Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 15 August 2022 - 14587
ANTI-CONSTITUTIONALA LEGE 217 din 2015.

Fara dezbateri publice, fara dezbateri parlamentare, fara sa judece o clipa presedintele Klaus Johannis, ca un mic functionar de Bruxelles, a promulgat o lege profund anti-constitutionala, anti-democratica, cu perturbari si cosecinte negative in societatea romaneasca, pentru ca incalca fragrand drepturile esentiale ale fiecarui om, prevazute in CONSTITUTIA ROMANIEI, dar si pe cele din DECLARATIA UNIVERSALA A NATIUNILOR UNITE din 1948, semnata de tarile membre, privind DREPTURILE OMULUI. Sa demonstrez cu argumente convingatoare, irefutabile.

Fosta ordonanta guvernamentala de urgenta, nr 31 din 2002, devine o lege pentru a preveni si combate infractiunile de genocid contra umanitatii. Pare a fi un pleonasm, dar legiuitorii intentionat au mentionat ca genocidul este contra omenirii pentru a face deosebire de genocidul contra tantarilor, cand sunt spreati cu cu insecticide letale. O treaba bine facuta si in continuare se explica si nominalizeaza formatiunile, organizatiile gata sa treaca la genocid contra umanitatii: fasciste, legionare, rasiste xenofobe. In Romania, Federatia Comunitatilor Evreiesti, Parlamentul si Presedintia sunt ingrijorate ca umbrele legionarilor lui Corneliu Zelea Codreanu ar putea invia si sa puna de vreun genocid si drept masura de pevedere au trecut de la ordonanta la lege, cu articole care mai de care neconstitutionale.

Articolul 1 al asa zisei legi 217 din 2015, reglementeaza interzicerea formatiunilor fasciste, legionare, rasiste, contravenind Constitutiei Romania, a Articolului 29, cel al libertatii de constiinta al oricarui cetatean, si a Articolul 40, dreptul la asociere al cetatenilor romani. Pe langa asta ni se explica, sa intelegem ce ii asteapta pe cetatenii romani o organizatie cu caracter fascist sau legionar este orice grup format din trei sau mai multe persoane! Celor ce au trait in comunismul impus de la Moscova le suna cunoscuta aceasta si nu mai trebuie sa adaugam cine ne-a adus-o, pe tancuri, de la Moscova. Mai aflam ca grupurile astea formate din trei sau mai multi pe langa ca sunt rasiste si xenofobe sunt si antisemitice, ca raspandesc si incita la antisemitism ! Oare de ce, alta treaba nu au ? Mai departe de la grupul de trei se trece la persoana vinovata de savarsirea unor infractiuni de genocid contra umanitatii ... si a fost condamnata definitiv de o instanta judecatoreasca ... Ridicula lege, daca au fost odata condamnati definitiv, in urma cu 50 - 60 de ani, cu ani grei de inchisoare comunista, ce mai avem noi cu acei fascistii si legionarii ? Sa-i dezgropam si sa-i spanzuram ca pe Cronwell ! Alte probleme sociale nu s-au mai ivit de atunci ? Sa nu incepem ale enumera ! Sau cu fascisti, legionari, xenofobi acoperim toata malignitatea comunista impusa in Romania de la razboi pana la aceasta (ne)lege.

De la Articolul 4, legea lui Alexandru Florian+Crin Antonescu+Klaus Johannis devine dura prin pedepsele cu inchisoare, pana la 3 ani, daca confectionezi si raspandesti simboluri fasciste si legionare. Nimic despre incarligarea secerii cu ciocanul. Articolul 5, alti trei ani de inchisoare daca promovezi cultul persoanelor vinovate de savarsirea unor infractiuni de genocid contra umanitatii. Intai, adevaratul cult il hotaraste, in timp, istoria. Cei ce ne-au adus in Romania cultul lui Stalin, acum la senectute, vad ce s-a ales din el si a.m.d. Al doilea, conform Articolului 30 din Constitutia Romaniei, dreptul de exprimare libera si a interzicerii cenzurii de orice fel, deci, daca unii vor sa faca cult altora, in democratia de astazi, pot sa-l faca, iar cei ce nu sunt de acord sa aduca argumente veridice nu ani de inchisoare. Ca medic, am un cult fata de cel ce a descoperit insulina, Nicolae Paulescu, iar ca cititor al istoriei religilor imi ridic palaria in fata lui Mircea Eliade, pentru ca a imbogatit cultura lumii. In Articolul 6, pedeapsa cu inchisoarea poate ajunge pana cinci ani daca, in public se neaga, contesta s-au minimalizeaza holocaustul. Holocaustul evreilor nu se poate nega, cei ce il neaga nu trebuie trimisi in inchisoare, ci pusi sa citeasca cel putin o suta de carti din milionul care s-a scris si a dovedit holocaustu evreilor.

In final, Legea 217 din 2015 devine derizorie, fiindca suntem in Secolul XXI in care nu se mai fac proscrieri ca in imperiul roman, nu se admit metode inchizitionale sau sa se arda cartile ca pe vremea lui Hitler si Stalin. E penibil sa o luam din nou cu schimbatul numelor de strazi si daramatul de busturi si statui ca sa prevenim genocidul contra umanitatii . Grotesc, bizar, cand omenirea are atatea alte probleme majore de rezolvat, sa nu mai vorbim de cele romanesti....

Am rasfoit presa romaneasca care si-a permis sa comenteze. In "Observator Cultural" Liviu Ornea si-a intitulat comentariul "217 / 2015 - o lege inutila" Curat inutila, nene Liviu ! Autorul, direct si lucid, intreaba: Ne bazam pe sentintele tribunalelor din deceniile cinci si sase ? Sa raspunda Alexandru Florian, fiul nomenclaturistului comunist Radu Florian, profesor de marxism-leninism la universitatea bucuresteana pe vremea acelor procese. Tatal si fiul cunosc adevarul acelor procese, dar nu au voie sa-l spuna, ar putea fi acuzati de antisemitism conform acestei legi. In atentia celor ce au elaborat si aprobat aceasta lege, Liviu Ornea trage un semnal de alarma, scriind ca se teme ca textul legii ingaduie orice fel de iterpretarii, de abuzuri absurde ! Este o teama intemeiata pentru ca asa va fi, de asta a si fost intocmita in acest fel si in aceste vremuri. Concluzia lui Liviu Ornea este absolut corecta: Nu sub amenintarea pedepsei va scadea numarul antisemitilor - dimpotriva. Legea asta nu va face decat sa alimenteze antisemitismul latent, filolegionarismul ... Curat filolegionarismul, nene Liviu.

In "Cotidianul", Radu Ulmeanu scrie "Rusine, domnule Florian" in care ii reaminteste lui Alexandru Florian, actualmente directorul Institutului Elie Wiesel, niste fapte istorice din vremurile holocaustului. Frumos din partea autorului, dar ar trebui sa stie ca un fiu de nomenclaturist comunist nu are rusine, asa s-a si catarat unde se afla. Si nu tine cu dintii de scaun ci cu distorsionarile si negarea unor adevaruri istorice romanesti. In "Adevarul", Alex Stefanescu face pe nebunul, semnand un articol intitulat "Poate ca sunt eu nebun". Nu e, pentru ca subliniaza un adevar: O lege care pedepseste anumite opinii - opinii, nu fapte - cu inchisoarea este in esenta ei stalinista si nu poate fi acceptata de o societate democratica. Are dreptate, multi ii dau dreptate. Deasemenea are si o observatie pertinenta, corecta: prea putini intelectuali protesteaza impotriva legii 217 / 2015. Se refera la intelectualii din Romania si numai la unii dintre ei, dupa criterii propri. Eu, ca emigrant de 35 de ani, m-am bucurat sa citesc ca Forumul Romano - American, precum si alte organizati si persoane din diaspora romana, protesteaza cu argumente impotriva aceste legi, pe care o numesc anti-romaneasca si nu se asteptau din partea lui Klaus Johannis sa o promulgheze.. Ma alatur lor.

In incheiere , m-a amuzat subtilitatea cu care reactionat Augustin Buzura la aceasta lege, narand in "Cultura" lui o anecdota: ""Un ardelean urmareste intrigat un neamt ( nu spune care - nota mea, de cititor) care nu contenea sa faca flotari . Dupa ce se satura de asteptat, ardeleanul isi ia inima in dinti si il bate pe umar: """Domnule, muierea o plecat de mult !"" La fel ca fascistii, legionarii ..."" Bravo, Gusti, sper ca neamtul sa priceapa ceva ... sa se opreasca din flotari.


Corneliu Florea

 

21 august 2015- Casa cu flori - Bistrita.

0 comentarii2464 vizualizări25 august 2015
rss 2.0
rss 2.0