Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
O centura pentru fiecare

Razboiul politic declansat in jurul centurii de sud, atat de mult dorita de primarul Cretu vine ca o manusa pentru toate partidele politice aflate intr-o reala scadere de forma si oarecum invizibile pe sfantul esicher politic bistritean. Cum sfintele cai ale Domnului sunt cat se poate de nelamurite, raman caile mai putin ortodoxe de penetrare in inima electorului bistritean in baza principiului : " Daca voi nu ma vreti, pai eu va vreu".

 

PNL

 

Principalul pion in ecuatia primarului Cretu este Partidul National Liberal cu ai sai consilieri: Andrei Rusu, Viorica Calo, Dan Molnar, Gavril Tarmure si viceprimarul Florin Gaurean. Interesant sau nu, viceprimarul Gaurean se va afla maine, cu ocazia sedintei de CL pe la Zielona Gora, adica prin Polonia. Din cate am aflat, votul sau ar fi unul pozitiv, adica pro-Cretu.

Sensibil la rugamintile lui Ovidiu Teodor Cretu, deputatul Ioan Tintean sugereaza consilierilor municipali sa voteze pentru centura sud. Cu toate acestea, la PNL, a sugera e una, o ordona cu totul alta, asa ca Andrei Rusu si Dan Molnar ar putea spune nu pentru proiectul dorit de Cretu. Nu stim care este pozitia celorlalti consilieri liberali, dar eu ma indoiesc ca vor trece peste optiunea liderului de grup. Sigur, doar daca glasul partidului va fi mai puternic decat cel al lui Andrei Rusu.

 

PDL

 

Aici lucrurile sunt cat se poate de clare – cel putin pana la ora redactarii acestui material: consilierii municipali sunt impotriva proiectului cu varianta sud. De altfel, seful grupului democrat-liberal din CL, Gheorghe Tuta a reamintit faptul ca exista o hotarare de consiliu local care respinge proiectul variantei sud resuscitat de Cretu. Nimic nou pe frontul de vest, ca sa zic asa. Doar daca… Ioan Oltean va spune altceva, pentru ca aici la PDL, disciplina de partid se executa si nu se discuta.

 

PSD

 

E clar cum sta aici treaba. Toata lumea este treaza in organizatia de baza iar votul este unul singur si sigur: pro-Cretu.

 

UDMR

 

Reprezentantul UDMR ar trebui sa voteze asa cum zic aliatii cu care se afla la Guvernare: contra, insa nu se stie ca pamantul ce culoare are vantul.

 

 

Politic vorbind lucrurile sunt cat se poate de clare: fiecare partid isi calculeaza sansele de a creste in ochii bistritenilor. Isi calculeaza fiecare miscare pentru ca in 2012 va conta fiecare vot, fiecare bistritean dar mai ales fiecare euro in plus la pusculita de partid. In joc mai sunt orgoliile, ambitiile si imaginea fiecarui consilier local in parte. Cert, cartea cea mai mare o joaca primarul Cretu in dubla sa calitate de primar dar si de lider al PSD Bistrita, iar acest lucru nu trebuie uitat de nimeni. Mai mult, orice comunicator politic iti poate spune cum o reusita a acestui proiect il va propulsa pe Ovidiu Cretu pe primul loc intr-un top al virtualilor candidati la fotoliul de primar in 2012, mai ales ca de imaginea lui Ioan Nelu Botis are cine sa se ocupe la Bucuresti. Fara Botis in coaste si fara prea mari dureri de cap (deocamdata) din partea PNL, PSD si Cretu ar putea intra in pre-campania pentru alegerile locale pe cai mari si cu multe voturi in traista.

Doar daca…

 

Alin Cordos.

0 comentarii5019 vizualizări08 septembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0