Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Miercuri 10 August 2022 - 14587
Cand o sa priceapa toata lumea ca investitorii strainii nu vor binele nostru, ci doar al lor?

"In 16 noiembrie dimineata, inainte de alegeri, situatia in Romania era dupa cum urmeaza: tot petrolul si jumatate din resursele de gaze - la austrieci; distributiile din energie (cele care strang banii) - la nemti si francezi in cazul gazelor, la italieni, nemti si cehi in cazul electricitatii, la austrieci, kazahi si rusi in cazul carburantilor; bancile - la austrieci, greci si francezi; industriile cate mai exista - la nemti, britanici, rusi, italieni etc; telefonia - la francezi, britanici si nemti; padurile (probabil peste jumatate) - la austrieci, unguri, nemti; pamanturile agricole (probabil peste 40%) - la italieni, unguri, danezi etc. In 16 noiembrie, la inchiderea urnelor, dupa victoria zdrobitoare, tabloul era acelasi. Si asa va ramane. Fratilor, nu veti lua nimic inapoi! Actualii detinatori vand scump, nu dau gratis precum statul roman! Si v-au luat si banii, ca sa nu aveti cu ce cumpara!"  (Ilie Serbanescu)

Scrisoare deschisa catre bucuresteni si toti romanii

Dragii mei concetateni, sint si eu, ca si dumneavoastra, un locuitor al acestui indragit oras. Aici m-am nascut, mi-am petrecut copilaria, mi-am facut studiile si am muncit pina cind am iesit la pensie.

Am muncit 42 de ani din care 22 pentru propasirea socialismului si 20 pentru dezvoltarea capitalismului si a democratiei de la care am sperat mult mai mult . Acum sint la pensie. Sa nu credeti cumva ca m-am pricopsit. Imi petrec anii chivernisind banii de pensie in primul rind pentru plata facturilor.

Stiti si dumneavoatra, poate mai bine ca mine, ca viata de bucurestean te obliga la folosirea unor  servicii si facilitati publice indispensabile cum ar fi curentul electric, gaze, apa curenta, cablu tv, internet, telefon si cite altele. Tot uitindu-ma prin facturi am observant un lucru pe care as vrea sa vi-l impartasesc si dumneavoastra.  Si anume ca eu, ca si dumneavoastra, platesc apa la o companie numita Apa Nova care e o  companie frantuzeasca dar imi vinde apa romaneasca pentru ca, cu siguranta, nu o aduce din Franta. Deci eu, atunci cind fac dus sau cind imi fac un ceai, il fac cu apa romaneasca, dar banii mei pleaca in Franta.

Curentul electric il platesc la o companie italiana numita Enel. Deci, cum am aprins un bec, am deschis o supapa prin care banii mei se scurg in Italia. Sint convins ca nici Enelul nu-mi vinde curent italian.

Gazul metan il platesc la GDF Suez (Gaz de France Suez), firma tot frantuzeasca ce imi vinde mie si multor altora gaz metan romanesc, dar banii nostri pleaca la Paris sa se integreze in UE.

Telefonul, indiferent ca-l platesc la Romtelecom, Vodafone, Orange sau Cosmote, cum deschid gura sa zic ceva la telefon, cum imi mai zboara din portofel niste bani catre zari straine.

Cablul TV si internetul le platesc la RCS & RDS. Astia, marturisesc ca nu stiu de unde sint dar am auzit ca patronul lor, pe nume Zoltan Teszary, locuieste la Budapesta si nu stie  nici el daca mai e roman sau European.

Ce sa va mai spun ca, daca bag benzina in rezervor, m-am integrat si cu masina in Europa, ca nu mai e in tot Bucurestii un PECO romanesc.

Fereasca Dumnezeu de vreun imprumut la banca, pe care marturisesc ca nu l-am facut, dar sint sigur ca multi au fost nevoiti sa-l faca si acum platesc dobinzi grele si comisioane catre banci straine fiindca in Bucuresti,in afara de CEC, nu mai e nici o banca romaneasca. Deci ne integram cu succes si in sistemul financiar European, cu portofel cu tot. Daca umplem cosul cu merinde la supermarket, pentru indestularea familiei, iarasi aruncam cu banii peste mari si tari fiindca marfa e aproape 90% de  import.

Deci cam astea sint urmarile politicii de privatizare a celor care au condus tara in ultimii 24 de ani. Am fost  predati la pachet, pe post de consumatori captivi, unor companii straine care ne calculeaza preturile in euro, desi noi sintem platiti in lei! Pe facturi preturile cresc fara sa ne intrebe nimeni, desi noi avem un contract cu fiecare din aceste companii de utilitati.

Cit mai poate dura o asemenea hemoragie financiara? Dar sa stiti ca situatia asta nu e specifica doar Bucurestiului. Ea se regaseste in toate marile orase din tara. Toata lumea consuma si nimeni nu mai produce nimic, iar banii romanilor se scurg in afara tarii. Pagubele sint uriase!

 

 Au disparut, in ultimii 24 de ani peste 1200 de intreprinderi  productive:  fabrici, uzine, combinate, cooperative, sisteme de irigatii si cite altele!

In Romania, primul razboi mondial + al doilea razboi mondial + cutremurul din 1977 nu au distrus 1200 de intreprinderi. Politicienii ultimilor 24 de ani au reusit performanta!

Nici bomba de la Hirosima + bomba de la Nagasaky nu au reusit performanta asta, e dovedit statistic. Deci politicienii nostri din ultimii 24 de ani sint mai rai ca bomba nucleara. Nu mai vorbesc de recordul de a creste datoria publica la 20 miliarde de euro. I-au spus datorie publica, desi nu ne-au intrebat pe noi, poporul, atunci cind au contractat-o, dar ca sa fie siguri ca e datoria noastra, a poporului si ca noi o vom plati… noi si nepotii nostri!

Cit mai poate dura o asemenea situatie? Ce fel de tara vom lasa noi mostenire copiilor si nepotilor nostri?! Multi dintre ei cauta de pe acum sa-si faca o situatie prin alte tari. Cifre neoficiale spun ca vreo 4 milioane de tineri romani muncesc in strainatate si din generatiile care se ridica mai toti vor sa plece, fiindca este o adevarata performanta sa-ti gasesti un loc de munca in tara ta.

Nimeni nu cere de pomana. Toata lumea doreste un loc de munca ! Fara productie autohtona de bunuri, doar cu consum si servicii si alea livrate de straini vom pieri ca tara si ca neam in citiva ani de zile. Acest lucru trebuie sa inceteze si Romania sa-si recapete controlul asupra serviciilor publice si asupra intregii economii!

Serviciile publice sint afaceri cu clienti captivi. Ele trebuie sa fie in mina romanilor, a statului roman, altfel ne vom trezi cu preturi din ce in ce mai mari !

Dumnezeu sa ne lumineze mintea!

In caz contrar vom trage apa la Bucuresti si vom face plata la Paris, ca si pina acum!

Fa un bine tarii tale! Citeste si da mai departe!

 

                             Textul anonim circula pe internet.

 

Material primit la redactie.

 

0 comentarii2457 vizualizări10 mai 2015
rss 2.0
rss 2.0