Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 15 August 2022 - 14587
"Minunea" de la Bistrita !!!

Aseara am vazut un fapt care ma face sa cred ca inca mai este o sansa pentru romani si bistriteni in special. Am vazut un fapt de normalitate in toata lumea civilizata dar foarte rar intalnit in Romania noastra, unde saracia si lipsurile de tot felul l-au facut pe roman sa uite de unele principii bune, sanatoase, normale si morale. Un fapt banal in aparenta m-a determinat sa scriu acest mic material deoarece acesta denota o schimbare in mentalitatea noastra, in bine, ceea ce arata ca mai exista o sansa ca acest popor, acesti oameni sa traiasca o viata normala, decenta.

In concret este vorba de aplicarea in practica a unor norme europene, nationale si locale ce prevad curatarea spatilor publice, trotuare, spatii verzi etc, de mizeriile facute de cainii cu stapan. Aceasta sarcina ii revine direct stapanului de animal, care trebuie sa aiba asupra sa o punga pentru excrementele de caine  sau  o lopatica-dispozitiv pentru curatarea acestora.  

Aseara am vazut pe Pietonalul din Bistrita un lucru ce pare banal si normal dar este foarte rar vazut in orasul nostru. Un cuplu tanar isi plimba catelul si acesta a lasat in doua randuri mizeria rezultata, se pare dupa o masa foarte bogata. In tot atatea randuri tanara a venit cu o pungulita si a cules de pe jos mizeria si a dus-o la un cos de gunoi.

Stiu, veti spune, dar nu e un subiect de stire, trebuie sa fie ceva normal, dar eu va intreb, in Bistrita noastra sau in tara asta atat de saracita si asuprita, cu ceteteni impovarati de griji materiale, de cate ori ati mai vazut acest gest. Va spun tot eu dragi cititori: foarte rar, deoarece strazile, iarba din parcul municipal si in special pasajele din Bistrita sunt pline de excremente de animale si chiar umane.

Rezum, faptele vazute de mine si surprinse cu un telefon mobil chiar sunt rare, drept urmare demne de consemnat spre lauda tanarului cuplu si spre luarea aminte de catre toti posesorii de caini sau animale domestice.

 

Marius Chiuzan.

1 comentariu2450 vizualizări09 iulie 2015
rss 2.0
rss 2.0