Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 15 August 2022 - 14587
CACI PRIMARUL NOSTRU ZACE ...

Pe masura ce se apropie luna iunie, minunatiile "pasibililor catindati" la diferite functii se inmultesc precum sobolanii in subsolurile de la ANL-urile bistritene. Dupa ce primarul Bistritei (inca) ne-a tocat cultura fizica prin inocularea ideilor pe care dumnealui le visa ziua si noaptea, acum o lasa moale cu unele din proiectele personale brodate pe spinarea cetatenilor. Dupa cum sustin unii care deja si-au procurat ustensilele necesare sustinerii unei partide de schi in luna alegerilor, intaiul statator in fruntea obstii se lasa pagubas, trecand la proiecte mai revolutionare.                                                                    Schimba dumnealui primarul fata municipiului prin abordarea ecologica a transportului urban, adica toti turistii care voteaza pentru "judetul BISTRITA" si vor sa viziteze si "municipiul  BISTRITA-NASAUD", vor beneficia de autobuze verzi, fara galagie, pe curent electric si pe... STRADA DORNEI!!! Motivatia  extrem de plauzibila si documentata a edilului sef din Cetatea Bistritei, are la baza experienta capatata  de domnia sa pe partiile de schi din strainatate, unde autobuzele ecologice se inghesuie catre centrele oraselor, mai abitir ca  heringii in conserva cu  peste afumat...

Vede don primar o inghesuiala de salariati in autobuzele de "centru"(stanga) ca si un furnicar in metropola din Bangla-DEJ, furnicar aducator de incasari care ar sparge toate asteptarile.

                Adica, acum dupa ce au tot spart drumurile din centru, dupa ce au construit pana si mormantul lui Tutancretu sub forma de arteziana, vine o noua emanatie din creierul pane al edilului sef care pune pe jar intreaga urbe. Ramanem in aceeasi nota sa ne amintim de PRIMARUL WEINGERTNER, care a scos transportul urban din centrul istoric pe motiv de degradare a cladirilor din respectivul perimetru, intamplare care a avut loc pe vremea cand pe rol inca nu se aprobase legea adoptiilor internationale (sic!)... Cine are urechi.... sa vaza!

                 Dar am mers prea departe cu visarea. Mai aproape de noi se afla un alt gest de respingere a istoriei locurilor noastre, gest care vine tot din ograda primarului Bistritei. Dorind sa-si lase amprenta pe toate zidurile cetatii, domnul primar inca in exercitiu i-a declarat razboi poetului taranimii GEORGE COSBUC, pe motiv ca....nu-i destul de bistritean si ca atare nu merita sa-si revada numele pe frontispiciul institutiei de cultura care la adoptat din vremuri imemoriabile. Auziti, cica fosta Casa Municipala de Cultura "George Cosbuc" se va numi....palatul culturii, un fel de DOM KULTURI !  Si cand ma gandesc ca..."la pasa vine un arab"...

             Cred  cu tarie ca vine arabul din poezie ca sa ocupe postul de viceprimar al municipiului, mana dreapta a dlui cretu cu care....rezolva problemele  stringente ale municipiului (amenajarea strazilor , asfaltare, parcari, salubrizare, iluminat public, educatie) etc. Asta numai din dorinta ca respectiva functie, nu care cumva sa fie ocupata de catre o persoana asistata social, ori  mai rau, de  cainele personal al primarului Bistritei. Vorba cantecului popular..."caci primarul nostru zace..."

            Adio Wonder de Land, adio cretu  von  Bistritz !!

 

            D. Seplecan Guzu.

1 comentariu2450 vizualizări02 martie 2016
rss 2.0
rss 2.0