Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Marti 09 August 2022 - 14587
PRIMARULUI CRETU NU-I PLAC PORUMBEII.

Domnule Chiuzan, avand in vedere pozitia Dvs. echidistanta fata de spectrul politic, dovedita si in aceasta campanie electorala, ne-am decis sa va aducem la cunostinta un fapt care din pacate a lasat urme adanci in ceea ce priveste increderea noastra in primul gospodar din acest oras.

                Am vazut aparitia in presa nationala si locala a numelui primarului  Bistritei, Dl Ovidiu Cretu, aparitii generate de aspecte diferite din activitatea primarului amintit. Dl. primar, a  fost o saptamana intreaga si ceva peste, in centrul discutiilor in emisiuni de divertisment, glume pe seama dorintei personale de a dota cetatenii orasului cu vietati carora platitorii de taxe locale sa le poata oferi surplusul de nuci si alune. Este vorba despre niste ververite pe care Donul primar le-a achizitionat cu bani frumosi.

                  Eroul national care s-a vazut si auzit in presa autohtona, dupa unii si afara, a trecut peste dorintele si nevoile imediate ale locuitorilor si  a comandat un cotet, care serveste drept arest pentru bietele animale. Inaugurata cu  mult fast, opera donului primar Cretu troneaza in parcul municipiului, iar locatarii din ghettoul construit pe bani  multi, se uita cu durere la suratele lor aflate in libertate in parcul cu pricina. Ce sa faci,  ambitia este ambitie, iar cu primarul Cretu nu te pui la masuratori.

                   Suntem in plina campanie electorala, iar de aici nu lipseste nici dl.Primar. Am auzit ca de la o intalnire organizata de dl. Florin Bojor, a evadat cu masina unui consilier, avandu-l alaturi pe singurul viceprimar care i-a rezistat 8 ani. Nici nu avea cum altfel, ala cica a facut pe vremea celebrului Saporo box, caruia ia fost si aghiotant. Inconjurat de stafful electoral si de gazetari carora le plac ververitele arestate,  dl. primar iese  cand la radio, cand la televizor, facand diverse promisiuni, ca lumea sa-l mai voteze ultima data, dupa cum afirma dansul. Nu scapa ocazia sa se afiseze la activitati comemorative, evenimente prilejuite de anumite zile, etc.

Asa a fost prezent si la Castile albastre, unde le-a explicat cat de mult tine el la uniforma si cat de mult ii pasa de cei plecati in diferite misiuni. O vizita, doua pe an, la depuneri de coroane, ni se pare de o crasa nerusinare si de un fariseism greu de egalat. Tocmai acest aspect, subliniat si de minciunile electorale ne-au determinat sa va scriem si daca considerati ca se poate , sa ne publicati scrisoarea, care insoteste si o cere, adresata direct domnului Cretu.

                     Iata despre ce este vorba! Asociatia noastra, Heniu Bistrita, crescatorilor de porumbei, gaini si iepuri, urma sa organizeze o expozitie de club in a doua decada a lunii decembrie anul trecut. Pe baza promisiunii domnului primar Cretu,  facuta publica la Ziua recoltei, care s-a tinut la Viisoara, ca ne va sprijini in organizare, acordandu-ne spatiul oferit de cortul de pe pietonal, am facut o cerere catre dansul, cerere pe care v-o anexam la prezenta scrisoare. Documentul a fost inregistrat cu nr.89463 din 05 11.2015, astfel ca am asteptat cele 30 de zile pentru un raspuns.

RASPUNSUL NICI ASTAZI NU A VENIT!!!!

CUM SA MAI AVEM INCREDERE IN PROMISIUNILE PRIMARULUI CRETU, DACA NU A RESPECTAT LEGISLATIA RESPECTIVA NICI PANA ASTAZI.

                      Noi prin expozitia "MEMORIALUL FILIP CRISTIAN" doream sa-i sensibilizam pe bistriteni ca sa pastram memoria unui fost membru al asociatiei, un cetatean al Bistritei, care si-a pierdut viata in misiune, departe de orasul pe care l-a iubit.

Vazand ca au trecut cele 30 de zile pentru raspunsul primariei, am organizat a patra editie a memorialului in ianuarie, in alta locatie. Mentionam ca o alta asociatie a organizat in aceeasi perioada, in locul solicitat de noi o expozitie identica. Este vorba de o asociatie cu care am organizat impreuna cu ani in urma, tot in cort expozitia anuala.

Am lasat lucrurile sa decurga normal din punctul nostru de vedere, dar am incercat sa mergem pe firul lucrurilor pentru a afla lipsa unui raspuns din partea primarului Cretu, caruia i-am adresat cererea inca din 05 noiembrie.

Stim foarte bine unde a fost repartizata cererea, stim la fel de bine de o persoana din cealalta asociatie, ruda cu sotia primarului, care a fost convocat la cabinetul dlui primar unde a fost informat ca mai exista o solicitare pentru aceeasi perioada , stim  ca la intrebarea dlui primar daca doreste sa faca expozitia cu noi(??), ruda  a fost impotriva si mai stim ca raspunsul a fost INTENTIONAT amanat.

                         In concluzie, dle Chiuzan, va punem intrebarea omeneasca si fireasca: " Putem noi, cetatenii alegatori, cu diferite hobiuri sa-l credem pe primarul Cretu, bagat in promisiuni  electorale, ca se tine de cuvant daca dumnealui se ocupa de gainarii de doi lei? Cand memoria unui cetatean al Bistritei nu poate fi omagiata din cauza unor interventii si ambitii  familiale? Putem sa-l credem pe fariseul Cretu ca tine la uniforma militara, atunci cand se afiseaza in cadru oficial, aducand osanale celor in uniforma, indiferent de culoarea ei, cand isi calca cuvantul dat la microfonul de unde i-a premiat pe ai nostri? Si pentru ce? Pentru o expozitie de gaini?

 Dle Chiuzan, va multumim pentru gazduirea materialului nostru si daca decideti sa-l publicati, aveti acordul nostru. Noi v-am scris pentru ca ne-am gandit ca ati mai intalnit asemenea cazuri in activitatea dvs.

 

 ACAS Heniu Bistrita.

3 commentarii2415 vizualizări29 mai 2016
rss 2.0
rss 2.0