Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 15 August 2022 - 14587
NOI REGLEMENTARI IN CIRCULATIE..."a vorbi la telefon este o obligativitate a celui de la volan".

De o buna bucata de vreme circula prin targurile Romaniei vestea ca in curand , alesii nostri ne mai procopsesc cu cateva "imbunatatiri" referitoare la legislatia rutiera. Nicio problema, vestea este imbucuratoare , mai ales cand vine vorba despre inlesniri in sustinerea examenului cum se spune.....pentru carnetul de sofer.

               Din pacate viata demonstreaza ca nici pana la aceasta data vechile precizari aflate in uzanta nu sunt cunoscute. Cel putin asa se pare la prima vedere, ori atunci cand privesti traficul rutier cu  "ochi de soim". Ca sa nu dau nastere la intrebari inutile, vin si argumentez astfel.

Desi este legiferata purtarea centurii de siguranta (argumente fiind suficiente in acest sens), din scoala de conducatori auto se pleaca gresit. Vezi cum se incoloneaza elevii dupa examinator, centurile de siguranta fiind insa la locul lor pe stalpul usii automobilului. Cand se pleaca la conducere, elevii isi pun centura din doi in doi, iar instructorii se ocupa de stabilirea traseului, domnia sa neavand evident centura pusa. Nu de alta, dar ar impiedica   o gandire logica a personajului care este pus sa-i invete pe altii cum se respecta legea.. Auzeam ca politia, salvarile si pompierii aflati in misiune nu ar trebui sa poarte centura. Oare dumnealor sunt exonerati de a fi partasi la accidente ? Dar asta-i legea, buna ori rea , trebuie sa o respectam. 

               Tot despre legiferare fiind vorba si in ceea ce priveste convorbirile telefonice cand cel apelat se afla la volan. Daca arunci o privire pe drumurile cu circulatie intensa,  tragi concluzia ca....a vorbi la telefon este o obligativitate a celui de la volan. Ca sa nu mai vorbim despre respectarea semnificatiilor semnelor si indicatoarelor de circulatie pe drumurile publice. Spre exemplu, daca avem loc de parcare pe un spatiu destinat persoanelor cu dizabilitati, preluam acel spatiu, dar fara handicap si ne vedem linistiti de alegerea morcovilor sau a caiselor de pe tarabele magazinelor.

              Concluzia este ca avem nevoie de noi reglementari in domeniu , ca sa le putem respecta pe cele vechi.

 

      Anda Iacob.

 

 

0 comentarii2457 vizualizări28 august 2015
rss 2.0
rss 2.0