Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 15 August 2022 - 14587
TARA ARDE SI BABA SE PIAPTANA.

Plecand de la proverbul care poarta  titlul acestui articol  si sub  impresiile absolut proaspete de la atentatul din capitala Frantei, mi-a venit ideea unei puneri pe tapet  daca mai era cazul, a situatiei existente in tarisoara noastra si in jurul ei. Aflati inca sub euforia rezultatului  alegerilor din 16 octombrie, uitam se pare ca in jurul nostru exista viata, chiar si dincolo de prezidentiale. Presa obladuita de acest politai numit CNA, cauta ceea ce inca nu poate descoperi, asta asa, ca sa poata umple ecranul TV-urilor care dupa plecarea lui Basescu sufera de senzational. Cealalta parte a presei, cea numita indeobste "pro",   deplange absenta de pe ecrane a personajului fost la Cotroceni. Omul de rand, a scapat de boboteaza si s-a apucat serios de treaba, ca daca nu munceste.... (n.r.-nu mananca, nu are paine etc).

            Politicienii nostri nu si-au schimbat nici ei ideile, nu se dezmint de vechile metehne, cine  face  legile, cine  va  fi  sef  de  partid, cand  il dam jos pe X  si  cine  vine  in  locul lui  Y ?!

Penalul sau penibilul Blaga vrea suprematia in marele partid, exmatriculatii Geoana si Vanghelie fac socoteli de parlamentari posibil deturnati din PSD pentru a o pune de un nou partid. Monica Macovei, incearca sa reanvie apucaturile din trecutul glorios al partidului unic ... Primul ministru nu ramane mai prejos si  se intalneste din ce in ce mai des cu presedintele Iohannis, in scopul lustruirii imaginii sifonate "post alegeri".

 

 Toate astea se intampla acum  in Romania, tara europeana a tuturor posibilitatilor, tocmai acum cand in jurul nostru lumea urla de durere si disconfort. Sinucideri din varii motive, atacuri sinucigase, razboi la portile Romaniei, scandal in Grecia, sunt doar cateva din grozaviile acestui inceput de an.

 

            Vorbesc domnii politicieni de concordie si de dorinta lor  arzatoare ca tara care le-a dat functii si putere sa devina o adevarata placa turnanta, generatoare de liniste, incredere  si pace in Europa si nu numai. "Verba volant" spuneau latinii si din pacate vorbele mai marilor nostri sunt doar fumul provenit din tigara uitata pe holurile parlamentului, inainte de pauza de masa.

             O implicare generala a partidelor, a societatii civile, a conducatorilor acestei tari in scopul asigurarii linistii interne si externe, ramane doar un target de neatins.

 Ceva, ceva, se misca totusi la varf . Prezenta lui Iohannis si a lui Ponta la instalarea adevaratului cap al ostirii este un semnal pozitiv perceput atat  in interior cat si afara, ce-i drept nu se stie cu precizie de cate ori cei doi se vor fi calcat pe bombeu, asa pe sub masa.  Imaginea  da totusi bine   si de asa ceva avem nevoi in prima faza a reinstalarii in normalul unei tari europene. Amin !!

 

 

         Florin  Sangeorzan.

 

 

1 comentariu2471 vizualizări07 ianuarie 2015
rss 2.0
rss 2.0