Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Marti 09 August 2022 - 14587
TOAMNA SE NUMARA ... COPACII TAIATI DE LA BISTRITA !

Toamna este vremea recoltelor, vremea culegerii roadelor unui an agricol. Aceasta vara fierbinte si lunga, ne-a creat impresia ca trecerea de la cel mai asteptat anotimp la iarna, se va petrece brusc si pe nesimtite. Doar prezenta ratelor salbatice ne-a facut sa ne trezim la realitate si sa purcedem la culesul roadelor pamantului.

            Sub umbrela proverbului ..."toamna se numara bobocii", gospodarii se pregatesc pentru marea confruntare cu publicul in cadrul traditionalului eveniment  TOAMNA BISTRITEANA.  Aici gospodinele isi vor etala produsele pregatite pentru iarna, vor schimba retete si impresii de-o vara, iar gospodarii isi vor imbia clientii cu dulcele si aromatul tulburel.

            Pana atunci insa, edilii urbei se preocupa in mod intensiv de scuturatul frunzelor, toaletarea arborilor si nu in ultima instanta de taierea copacilor care le stau in cale.

             De la un capat la celalalt al capitalei judetului Bistrita-Nasaud, specialistii in infrumusetarea municipiului, tureaza la maxim "drujbele" moderne, cu scopul declarat  de a face lumina in spatiile verzi, ingalbenite de soarele intens. 

            Trecatorilor intamplatori aflati in zonele respective, li se genereaza automat  intrebarea ... oare batranilor  "Juglans regia" (nuci) secerati de lamele nemiloase, nu li se puteau numara fructele, lasand copacii in picioare ?

           Imi aduce aminte de Nicolae Iorga: "A fost taiat un brad batran, findca facea prea multa umbra" !              

 

         Dorina Seplecan Guzu.

1 comentariu2429 vizualizări19 septembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0