Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 15 August 2022 - 14587
PARLAMENTARII SI TENISUL ...

"Grea mai este viata de parlamentar" zicea cineva in gara CFR  Beclean, asteptand trenul de Viseu. Analizand la rece aceasta pozitie, am ajuns la concluzia ca ea reflecta foarte mult adevar. Ganditi-va si dumneavoastra, ce presupune elaborarea unei legi si ce greutati apasa pe creierul mic al parlamentarilor cand trebuie sa gandeasca cu voce  tare. Apoi sa vedem si aspectul fizic al efortului depus de catre alesii nostri pentru ridicarea degetului aratator atunci cand problema in speta se supune votului. Asadar numai greutati, numai probleme. Nici nu-i de mirare ca dumnealor lucreaza doua zile, iar zilele ramase din saptamana sunt rezervate refacerii in teritoriu, adica in locul de bastina. O sa spuneti ca nu toti sunt.....de bastina ! Ei, aici este o alta problema care merita tratata in chip mult mai serios.

          Pentru a fi mai inteleasa, am sa incerc sa descriu cateva situatii care vin sa sublinieze cele aratate mai sus si anume: bunaoara, dansii, parlamentarii, vin marti din teritoriu in capitala, anuntati fiind ca urmeaza sa elaboreze o lege, spre exemplu Legea bacsisului ! .

Avand antecedente din week end-ul tocmai incheiat, mandria neamului isi toaca hainele proprii pe bancile parlamentului pentru a rezolva problema. In paralel, se gandesc si la o lege care sa le asigure o salopeta de productie, pentru ca in ritmul impus nu le ajung banii pentru costumele zilnice. Daca este posibil sa li se confectioneze costumele in functie de legea pe care urmeaza sa o voteze. In cazul de fata, ar trebui imbracati in tinuta de ospatar, cu papion si ankerul pe bratul cu care vor vota.

          Sa presupunem ca Legea bacsisului a fost votata totusi.....la cravata , iar lumea interesata si-a facut deja socoata pentru a implementa respectiva lege. S-au demarat schimbari in tehnica de marcat bonurile fiscale, s-a facut  instructajul personalului incasator de bacsis si alte cele, astfel ca la momentul "Start" toata lumea sa fie multumita.

Necazul abia acum incepe. Dupa nemultumirile in masa generate de respectiva lege, vine responsabilul de resort, un oarecare ministru cu cap balai ca un Fat Frumos si zice "stop, totul a fost doar o gluma". In lumea afaceristilor, imediat a trecut "o boare pe deasupra viilor" care le-a taiat elanul. Nici macar nu s-au putut gandi cine le va trage sania la iarna cu elanul taiat.

          Reculul insa a avut efectul de bumerang asupra alesilor nostri, parlamentarii!! Domniile lor s-au trezit in fata fileului de tenis si nu oricum, ci pe post de minge. In loc sa plece linistiti pe la casele lor unde trebuia sa-si cheltuie indemnizatiile avute la dispozitie, au fost rechemati de urgenta pentru a-si  pune mintea la contributie si sa gaseasca ceva care sa semene cu o lege. O alta  lege care sa o anuleze pe cea care a fost elaborata anterior si care a reprezentat cea mai teribila gluma a secolului 21. Legea bacsisului....

Dincolo de timpul pierdut cu instructajul celor care urmau sa incaseze bacsisul, banii cheltuiti cu fiscalizarea aparatelor de marcat si.....alte alea, dl. ministru Visarionovici intra in rolul personajului care s-a spalat pe maini, de parca nimic nu s-ar fi intamplat. Dar pentru ca suntem traitori  in  Romania NU ne mai mira nimic  si ramanem doar cu gustul amar al neputintei.


 Numai parlamentar roman sa nu fii !!

 

 

          Dorina Seplecan .

0 comentarii2485 vizualizări22 mai 2015
rss 2.0
rss 2.0