Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 15 August 2022 - 14587
Duhoarea de la Vitalia.

Majoritatea bistritenilor s-au bucurat cand au auzit de incheierea noului contract pentru ridicarea gunoiului menajer in municipiul Bistrita si in judet, contract incheiat de catre Consiliul Judetean BN cu firma Vitalia. Cea din urma a venit cu un pret pentru ridicarea gunoiului la jumatate fata de tarifele practicate pe piata locala astfel ca majoritatea cetatenilor s-au bucurat de scaderea tarifelor dar si de cresterea calitatii serviciilor furnizate in domeniul ridicarii gunoiului menajer (tarifele practicate de Vitalia se platesc direct prin asociatiile de locatari-proprietari sau pe baza contractelor cu cetatenii de la casele-vilele de locuit ale bistritenilor). Intre timp firma Vitalia si-a refacut calculele si acum se declara nemultumita de tarifele aplicate si cere renegocierea lor, adica marirea pretului pentru ridicarea, transportul, selectarea si depozitarea gunoiului menajer. Toate acestea ar fi trecute cu vederea de catre bistriteni daca in aceste zile calduroase de vara nu ar fi aparut o alta mare problema ce ii face pe bistriteni sa regrete vechile containere de la Urbana si modul clasic de colectare si transport al gunoiului menajer. In concret, noile containere ingropate ce au adancimea de 3 metri sunt impermeabile-etanse, astfel ca apa si toate lichidele menajere din gospodaria bistritenilor, plus apele meteorice se aduna la fundul acestor containere. De fiecare data cand angajatii Vitalia descarca gunoaiele, sub masinile de transport raman balti impresionante de lichid cu miros pestilential.

In aceste conditii se impune ca firma Vitalia sa salubrizeze rampele pentru deseuri menajere si din cand in cand sa vidanjeze-extraga lichidele menajere din aceste containere care degaja mirosuri insuportabile pe timpul verii.

 

Marius Chiuzan.

0 comentarii2471 vizualizări15 iulie 2015
rss 2.0
rss 2.0