Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 15 August 2022 - 14587
SARBATORILE TREC RAMAN GUNOAIELE ....

Asa se intampla mai mereu  in preajma unor evenimente importante. Uitam de noi, de regulile  simple ale bunelor maniere, de concordie si ganduri  pozitive. Dam din coate in autobuz ca sa coboram primii pentru a prinde un loc in fata la coada instalata in supermarketul preferat, uitand ca in jurul nostru vietuiesc oameni si care la momentul respectiv au aceleasi dorinte.

        Dictonul care porneste  din  EU-l personal ne face sa ne consideram un ADAM sau o EVA  a  caror  singura  grija  este  doar sa  nu le pice frunza  in timp ce fura  marul  blestemat. 

Incarcati cu cele trebuincioase, ne indreptam spre casa noastra unde evenimentele asteapta sa se deruleze cu repeziciune si fastul impus de moment. Se trece la devorarea mancarurilor bogate in proteine si grasimi, a  fructelor mai mult sau mai putin autohtone, evident, asortate cu licorurile preferate.

        Dar oare cat dureaza aceasta avalansa de obiceiuri gastronomice cu totul nesanatoase? Doua, trei, zile  apoi totul reintra in normal. Trecem la debarasarea resturilor, la impachetarea deseurilor si depozitarea lor cat mai departe de "locul crimei". Abia ajunsi in aceasta faza a sarbatorilor, realizam cat suntem de devoratori, iar deseurile devin marturii de netagaduit al festinului  peste care am trecut cu bine....care am trecut.... putea fi si cu un final mai neplacut.

Multumim in gand creatorului care ne-a ajutat sa trecem cu bine peste aceste evenimente si ne propunem ca data viitoare sa fim ceva mai austeri. Evitam sa privim mormanele de gunoaie menajere pe care le-am creat si cu ganduri curate ne indreptam spre casa unde ne asteapta alt program, alt meniu, altfel de existenta. Cea cotidiana cu sendwichul zilnic si ceaiul de la ora cinci.

De restul nu ne pasa.........

 

          ANDA ORBAN.

0 comentarii2457 vizualizări27 decembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0