Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Miercuri 10 August 2022 - 14587
"Atacul terorist asupra redactiei Charlie Hebdo, consecinta a politicii globale occidentale ?

10 ziaristi si doi politisti au murit pe 7 ianuarie 2015, in urma atacului a trei teroristi inarmati, asupra redactiei revistei franceze Charlie Hebdo, aflata in centrul Parisului, teroristii reusind sa duca la indeplinire misiunea lor in mai putin de 10 minute si sa se faca nevazuti.

Dincolo de descrierile pline de senzational ale presei de eveniment, trebuie extrase si consecinte pe care atacatorii, prin gestul lor, le-au urmarit. Cum n-au pus o bomba intr-o piata aglomerata, intr-o gara, aerogara sau intr-un tren, ei n-au dorit sa faca un numar mare de victime, la intimplare. Teroristii au vizat strict o redactie de presa din Paris, mizind cu buna stiinta pe impactul creat de actiunea lor in breasla jurnalistilor.

   Jurnalisti care au ajuns sa fie luati in vizor mai mult decit decidentii politici si sa se simta vulnerabili de-acum incolo, daca mai reflecta realitatea, in acelasi mod ca si pina acum, mod care nu mai e pe placul teroristilor. Pe cale de consecinta, scopul pervers al teroristilor care au actionat la Charlie Hebdo, nu poate fi decit acela de a obliga autoritatile franceze sa ia masuri de restringere a libertatii cetatenilor francezi si transformarea Frantei intr-un stat politienesc. Datorita impactului media al evenimentului care creeaza contagiune, prin extensie, aceste masuri au darul sa schimbe viata cetatenilor intregii Europe, intrucit Franta este unul din principalii membrii ai UE.

 Frapata de precizia cu care teroristii au manuit armele automate AK-47, presa franceza a taiat nodul Gordian, descoperind ca unul din atacatori urmase in 2011, un stagiu complet de pregatire militara, intr-o tabara a islamistilor Al-Qaida din Yemen. Potrivit dovezilor furnizate de presa, Arabia Saudita si Qatar-ul au cheltuit peste 4 miliarde USD pentru generarea de instabilitate la scara larga in Siria, prin recrutarea, antrenarea, indoctrinarea islamista, inarmarea si infiltrarea  mercenarilor islamisti care lupta sub pretextul islamizarii statului laic sirian. In fapt, acest export de terorism masiv in Siria, convenea de minune SUA si aliatilor sai occidentali (printre care si presedintelui François Hollande), dornici sa-l debarce cit mai repede de la putere pe Bashar al-Assad. Arabia Saudita si Qatarul au devenit recent artizanii scaderii la jumatate a pretului barilului de petrolul, o modalitate eficienta a SUA de a sanctiona Rusia pentru atitudinea ei, in ceea ce priveste razboiul civil din Ucraina. Motiv pentru care relatiile Washingtonului cu sultanatele Golfului au devenit si mai strinse.

  Aproape 10.000 de cetateni europeni, alaturi de alte zeci de mii din Orientul Mijlociu, au fost recrutati, platiti in avans si transportati in tabere clandestine de instruire de tip terorist. Pe linga pregatirea militara oferita, acestor recruti li s-a facut si o "spalare a creierului", o indoctrinare de tip religios. Asa se explica barbaria rebelilor islamisti, miile de decapitari in public, carora le-au cazut victime cu precadere politisti, preotii ortodocsi si catolici, dar si jurnalistii din Siria.

    Indoctrinarea islamista care a fost conceputa de califatele Golfului si are la baza Ordinea islamica care exclude din start orice principiu laic sau care apartine altei religii decat cea islamica. Ea este impusa prin instrumentele sclavagiste de constrangere. Nu au voie sa existe alt tip de organizatii politice, sindicale, religioase, mass-media sau de invatamant decat cele islamice. Arabia Saudita si Qatar-ul dispun de o impresionanta structura speciala a politiei, cu puteri nelimitate, numita "Comisia pentru Promovarea Virtutii si Prevenirea viciilor", subordonata direct unui print care este si ministru de Interne.

 Acesti "politisti" nu actioneaza potrivit vreunui cod penal sau a unor de norme de drept, pentru simplul motiv ca in sultanatele sclavagiste din zona Golfului, bogate in petrol, asa ceva nu exista.

   Grupuri ale Comisiei, patruleaza pe strazi inarmate, fac descinderi in toiul noptii, rapesc, tortureaza, aresteaza, comit atentate teroriste si executa pe loc, pe oricine vor, din proprie initiativa, in numele Coranului. ONG-urile pentru apararea drepturilor omului precum "Human Rights" atit de vocale in alte parti ale globului, nu au fost niciodata si nu sunt nici azi interesate de ceea ce se intimpla in interiorul Arabiei Saudite sau a Qatarului. Si nici de fenomenul terorist extern pe care aceste state bogate dar sclavagiste il induc in Europa.

 Citeva mii de combatanti islamisti care sunt si cetateni europeni, si-au terminat stagiul in Siria si s-au inapoiat in tarile lor de origine. Cheia care poate face sa zavorasca sau dimpotriva,  sa faca sa continue tragedii precum Charlie Hebdo, graviteaza in jurul indoctrinarii islamiste, combinata cu o agresivitate indusa si o buna pregatire de lupta, a acestor fosti rebeli islamisti ajunsi la Paris, Berlin, Roma, Londra, Copenhaga si de oriunde in Europa. Si atita timp cit sursa raului din Golf ramine activa, continuind sa produca teroristi pe banda rulanta, nu se intrevede nici o solutie reala."

 

 

Valentin Vasilescu

 

.

 

 Material primit la redactie.

0 comentarii2464 vizualizări18 ianuarie 2015
rss 2.0
rss 2.0