Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 15 August 2022 - 14587
O generatie de oameni in pozitii - pe care le folosesc pentru a creea necazuri poporului roman.

Sunt trist, desi incepe inca un weekend, sunt sanatos si il voi petrece cu nepotelul meu, in limetele timpului disponibil (al lui binenteles pentru ca toata lumea il iubeste si vrea sa stea in preajma lui) dar am un sentiment profund de tristete. Imi iubesc tara, o vreau libera si prospera, unita cu Republica Moldova cu nepotei, fii si bunici fericiti, cu o viata frumoasa.

Imi iubesc copii, imi iubesc la nebunie nepotelul, imi doresc si altii inainte de a pleca,vreau sa le fie usor sa traiasca intr-o lume luminoasa sa fie fericiti pentru ca generatia mea a fost destul una de sacrificiu. Nu cred insa ca va fi posibil. Doua evenimente m-au facut sa gindesc astfel, nu pentru ca ar fi singurele, dar m-au intristat la fel de mult ca si stirea despre bebelusii morti in spitalele romanesti.

Unul dintre evenimente a fost dezbaterea legii darii in plata la care a participat si viceguvernatorul liberal al Bancii Nationale, numit politic fara studii in domeniu si cu prieteni la Bistrita - BOGDAN OLTEAN. Mi-am dat seama ca dupa revolutie a crescut in Romania o generatie de oameni care fara studii in domenii, fara experienta, au ajuns in pozitii pe care le folosesc pentru a creea necazuri poporului roman. Banca Nationala a Romaniei are salariati romani, platiti regeste, ar trebuii sa apere cetatenii romani de abuzurile bancilor indiferent de capitalul acestora. Nu este asa, bancile vor sa faca beneficiu, folosesc tot felul de metode mai mult sau mai putin ortodoxe si cei care ar trebui sa ne protejeze de abuzuri nu sint cu noi. Bogdan Oltean, liberalul numit de Tariceanu viceguvernator nu este de acord cu aceasta lege. Mai mult de atit, pozitia primita politic fara examen sau concurs dar bine platita la facut sa devina de o aroganta crasa, nu vrea dialog, nu vrea sa fie contrazis, nu vrea sa fie intrerupt cind abereaza catre cei cu care vorbeste. Ce salariu o fi avind?

 De mult Romania avea nevoie de o asemenea lege, de mult trebuiau reglementate imprumuturile in valuta, de mult trebuia o lege a IFN-urilor care dau imprumuturi in conditii criminale si romanii nu au ce face pentru ca nu au cu ce trai. BANCILE DIN ROMANIA,INTREPRINDERILE FINANCIARE NEBANCARE, nu ajuta investitorii, nu ajuta cetatenii tarii - ii exploateaza. Nimeni nu ne apara nici cei care sint platiti pentru acest lucru. Bancherii sint aroganti, fara respect fata de cei care ii platesc si folosesc metode care sint anulate numai in instante atunci cind ajung acolo.

 

ESTE NEVOIE DE LEGEA DARII IN PLATA, ESTE NEVOIE DE LEGEA INSOLVENTEI PERSOANEI, ESTE NEVOIE DE LEGIFERAREA ACTIVITATII INTREPRINDERILOR FINANCIARE NEBANCARE.  

ESTE NECESAR CA CEI CA BOGDAN OLTEAN SI CEILALTI CA EI CARE SINT OAMENI CA CEILALTI SA COBOARE CU PICIOARELE PE PAMINT, SA ACCEPTE DIOLOGUL SI SA NU FIE PARTINICI.  CA SI UNII ASAZISI POLITICIENI FARA PREA MULTA SCOALA SI EXPERIENTA AJUNSI IN POZITII CHEIE DATORITA UNOU ACCIDENTE REGRETABILE SA VREA MACAR SA INVETE SA ASCULTE DE CEI CARE STIU. SA SE UITE IN JUR SA VADA DACA DECIZIILE LOR NU FAC RAU.

 Al doilea eveniment a fost mitingul in favoarea ANTENELOR 1...5. Dupa parerea mea a fost un exemplu de manipulare al unor cetateni. Sper sa nu gresesc, subiectul manipularii a fost unul fals care a speriat multi politicieni care au citeceva de ascuns. Nimeni nu a vrut inchiderea televiziunilor, nimeni nu a vrut sa le bage pumnul in gura. Personal sint impotriva unui asemenea lucru , dreptul la libera exprimare s-a cistigat in 1989. Am totusi o unde de speranta, nu au fost chiar asa de multi romani in piata.

ESTE MULT DE MUNCA PINA TOTI VOR INTELEGE CA INTERESUL UNANIM ESTE SA CONSTIENTIZEZI CIND ALEGI. SA-I LASI LA O PARTE PE CEI CARE AU MINTIT PENTRU CA O VOR FACE DIN NOU. ESTE ANUL CU DOUA TIPURI DE ALEGERI DAR NICI ALESII BISTRITENILOR NICI AI TARII NU VORBESC DE SALARII , PENSII, LOCURI DE MUNCA. NICI UNII NICI ALTII NU VORBESC DE CREEREA DE CONDITII PENTRU A REVENI IN TARA CEI PLECATI. NICI CANDIDATII DE PRIMARI, NICI CEI LA CONSILIUL JUDETEAN NU VORBESC DE ACHIZITII CORECTE, DE FACILITATI PENTRU CETATENII CARE VOR VOTA. DE CE? CRED CA NE VOR PUTEA MANIPULA SI MINTI DIN NOU? OARE ASA VA FI?


Ioan Georgiu.

0 comentarii2443 vizualizări19 februarie 2016
rss 2.0
rss 2.0