Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Marti 09 August 2022 - 14587
PREOCUPARI DOMESTICE IN BISTRITA.

In acest secol al supervitezei, oamenilor de rand le vine tot mai greu sa se descurce. O deplasare la serviciu, piata sau la un cinematograf, este la fel de chinuitoare ca si o escalada a Himalayei, sau oprirea unui tren regio cu bratele calatorului. Pentru o mai buna orientare a celor nevoiasi, administratiile locale iau masuri din ce in ce mai sofisticate, in incercarea lor de a imbunatati traiul zilnic al cotizantului la taxele locale.

              Problema se complica atunci cand deplasarea se face in interes turistic, iar calatorul prin urbe isi destina vacanta pentru a asimila noi informatii cu privire la un anumit obiectiv. Desi exista o adevarata "epidemie"in ceea ce priveste punctele de documentare turistica, turistul olandez, neamt sau japonez, ramane deziluzionat dupa o asemenea tentativa de cunoastere. Respectivele puncte  raspandite prin sate, la orase, vai si munti, sau nu functioneaza, sau isi pastreaza anonimatul. Asa se face ca trece caravana de autocare, iar in privinta cunostintelor, se aplica proverbul....ursul trece, cainii latra, un fel de zero taiat in doua.

              Cazul poate fi unul izolat daca ne gandim la municipiul Bistrita, unde indicatoarele rutiere, de strazi sau obiective sunt reliefate in mod corespunzator. Obiectivele  turistice sunt marcate vizibil, astfel ca turistul nu se poate pierde in multitudinea punctelor de interes major.

Aici se aplica legea nescrisa a comertului, "turistul nostru, stapanul nostru".

 

      Dorin C. Diaconu.

0 comentarii2380 vizualizări03 iulie 2016
rss 2.0
rss 2.0