Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Miercuri 10 August 2022 - 14587
MANEVRELE ELECTORALE SI ELECTORATUL !

A mai  ramas putin timp  pana cand legiuitorul va ridica bariera, dand unda verde unei noi editii a jocurilor politice, numite....campanie electorala. De fapt, este un nou ciclu de apostrofari, critici, aratari cu degetul, uneori chiar  ringuri de box, incropite te miri in care colt al tarii..

         Cei interesati in a veni la putere, uzeaza de toate mijloacele avute la indemna, unele imprumutate din zona triburilor din Amazonul inca nedescoperit, altele intrate deja in uzantele "democratice"ale existentei umane.

Furand startul, unii pretendenti la functii in administratiile locale si centrale, dau iama prin piete pentru a lua chipurile, pulsul salatelor, a leurdei si a mierii prefacute, uitand ca n-au calcat prin piata agroalimentara de pe vremea cand cumparau seminte de bostan pentru un meci de fotbal cu miza.

          Altii se afiseaza in zonele  aglomerate ale urbei, emanand acel aer superior, de salvatori ai natiunii!! Toti l-au luat in brate pe..."daca pe mine ma...sa vedeti cum vor inunda pietele cele mai alese produse ecologice si pe deasupra numai autohtone". Altfel spus, promisiuni de ultima ora si care au impact asupra cetateanului cinstit, doritor sincer in schimbarea mult asteptata.

Machiavelismul asta cu....scopul scuza mijloacele, a devenit un fel de buna ziua tovarasi. Stim deja ca totu-i un furt de constiinta, cu buna voie si nesiliti de dansii, acceptam  promisiunile neonorate inca din vechea campanie, care pe unii i-a saltat in functii, in timp ce altii atunci au fost luxati.

O minciuna repetata la exasperare, devine un adevar cu care te poti mandri ulterior. Ei bine, tocmai in aceasta repetare a minciunii stau succesele actualilor candidati si a viitorilor alesi.

             Nimeni nu-si pune problema studierii fenomenelor politice si a manevrelor in sine. Nimeni nu se autosesizeaza spre exemplu fata de valsul unora dintr-un partid in altul. Nici in al noualea ceas nu se prinde alegatorul de ce se dezmembreaza cu atata  rapiditate un mare partid liberal? Totul i se pare normal cetateanului de rand care asteapta vorbe frumoase si promisiuni nerealizabile. Asa a preluat dansul aceasta democratie originala in care totul este pe dos fata de aparente.

Din marele partid liberal, dezerteaza unii catre o formatiune politica de gasca in care predomina viitorii puscariasi, actualii suspecti. Acesti dezertori  sunt cei care si-au dat seama in sfarsit ca liberalismul este erodat din interior, de catre personaje obscure si cu coa..tele tari, in fata carora nici "serviciile" nu prea mai au ce face.

Imi vine in minte o observatie auzita pe strada, cand media a lansat stirea retinerii cunoscutului om politic Nelutu Oltean. Individul respectiv a afirmat atunci ca....citez din memorie,..."daca i se intampla ceva lui Oltean, il schimba si pe Obama".

               Cam asa stau lucrurile in tarisoara asta care nu-i nici colonie, dar nici independenta, iar noi mergem la urne, cu galeata primita cadou si cu bricheta primita pe aceleasi cai!!!

 

            P.Sangeorzan.

 

1 comentariu2443 vizualizări10 aprilie 2016
rss 2.0
rss 2.0