Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Marti 09 August 2022 - 14587
Multi revendica acum munca lor pentru Negrilesti !

Am fost citeva zile negrilestean cu norma intreaga. Nepotelul meu ,Raducu, este plecat cu parintii la mare, iar eu am plecat la NEGRILESTI, localitatea draga in care m-am nascut. Am revazut casa parinteasca, vecinii care mai sint acolo, pomii fructiferi, pe care i-a sadit tatal meu, fintina din curte cu apa buna si rece care mi-a racorit si readus in suflet foarte multe amintiri. Am stat singur in curtea mare multe ore in sir si amintirile m-au napadit. Mi-a lipsit mult mama care era peste tot cind traia, la poarta cind mergeam acasa, in pragul casei cind intram in curte, friptura de pui cu ceapa prajita ,facuta de mama mea pentru mine, pentru ca stia ca-mi place. Am fost singur, m-am simtit din nou copil asteptam sa aud vocea mamei, al tatalui meu dar degeaba. Am lacrimat stind pe o patura sub cires, tresaream cind din marul din coltul casei care are vreo 45 de ani cadea cite un fruct pe acoperis si facea zgomot. Vara scoteam soba din casa si facea mama mincare afara pentru ca era foarte cald. Seara tirziu inspre toamna faceam foc si stateam la soba pe veranda si visam sa ajung mare, acum am stat si am revazut imaginile din tinerete. Imi lisesc mult mama mea si tatal meu, regret nespus de mult pentru ca nu am trait destul de intens acele momente. Nu am ignorat total problemele care ii preocupa mult pe cetatenii importanti ai satului devenit comuna in anii 2000. Multi revendica acum munca lor pentru ca satul Negrilesti sa devina comuna. Au dreptate putin, preotul era in miezul problemei, primarul de atunci din Giurgesti, Pintea USTIN, la fel a fortat un pic referendumul, Ioan OLTEAN - deputat de Bistrita, presedintele comisiei de administratie de atunci, a profitat si le-a transmis toturor ca el si PD a rezolvat problema, dar cei in tema stiu ca transformarea satului in comuna s-a datorat in proportie de 70%,lui VALENTIN ILIESCU - deputat PSD de Bistrita care la rugamintea mea a pus satul Negrilesti pe agenda lui COSMINCA, ministrul administratiei si internelor, care a promovat legea respectiva. Sigur deputatii din acea vreme au votat-o. Din 2002-2003 pina acun comuna Negrilesti a avut primar PSD.PINTEA USTIN, nascut in Negrilesti, PUGNA IOAN, nascut in Caian,casatorit in NEGRILESTI, in ultimele doua mandate cu sotia administrator public.

NICIODATA INSA NU AU ORGANIZAT O SARBATOARE A COMUNEI PENTRU CA FII SATULUI SA SE REINTILNEASCA ACASA. AU AVUTSI INCA MAI CEVA DE ASCUNS? PACAT ERA FRUMOS SA NE REVEDEM CU TOTII MAI TINERI SI MAI EXPERIMENTATI..

In 2016 la alegerile trecute a cistigat fostul viceprimar PSD,DUMITRU COSTIN,din BREAZA dar sub sigla PNL. Ce spui SUCIU care esti deputat de zona? Ce spui RADU MOLDOVAN presedinte al CJ judetean? Iti mai amintesti de cirnatul din borcan mincat la mama sub prunul de afara? A scos masa din casa si a pus-o sub nuc pentru a te cinsti, inca nu erai presedinte si vorbeai si cu oamenii simpli. Este singura comuna care nu are viceprimar. La constituirea Consiliului comuna a fost si R.MOLDOVAN si prefectul judetului,  Acum se judeca in contencios pentru ca cei alesi nu raspudeau cerintelor conducerii. Ce interese sint acolo? DUMITRU COSTIN este un fost PSD-ist, a cistigat in defavoarea lui PUGNA IOAN,de ce nu l-ati pus sa candideze din partea PSD? Lasati-l sa-si aleaga cu ajutorul consiliului viceprimarul, este o comuna ca toate celelalte ale judetului BISTRITA-NASAUD, si merita o viata normala si ceva realizari pentru cetatenii ei...

Am inchis dar vreau sa mai adaug ceva pentru d-na doctor din sat. Este din judetul MURES, a absolvit medicina la MURES, nu si-a luat atunci licenta si nu avea loc de munca. Cineva m-a rugat sa o ajut, stiind ca Negrilestiul pe atunci sat nu are medic, fostul sediu CAP,era liber, l-am rugat pe PUPEZA VIOREL pe atunci prefect sa ma ajute pentru sat si a facut-o. D-na doctor satul te-a ajutat , ajuta si domnia ta cu dedicatie bolnavii de aici.. au nevoie..

 

Ioan Georgiu.

1 comentariu2457 vizualizări14 iulie 2016
rss 2.0
rss 2.0