Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 15 August 2022 - 14587
De ce facem fabrici in centrul Bistritei?

Noua Fabrica Leoni pe locul fostului CPL ? M-am bucurat enorm cand am auzit ca Leoni doreste sa deschida o noua fabrica la Bistrita! E extrem de important sa avem unde sa lucram si e foarte important ca Leoni sa ramana si sa se extinda la Bistrita. Dar ma intreb, de ce sa facem in centrul Bistritei fabrici?

Se zvoneste ca firma Leoni doreste sa cumpere terenul pe care a fost candva fabrica comunista CPL (Combinatul de Prelucrare a Lemnului). Ca simplu cetatean, nu sunt la curent cu cine este proprietar si ce litigii si procese sunt pe acest teren. Ce am aflat este ca planul urbanistic zonal prevedea ca acea zona sa devina zona locuibila, cu gradinite, birouri, cabinete medicale, spatii verzi, etc.

In occident, dezafectarea unui teren oarecand industrial pentru folosul civil al comunitatii este o mare binecuvantare, de aceea, zonele industriale sunt construite in afara oraselor pentru a evita poluarea, zgomotul, aglomeratia, accidentele si a folosi cat mai eficient pamantul in scopul binelui comun.

Numai comunistii au facut zonele industriale in inima oraselor si acum dorim sa facem turism printre fabrici si uzine in paragina…

La Bistrita se construieste cu o caruta de bani o noua zona industriala intre Viisoara si Sarata. Infrastructura de acces este gata, dar pana acum nu s-a ridicat nicio fabrica. Acolo este locul fabricilor, in afara oraselor. Nu cred ca este bine sa construim din nou fabrici in inima Bistritei, in zona centrala de dezvoltare a orasului.

Bistritenii fac case in toate vagaunile si pe dealurile din jurul orasului si multi traiesc ca la tara fara canalizare, gaz si apa curenta. Inclusiv Primaria Bistritei construieste ANL-uri pe toate coclaurile, in timp ce terenurile din centru se transforma din nou in zona industriala ca pe vremea lui Ceausescu.

Ma intreb si va intreb pe toti cetatenii interesati, oare nu ar fi bine ca Primaria Bistrita sa devina proprietarul terenului fostului CPL si in viitor sa-l faca util comunitatii locale, in timp ce noua fabrica Leoni, absolut necesara pentru oras sa se ridice in afara lui?

 

 Prof. Florin I. Bojor.

 

1 comentariu2457 vizualizări27 februarie 2015
rss 2.0
rss 2.0