Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 15 August 2022 - 14587
IARNA GREA, OBRAZUL GROS.

Celebrul dicton "basescian" -iarna nu-i ca vara - pana si dupa plecarea sefului de la cucuvele nu ne lasa liberi. Sa gandim liber, sa lucram liber, sa circulam in tihna. El pare un blestem lansat candva de fostul presedinte, asta asa, ca sa ne invatam minte. Culmea este ca NU ne-am invatat minte, iar aceasta iarna care doar acum incepe sa-si arate coltii ne-a gasit, adica iar i-a surprins pe cei care au sarcina sa se ocupe de bunul mers al treburilor. Drumuri viscolite mereu in aceleasi zone, trenuri blocate, drumuri inchise si culmea ....victime omenesti, se inregistreaza si in acest inceput de iarna 2014-2015.

Nervi, reportaje "la cald" din miezul vifornitei, intrebari sub forma interogatiilor retorice, toate completeaza un tablou sinistru al Romaniei de acum. Bine, bine, dar intreaga Europa sufera din aceleasi pricini o sa spuna carcotasii. Nimic mai adevarat, dar cand vezi cum reactioneaza intervievatii straini care au stat patru-cinci ore blocati printre nameti si cum se comporta ai nostri, mai ca-ti vine sa te duci acolo si sa primesti confruntarea cu gerul asa cum o fac ceilalti, Cu zambetul pe buze si patura alaturi.

                 La noi, ca la nimeni, guvernul este de vina !! O fi avand dumnealor oarece dreptate, dar cand ii vezi  pana si pe fratii nostri moldoveni, aflati in chip de turisti prin Tara Mama, ca acuza Guvernul Romaniei de neputinta, ti se face parul maciuca si scrasnesti din dinti ca nu cumva sa scapi ceva din cavitatea bucala. Auzi mai frate, ei, adica cei mai amarati din "fostul lagar socialist", acuza guvernul nostru de incompetenta. Ei care nu sunt in stare sa cante in acelasi cor pentru a forma un parlament viabil, ne gasesc noua nod in papura. "De ce nu curata bre? " - ii apostrofeaza  pe cei pusi sa se ocupe macar de dirijarea circulatiei. Ba ca sa-si arate puterea mintii lor libere, se rastesc la  oamenii de ordine  pusi sa interzica accesul pe portiuni de drum, fortand baricadele improvizate de organele abilitate, uitand ca aceleasi organe le-au permis accesul in tara ca sa se simta si ei mai europeni.

                  Iarna asta va trece cumva, dar cei care sunt pusi sa faca educatie, n-o sa iasa din iarna asta, in vecii vecilor ! Prea ni s-a ingrosat obrazul unora dintre noi si atunci dictonul basescian "iarna nu-i ca vara" sa nu ne sparga oare timpanele ?

 

                ANDA ORBAN

.


Foto - arhiva

2 commentarii2457 vizualizări30 decembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0