Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 15 August 2022 - 14587
De ce Bistrita nu este la Targul de Turism al Romaniei?

Toti romanii stiu ca in Bucuresti se invart cei mai multi bani din tara. Deci, acolo sunt cei mai multi potentiali turisti care ar putea veni la Bistrita si in judetul nostru. Insa alesii nostri locali nu vad acest lucru… Astfel, la Targul de Turism al Romaniei din Bucuresti, nici orasul si nici judetul nostru nu au fost prezente! Intre 25 si 28 februarie 2016 a avut loc la Bucuresti editia cu numarul 35 a Targului de Turism al Romaniei. Prilejul perfect pentru ca turistii bucuresteni, oamenii de afaceri din turismul national si international sa afle despre atractiile noastre turistice locale.

Insa ce sa vezi, Primaria municipiului Bistrita si Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud lipsesc dintre expozanti. Spre deosebire de vecinii nostri din Suceava, Cluj-Napoca, Baia Mare, Alba Iulia si Satu Mare, noi bistritenii nu am avut stand de prezentare al orasului si al judetului.

Cu astfel de publicitate turistica, se intelege de ce bucurestenii ii spun orasului nostru Bistrita-Nasaud si judetului nostru Bistrita.

Singura prezenta bistriteana la targ este una privata, care vine in special cu oferte pentru strainatate. In timp ce, autoritatile noastre nu par a fi interesate de astfel de manifestari ale industriei turistice.

In concluzie, ca simplu cetatean ma intreb: daca noi nu suntem reprezentati la targuri de specialitate din turism, de ce investim o caruta de bani in reabilitari, in cumpararea de terenuri la Colibita, in centre de informare turistica, in evenimente culturale, in plata functionarilor ce trebuie sa dezvolte turismul?

Si in cele din urma, oare de ce nu vor alesii bistriteni sa ne facem reclama la Bucuresti?

 

Prof. Florin I. Bojor

0 comentarii2450 vizualizări28 februarie 2016
rss 2.0
rss 2.0