Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Miercuri 10 August 2022 - 14587
PROVERB ROMANESC: "AM SCAPAT DE DRACU, DAR AM DAT DE TAC SO!"

45 de ani a stat Romania sub acel regim totalitar numit comunism. In prima faza acesta a fost unul de factura iudaica; satanic, de-a dreptul. Ulterior s-a nationalizat, dar tot totalitar a ramas, tot cu pumnul in gura romanului care ar fi avut ceva de spus si tot materialist. Dumnezeu? credinta? rugaciune?! Numai pentru retardati! Membrul de partid (comunist si internationalist), trebuia sa fie un om nou! Ei bine, asta nu i-a reusit deloc, caci n-a avut cu ce sa frapeze. Atei au fost de cand e lumea si vor fi cat va fi lumea. Deranjanta era, insa, linia asta directoare, trasata cu rosu, de la conducatorii poporului catre ei insisi si catre popor.

In fine, a randuit Dumnezeu in asa fel incat mandria aia totala - dorinta comunistilor de varf era aceea de a cuceri lumea - s-a dus cum nici n-ar fi fost (ma refer la structurile ei din Romania).

Si iata-ne, incepand cu 1990, ahtiati fiind dupa Apus, cu Apusul peste noi. Om fi stiut ce ne-asteapta?! Sunt convins ca nu, dar nu asta este problema, ci aceea ca noi, ca si in perioada in care iudeii bolsevici descalecau si se instapaneau in Romania, nu suntem in stare sa punem talpa in fata blestematiilor care acum vin dinspre Vest (Europa, America). Asa cum atunci l-am acceptat pe dracu, ba unii dintre noi s-au si-nfratit cu el, tot asa si astazi il acceptam pe tac’so!

Nu credeti?

M-as bucura s-aveti dreptate, dar haideti sa vedem care dintre cele doua atitudini mai jos prezentate se va impune in viata poporului roman?!

 

 

Ce ne ofera Europa (extrase) de Mitropolitul Bartolomeu ANANIA , 2011

Am meditat mai adinc gindindu-ma la vremurile noastre… daca ne-am confruntat cu Rasaritul bolsevic, de data aceasta ne indreptam cu fata catre Occidentul european...

Nu asteptam spiritualitate din Occident, pentru ca nu o are. Europa este sinteza gandirii elene, a spiritualitatii crestine si a civilizatiei romane. Este singura Europa  pe care o recunoastem, dar si singura Europa care ni se refuza. Ni se propune in schimb, o Europa construita eminamente pe economie si politica; nici cea mai mica adiere de cultura, ca de religie nu mai vorbim. Daca aceasta este Europa care ni se imbie, nu avem nevoie de ea!

Ce ni se propune? Economicul-painea. Prin paine ni se cere libertatea. De aici, pretentiile aberante care ni se pun in fata pentru a fi acceptati in aceasta Europa: homosexualitatea, viciu, avortul, desfraul, sexualitatea, pornografia, adica tot ceea ce poate fi mai rau in viata unei societati, niste rele pe care noi ca popor in frunte cu biserica si din fericire in frunte cu tineretul nostru crestin ortodox, le respingem cu toata fermitatea, pentru ca nu vrem ca, cu pretul "intrarii" noastre in Europa sa ne pierdem propria identitate nationala.

E bine sa stiti ca, pe masura ce aceste invazii devin tot mai radicale, dar ne propun, in mod repetat si staruitor, "toleranta", e bine sa stiti ca toleranta trebuie sa functioneze pana in clipa cand incepe abuzul ! Din momentul in care celalalt abuzeaza de toleranta mea, aceasta inceteaza si trebuie sa inceteze. De aceea, personal, voi deveni intolerant, chiar cu riscul de a fi catalogat drept fundamentalist. La urma urmei, daca e vorba de "fundamentalism", primul fundamentalist a fost insusi Iisus Hristos: "Inapoia Mea, satano!"

 

 

…………………………………………………………………………………………………………..

 

 

 

Articol aparut in "Active news" (extrase) Iunie, 2015

Departamentul de Stat al SUA a dat publicitatii joi, 25 iunie, Raportul International privind Respectarea Drepturilor Omului in Romania pentru anul 2014. Mandatat de Congresul american, Raportul functioneaza ca document de informare in privinta politicilor de guvernare si de asistenta externe.

In viziunea americana, printre problemele pe care le are Romania in ceea ce priveste drepturile omului, se numara: raspandirea punctelor de vedere "antisemite, rasiste, xenofobe si nationaliste pe internet", discriminarea "sistematica" a romilor dar si "discriminarea homosexualilor, lesbienelor, bisexualilor si transsexualilor" (LGBT).

Interesant este faptul ca pentru Departamentul de Stat al SUA, care citeaza ONG-ul Apador-CH, romii care cer "taxe de protectie" ca sa nu-ti zgarie masina in parcare sunt "parcagii care obtin un venit gasindu-le soferilor spatii de parcare in schimbul unui bacsis".

In alta ordine de idei, Biserica Ortodoxa Romana este institutia tintita cel mai mult de criticile departamentului de stat al SUA,  in acest raport.

BOR mai este acuzata ca a cerut autoritatilor locale din Botosani sa indeparteze niste umbrele in culorile steagului LGBT.

De asemenea, Biserica Ortodoxa este acuzata pentru ca un monah de la Manastirea Petru-Voda a facut declaratii antisemite. "In datele de 28 mai si 21 iunie, calugarul ortodox Teodot a facut declaratii antisemite in timpul unei slujbe la Manastirea Petru-Voda si in timpul unei slujbe organizate la Ciolpani, cu ocazia sarbatoririi a 87 de ani de la infiintarea Miscarii Legionare. Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania, Institutul Elie Wiesel si Centrul pentru Monitorizarea Antisemitismului in Romania (MCA Romania) au solicitat Bisericii Ortodoxe si autoritatilor sa ia masuri. Biserica Ortodoxa a respins acuzatiile ca membrii clerului sau promoveaza antisemitismul si a cerut superiorilor calugarului sa ia masuri impotriva acestuia. Autoritatile nu au luat nicio masura legala impotriva lui Teodot", se arata in raportul departamentului de stat al SUA.

Raportul face referire si la cazul romilor din Cluj, care au fost relocati de autoritati, Biserica Ortodoxa fiind implicata si atunci. In 2011, atunci cand Consiliul Local Cluj a hotarat evacuarea romilor de pe Strada Coastei din Cluj-Napoca pentru ca terenul de 5000 metri patrati sa fie atribuit Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului, in vederea construirii noului sediu al Facultatii de Teologie Ortodoxa si al internatului institutiei, IPS Parinte Mitropolit Andrei Andreicut declara ca "locul nu era potrivit pentru locuintele tiganilor".

Documentul critica faptul ca unele autoritati locale au ridicat statui sau au denumit strazi dupa persoane din perioada interbelica. Referintele se refera la "strada Petre Tutea" din Timisoara si statuia lui Mircea Vulcanescu din Bucuresti sau declararea lui Valeriu Gafencu drept cetatean de onoare al Targu Ocnai. "Ocazional, unele autoritati locale si municipale au omagiat legionari, au permis construirea de monumente comemorative dedicate unor figuri istorice pro-naziste si unor negationisti ai Holocaustului si au dat numele lor unor strazi" (raportul integral se gaseste pe pagina de internet a Ambasadei SUA de la Bucuresti).

 

Deci, ce credeti, va avea poporul roman curajul, interesul, priceperea de a striga: "Inapoia mea, Satano"?!

 

S o r i n   A N D R E I

06. Aug. 2015.

 

.

Material primit la redactie.

0 comentarii2464 vizualizări07 august 2015
rss 2.0
rss 2.0