Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 15 August 2022 - 14587
Simionesti satul fara nume.

La 10 km de orasul Bistrita este un satuc cu aproximativ 100 de locuitori ce apartine de primaria Budacu de Jos care nu are nume deorece nu exista nici un indicator care sa-ti confirme acest lucru. Inainte de a intra in satul Monariu trebuie sa faci stanga dar nimic nu-ti confirma ca mergi bine sau ca ai ajuns la destinatie.

Un satuc mic Simionesti, dar cu mizerie mare! Obisnuiti fiind localniciii inca de pe vremea lui Ceausescu cand nu veneau masini sa ridice gunoiul menajer fiecare localnic isi facea curat in gospodarie aruncand ce nu-i mai folosesea la rau!  Azi cand civilizatia a ajuns si la sate iar masinile de gunoi vin regulat sa ridice gunoaiele obiceiul s-a pastrat, iar localnicii continua sa arunce gunoaiele langa rau. Ca de … trebuie sa ne pastram cu sfintenie obiceiurile si traditiile. Am fi inclinati sa credem ca pe aici prin satul acesta nu ajung autoritatiile sa aplice legea el fiind uitat de lume dar cum v-am zis de la inceput el este situate doar la 10 km de oras si culmea autoritatiile locale trec prin zona deoarece s-au facut investitii statie de pompare a apei care se afla evident langa raul cu pricina, ca sa aiba satenii apa in casa si sa mai ridicam nivelul de trai … Teoretic ! Practic nu este deloc asa!!!

Statia respectiva nu este in stare de functionare, cei care au facut investitia nu au avut in vedere interesul contribuabilului ci propiul interes. Adica o "spaga" din partea firmei care a castigat licitatia etc. ca doar asa functioneaza sisitemul si de data asta nu putem sa nu ne pastram traditiile si obiceiurile de pe vremea lui "Raposatu". Indifent din ce fonduri au venit banii pentru statia de pompare a apei cert este ca lucrarea este una de mantuiala si ca doar s-au spalat si furat niste bani pentru ca altfel nu vad de ce ar fi facut o asemenea investitie care nu foloseste nimanui.

  Primarul nostru Dl Simionca invoca motivul ca satenii nu vor sa plateasca apa. Este doar praf in ochi ca sa nu-si asume responsibilitatea unei lucrari prost facute din cauza intereselor personale. Ar fi interesant sa stim cine si cum a castigat licitatia si ce se va intampla cu statia de pompare dupa ce satul Simionesti va li legat la reteaua de apa a orasului ?

 

Camelia Stefanescu

0 comentarii2478 vizualizări27 martie 2016
rss 2.0
rss 2.0