Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 15 August 2022 - 14587
PAS CU PAS, proiectul de distrugere a Romaniei se deruleaza implacabil.

PRELIMINARII LA DISPARITIA UNEI NATIUNI. Serial documentar pentru televiziune. Schita scenariului.SEZONUL I - Romania si romanii.8 EPISOADE:

1. Extinctia populatiei. Emigrare masiva, fortata de slabirea rapida si dramatica a economiei nationale si de existenta unei saracii care plaseaza Romania pe locul doi in Europa, cu 40% din totalul populatiei aflat sub pragul de subzistenta - numarul romanilor plecati la munca in strai­natate, numai pe parcursul anului 2009, a fost de circa 3.000.000 de persoane, urmati apoi anual de alte sute de mii -.

Exodul creierelor - medici, ingineri, informaticieni, cercetatori, specialisti din toate domeniile -.Natalitate in picaj accentuat- Romania se afla in al 26-lea an de declin demografic. Daca la inceputul anului 1990 Romania avea 23,2 milioane de locuitori, in anul 2015 are o populatie de sub 20 de milioane. Cresterea ratei sinuciderilor - 8 persoane s-au sinucis pe zi, in 2011, in Romania, potrivit unui raport al Institutului National de Medicina Legala "Mina Minovici". Sistemul medical in colaps - lipsa fondurilor de la bugetul de stat si a medicilor etc.

 - Practicarea unui sistem de invatamat total neperformant - daca in 1930, potrivit recensamantului, in Romania numarul analfabetilor era de 9,8 milioane de persoane, iar in perioada comunista, analfabetismul fusese aproape eradicat, in prezent, Romania a ajuns din nou tara cu cei mai multi analfabeti din Europa, cu peste 2 milioane. La bacalaureatul din iunie 2012, la 54 de licee din Romania niciun elev nu a reusit sa promovezpe examenul maturitatii. In 2013, rata medie de promovabilitate la examenul de bacalaureat a fost de 55,4%.

CONCLUZII: "Ubi bene, ibi patria" (Unde este bine, acolo este patria) - sentinta formulata de poetul roman Marcus Pacuvius (220-130 i.Hr.), citat de Cicero in Cartea a V-a din "Tusculanae Disputationes", anul 45 i.Hr. Acest dicton latin, parafrazat sub formula "Ubi panis, ibi patria!" (Unde este paine, este patria), a fost declarat deviza emigrantilor de pretutindeni, de scriitorul J.Hector St.John de Crevecoeur, in cartea sa "Letters from an American farmer", publicata la Londra, in anul 1782.2. Neantizarea teritoriului national. Vanzarea si concesionarea de terenuri cetatenilor straini, in baza unor legi inacceptabil de permisive. - S-a terminat cu "Nu ne vindem tara!"-.Jupuirea Romaniei prin retrocedari frauduloase de bunuri immobile - case, terenuri/munti, paduri etc. - chiar si sate intregi(!) cu bisericile si cimitirele lor, padurile defrisate masiv imediat dupa dobandirea lor in instanta. Despagubiri uriase, urmare a unor supraevaluari exagerate - permise de o legislatie special conceputa pentru jaf si acordate inclusiv cetatenilor straini, printre care chiar si mostenitori ai unor hortisti si criminali de razboi(!).


CONCLUZII: "Corruptissima republica plurimae leges" (Statul cel mai corupt are si cele mai multe legi), dicton al istoricul Publius-Cornelius Tacitus (55-115 d.Hr.).3. Spolierea economiei nationale. In "strategia "haotica a politicilor economice romanesti de dupa ’90, sigura certitudine predictibila a fost coruptia. Desfiintarea industriei - site-ul http://www.ziar15minute.net/2013/04/04/ prezinta o lista, cuprinzand 1256 de mari intreprinderi romanesti, cu peste 1000 de angajati pe unitate, unele ajungand la mai mult de 10.000 de salariati, care au fost distruse, falimentate sau privatizate fraudulos de catre guvernele care s-au perindat la conducerea tarii in ultimii 25 de ani. Intreaga suprafata a Romaniei concesionata strainilor pentru exploatarea tuturor resurselor naturale (petrol, gaze, aur etc.), in conditii dezavantajoase statului roman. Cheltuieli imense din bugetul de stat pentru achizitii paguboase dictate din exterior - fregate, avioane, armament etc. Un sistem financiar bolnav, cu o economie subterana uriasa - in anul 2013, reprezenta 40 de miliarde de euro, cu un mecanism de impozitare fiscala neeficient - in 2010 evaziunea fiscala a fost de 10 mld. Euro - si avand functionari corupti pana la cel mai inalt nivel - vezi cazul fostului sef al ANAF Sorin Blejnar -, cu imprumuturi uriase la banci precum FMI si BM - aflata la zero in 1989, la inceputul anului 2010, Romania avea o datorie externa totala de 80,2 mld. Euro/numai intr-un an, 2009, Romania a imprumutat 17,9 mld. Euro.
CONCLUZII: Romanii traiesc drama unor fenomene economice care parca fac parte dintr-o nedescoperita inca "Lege a distrugerii accelerate". Ceea ce s-a construit in Romania in zeci de ani, dispare in luni, saptamani si zile. In 1916, poetul Octavian Goga aprecia in jurnalul personal ca, in Romania, clasa politica era compusa in totalitate din secaturi. Cativa ani mai tarziu, referindu-se la aceeasi categorie de persoane, dramaturgul Victor Eftimiu declama: "M-am saturat de lichele, dati-mi o canalie!". O explicatie a dezastrului economic in care a ajuns astazi Romania este si faptul ca, printre cei care conduc politic destinele tarii de peste doua decenii, evolueaza in exclusivitate secaturi, lichele si canalii.
Gaura (neagra) din steag, simbolul, plin de semnificatii (sumbre) al "revolutiei" din decembrie 1989
 http://www.danceyou.info/tag/constitutie4. Coruptia endemica. Seful statului (!) - 68 de dosare penale: acuzatii de fals, uz de fals, abuz in serviciu in forma calificata si continuata, bancruta frauduloasa, delapidare etc.-, prim-ministri (!), ministri, functionari la toate nivelurile, magistrati, procurori, politicieni din intreg spectrul politic, parlamentari, baroni locali, "ciocoi" de toate dimensiunile si culorile sunt cercetati sau chiar condamnati in afaceri monstruoase de coruptie si de jefuire a avutiei nationale - in decembrie 2014, 32 de sefi de Consilii Judetene, din totalul de 41, erau anchetati sau arestati preventiv pentru fapte de coruptie -. Si, "cireasa pe tort", multe dintre aceste infractiuni sunt musamalizate de o justitie politizata, selectiva, uneori implicata direct in fapte de coruptie de mare gravitate - a se vedea cazul procurorului sef(!) al DIICOT, Alina Bica si cel al judecatorului la CCR (!), Toni Grebla. In privinta "disparitiei" Flotei Romaniei (peste 100 de nave comerciale, Romania pe locul 9 in topul mondial, in 1989), procurorii anticoruptie au decis neinceperea urmaririlor penale (NUP) pentru 7 persoane implicate, pe motiv ca o expertiza proprie(!) a DNA a stabilit "un prejudiciu zero"(!), iar pentru fostul presedinte Traian Basescu, pe motiv ca "faptele nu exista"(!). Ce se poate deduce din aceste hotarari ale procurorilor DNA? Eventual, ipoteza absurda ca un Triunghi al Brmudelor inghite nave romanesti, astfel ca, pe cale de consecinta, nu exista vinovati ("fapta nu exista") si nu sunt pagube materiale ("prejudiciu 0"). In mintea procurorilor DNA, singurii "initiati" ai natiei, navele sunt undeva in zona esoterica a portului Constanta, dar nu le vedem noi, prostii de romani. Asa ceva…?!?!
>> CONCLUZII: "Romania este mare, cine fura ala are!", "Tara noastra ii bogata, fura tati si nu sa gata!"- ziceri din popor. "Va rugam sa ne scuzati, nu producem cat furati!" - lozinca scandata la demonstratiile de strada.

 http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-16996675-
 Romania este perceputa drept una dintre cel mai corupte tari din Europa
 http://www.dantomozei.ro/2014/04/15. Distrugerea patrimoniului cultural national. Furtul la dimensiuni monstruoase, mai ales in perioada vidului legislativ de dupa 1989 - monede dacice, artefacte, obiecte de arta populara, tablouri, icoane, mobilier religios, bijuterii, elemente si chiar structuri din case populare - vezi si afacerea GOJDU. 

 

Ministerul Culturii nu are o "Lista a monumentelor istorice" la zi, cu o evidenta clara asupra fiecarui monument in parte - Aceasta deficienta grava, denota lipsa evidenta de vointa a factorilor decizionali, cu efecte devastatoare, in care distrugerile sunt aproape permise -.Restituiri ilegale de bunuri de patrimoniu. Neglijarea intentionata a promulgariiunei legislatii protective pentru patrimoniul cultural national - lasand cale libera jafulu generalizat-. Fonduri nesemnificative, ca si inexistente, alocate de la bugetul de stat - Ministerul Culturii are doar sase angajati  ?!?!?! care se ocupa de intregul patrimoniu cultural al Romaniei, la care se adauga specialistii de la cele cateva filiale din teritoriu. 

Zeci de santiere arheologice au fost pur si simplu abandonate.
 CONCLUZII: "Patrimoniul cultural din Romania este o chestiune de siguranta nationala"-citat din interviul acordat de Serban Sturdza, vicepresedintele Ordinului Arhitectilor din Romania, ziaristului Vlad Ignat si publicat in ziarul Adevarul (27 martie 2013) si in revista Historia (aprilie 2013).
>> Piese, de cate 1-1,5kg. (!) bucata, turnate din aur provenit de la monede Koson topite au fost vandute in strainatate ca fiind bratari dacice si, o parte (13, cantarind 12,633 kg), au fost rascumparate ulterior, prin actiuni ale Ministerului Culturii, cu sume exorbitante (6 milioane de Euro). Excrocheria isi face efectul si acum!
 http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/bratarile-dacice-turnate-in-secolul-xx-109776
 http://pensiunea-scarisoara.ro/


 In 1920, Consiliul Orasenesc Brasov a donat (!?) Castelul Bran, bun de patrimoniu inestimabil, reginei Maria. E un blestem faptul ca in Romania s-au gasit nemernici pradatori de tara, de-a lungul tuturor timpurilor si in toate structurile sociale. La moartea sa, regina nu a lasat castelul tarii careia i se cuvenea, ca bun de patrimoniu de neinstrainat si l-a trecut in testament in proprietatea fiicei sale Ileana. Dupa 1948, Castelul Bran a fost nationalizat si a intrat in proprietatea statului roman, fiind amenajat si administrat ca muzeu de istorie si arta feudala. In 1987 a intrat in restaurare, lucrare terminata cu bani din bugetul statului roman, in 1993.
 La 18 mai 2006, dupa o perioada de proceduri juridice foarte controversate, castelul este retrocedat. La data de 1 iunie 2009, intra pe deplin in posesia habsburgilor mostenitori: Dominic, Maria Magdalena si Elisabeta, fiind astfel definitiv instrainat.
 Principalul vinovat al acestei actiuni incalificabile impotriva patrimoniul cultural al Romaniei este fostul ministru al culturii Adrian Iorgulescu, implicat si in alte afaceri necurate asemanatoare: retrocedarea Castelului Peles, cazul asa-ziselor bratari dacice de aur etc.
 Dar, e vinovata si clasa politica de dupa 1989, in intregimea ei, pentru elaborarea legislatiei actuale, inadmisibil de permisiva cand e vorba de avutia natiei.
 La 15 ianuarie si 26 februarie 2007, istoricul Mihai Pelin scria in "Cronica Romana": "Acum, Dominic de Habsburg vrea sa vanda ceea ce i s-a oferit in conditii perfect ilegale… Ce ar mai trebui ca lui Adrian Iorgulescu sa-i intre in cap ca se joaca cu focul? Actualul guvern il apara si-i canta in struna, dar n-ar fi exclus ca un alt guvern sa-i ceara socoteala pentru escrocheriile puse astazi in opera. Si chiar daca nici asa ceva nu va surveni, omul oricum va ramane in istorie ca un ministru pe care l-a durut undeva de soarta patrimoniului cultural national si de soarta culturii, in general… In schimb, in Parlament se vorbeste despre formarea unei comisii de ancheta, care sa cerceteze conditiile evident suspecte in care a fost cedat unui cetatean strain un bun remarcabil de patrimoniu cultural si istoric. Ii dorim succes, desi ne ingrijoreaza faptul ca aceasta comisie va lucra sub girul Comisiei pentru cercetarea abuzurilor si coruptiei a Camerei Deputatilor, prin zelul careia s-au acoperit destule matrapazlacuri." Ceea ce, din pacate, s-a si intamplat cu adevarat.

 

6. Slabirea Bisericii Ortodoxe Romane - Ortodoxia este perceputa ca religie nationala in Romania, in primul rand datorita faptului ca 86,8% din populatie este de aceasta confesiune (conf. recensamantului din 2002) -. Scoaterea religiei din scoli. Acceptarea pe teritoriul Romaniei a activitatii tuturor cultelor, sectelor, miscarilor religioase esoteric - gen Biserica Scientologica -, si a gruparilor spirituale -gen MISA -"Miscarea pentru Integrarea Spirituala in Absolut", initiata de Gregorian Bivolaru si bazata pe practici sexuale neotantrice.

 Presiuni si sprijin material din partea unor cercuri oculte din exterior pentru dezvoltarea in Romania a miscarilor de emancipare a homosexualilor - avand ca efecte directe disolutia institutiei familiei si subminarea moralei crestine. Atacuri sistematice in mass-media -propagarea de informatii denigratoare - si in zona creatiei artistice - filme, piese de teatru, arta plastica - blasfematoare: - Piesa de teatru"Evanghelistii" scrisa de Alina Mungiu Pippidi, in 1992, ridiculizeaza intreaga istorie a mantuirii. Iisus Hristos este prezentat ca un om fara personalitate, un pretext pentru o mare farsa religioasa, un profet supus manipularii si apetentei sexuale. Sfantul Apostol Pavel este in piesa un farsor si un ucigas, iar evanghelistii sunt niste impostori platiti sa scrie la comanda despre evenimente inexistente. 

Pe scena, secventele vulgare sunt numeroase si culmineaza cu un act de sex oral(!) intre Iisus si femeia pacatoasa, care in Biblie este prezentata ca o pilda luminoasa de pocainta, spaland cu lacrimi picioarele Mantuitorului. Juriul Galei UNITER a desemnat "Evanghelistii" drept "cea mai buna piesa romaneasca" a anului 1992, intrucat ar reprezenta un "proiect de resuscitare(!) a dramaturgiei romanesti". Piesa a fost pusa in scena la Ateneul Tatarasi din Iasi. - Filmul"Dupa dealuri", scenariul si regia de Cristian Mungiu, este inspirat de romanele semnate de Tatiana Niculescu Bran despre cazul din 2005 al unei tinere care a murit la o manastire izolata din Romania, dupa o exorcizare. In fapt, este vorba despre actiunile unui calugar si ale catorva calugarite, ale caror fapte psihopatice, prin generalizarea indusa, sunt proiectate explicit asupra imaginii bisericii ortodoxe. Criticul de film Mircea Valeriu Deaca sustine ca"reperul principal al filmului ar fi icoana bisericeasca". Pelicula a avut premiera la 19 mai 2012, la Festivalul International de Film de la Cannes, unde Cristian Mungiu a castigat premiul pentru cel mai bun scenariu.


 http://roncea.ro/2012/11/21/
 CONCLUZII: In Pastorala de Craciun din 2014, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, IPS Pimen, a spus: "Credinta noastra nu este un articol de import. Ea este sufletul cu care s-a nascut poporul roman. Este temelia vietii noastre sufletesti, e centrul ei de greutate, este siguranta noastra in fata neprevazutului nostru istoric. Si nu avem noi dreptul, si nicio generatie nu-l are, de a instraina sau profana, dupa gustul timpului, acest stravechi si sfant patrimoniu national al tuturor veacurilor si generatiilor romanesti … Or, eliminarea religiei din scoli este un atentat  la fiinta noastra nationala, la credinta neamului nostru romanesc, este o ofensa a maiestatii divine". 
7. Discreditarea sentimentului national. Ridiculizarea notiunii de patriotism. Aruncarea in derizoriu a valorilor nationale. Crearea psihozelor facebookiste - componenta a manipularilor cu tinte globaliste -. Intoxicarea traditiilor nationale si a folclorului romanesc - fenomenul "balalau", manelismul -.

 CONCLUZII:
 A. "Un popor fara traditii este un popor fara viitor" - politicianul Columbian Alberto Lleras Camargo.
 B. Din filozofia si din morala manelista: "Ban pe ban pe ban, pun ban pe ban / Fac afaceri mari in stil American / Ca cel mai mult si cel mai mult / Un lucru in viata mi-a placut / Sa am euro si parai / Dar fara sa ridic un pai." (Florin Salam); "Fur la tata bani cu sacu / Si-i dau toti sa fiu al dracu / Si cand imi vine mie pe chelie / O tin din betie in betie / Vagabond de meserie… Daca vrei sa-ti fie bine / Atunci scapa-ma de tine / Dar daca te joci cu focul /Am sa-ti fac electrosocuri." (Nicolae Guta).
 "Trimite o felicitare de ziua nationala speciei urbane ce arboreaza drapelul national cu mandrie."
 Aceasta felicitare poate fi accesata si expediata gratis prin bunavointa site-ului:
 http://www.ejungla.ro/felicitari/fullsize/1_Decembrie


 
 8. Diabolizarea poporului. Promovarea pe plan mondial a unor imagini deformate in mod grotesc despre romani, cu generalizari defaimatoare si profund umilitoare. Romanii, cei mai fiorosi hoti, talhari si criminali. Holocaustul din Romania hipertrofiat. Comunismul cel mai nemilos din lume. "Revolutia" din ’89, cea mai sangeroasa. Dictatorul cel mai odios - Oare cine si de ce a hotarat executarea acestuia in ziua sfanta a Craciunului? - Nivelul de inteligenta al romanilor printre cele mai scazute - Un studiu stiintific, publicat in 1940, de prof. C. Radulescu-Motru, demonstra ca romanii aveau la acea data o inteligenta normala si o rapiditate in gandire peste medie. 

O alta cercetare, realizata in 2010, de profesorul Richard Lynn (Universitatea din Ulster), ii plaseaza pe romani, in ceea ce priveste coeficientul de inteligenta al popoarelor europene, pe locul 27 din 29 de tari . Tradatorii/vanzatorii de tara cei mai eficienti. Oportunistii cei mai jalnici.


 CONCLUZII:
 1. Daca este sa dam crezare acestor cercetari privind nivelele de inteligenta, atunci nu putem decat sa constatam ca locul codas ocupat acum de noi in clasamentul european, mai ales la categoria de alfabetizare stiintifica - aproape jumatate dintre romani (42%) cred ca Soarele se invarte in jurul Pamantului, in timp ce 7 procente nu stiu ce sa spuna sau nu vor sa raspunda -, se datoreaza unei degradari continue a societatii romanesti.


 2. Ultimele doua opinii sunt pe cale de a fi larg acceptate. In primul rand, de cei care cred ca ne meritam soarta. Ca multe dintre nenorocirile de mai sus, inclusiv pocirea imaginii, ni le facem cu mana noastra. E drept, uneori, actionam si ca o consecinta directa a unui semnificativ impuls. "Prietenii" stiu din partea cui - vine provocarea -, de ce - este declansata - si cum - se manifesta.

 EPILOG.
 Tendintele aproape suicidare ale evolutiei Romaniei, in acest prim sfert de secol 21, vin ca o manusa pe mana tot mai viguroasa a NOII ORDINI MONDIALE - NOVUS ORDO SECLORUM - Vestea buna (good news) - daca ne incalzeste cu ceva, eventual ca moare si capra vecinului - este ca nu suntem singurii in aceasta situatie. Vestea proasta (bad news) este ca noi suntem in varful lanciilor si nu este nici o noutate (no news) ca tintele ce urmeaza a fi strapunse - "glasul sangelui", apartenenta la o rasa, la un popor, la o cultura, la o religie- au o duritate redutabila, care le-a permis sa reziste de la inceputurile omenirii pana in prezent. Originea etno-culturala este considerata, mai ales in cercurile nationaliste, ca fiind "ultima linie de rezistenta impotriva haosului".

  Articolul complet se poate accesa la urmatoarea adresa:
 https://archive.org/stream/VasileMaiereanPreliminariiLaDisparitiaUneiNatiuni#page/n1/mode/2up

 Autor: Vasile MAIEREAN.

 

Material primit la redactie.

0 comentarii2443 vizualizări16 mai 2016
rss 2.0
rss 2.0