Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 15 August 2022 - 14587
Traim in tara unde sunt promovati Florin Salam si Adi Minune, Guta si fica Clejanilor.

Am scris nu de mult citeva din gindurile mele pe care prietenul meu de la BISTRITANEWS - Marius Chiuzan le-a publicat in ziarul sau si a ales un titlu mai bun decit mine: In ce tara traim? Sper sa publice si ce voi scrie azi pentru ca eu cred ca m-am prins si stiu in ce tara traim! Traim in tara lui Florin Salam si Adi Minune, Guta, domnul, doamna si fica Clejanilor si mai este unul al carui nume imi scapa acum care la TV este mai mindru decit FLORIN PIERSIC in tinerete, cu zimbetul lui cuceritor si romancele blonde care se fitiie in jurul lui ca titirezul in zilele bune. Salam decinde - nu mai vrea sa cinte in ROMANIA, Adi minune cind se supara pe romani isi mai trage un bolid de colectie (CE NUMAI CEI CARE AU CONTRACTE CU AUTORITATILE SA AIBA?) ,Guta trebuie sa-si bage om cite mindre are, Ion de la CLEJANI stie cinta uitinduse in tavan ce mindru este...etc.

Dar traim si in tara lui DRAGNEA, OPREA, DRAGOMIR (de la fotbal), BLAGA, GORGHIU, OLTEAN, acum FIREA, IOHANIS, ISARESCU...IN TARA LIDERILOR DE SINDICAT ... IN TARA SENATORILOR SI DEPUTATILOR (580 la numar), si in tara unor conducatori de televiziuni care mint poporul cu televizorul in functie de interese. Sint multi cei care nu produc nimic si traiesc mintindu-ne pe noi cei multi nu mai este loc sa-i enumar pe toti. De fapt pe nici unul din ei nu-i intereseaza viata romanilor, daca avem ce minca, cu ce ne platim facturile si daca in iarna care vine o sa ne fie cald sau frig, nu-i inetereseaza daca pensionarii au bani de medicamente, acces la sanatate, daca cei multi isi trimit copii la scoala, daca au cu ce sa-i imbrace. Pentru ei este mai usor sa-i minta daca nu invata carte.

Traim si in tara celor care au contracte cu autoritatile publice, care nu mai respecta nici o lege si pe care nu-i controleaza nimeni pentru ca toti stiu ca asta este a lui cutare...asta este a luicutarescu...si nu este bine sa ne luam de ei. DRAGNEA este seful PSD, un partid social democrat se zice care inlatura de linga el pe Oprea si UNPR chiar daca au mincat din aceeasi farfurie in functie de interese. Il cheama alaturi pe Ponta, pentru ca este sus in sondaje.

Ponta e cel care negociind redeventele in Austria cu OMV se intoarce la Bucuresti si-l numeste ministru la industrie pe directorul OMV cu care negocia, pentru a negocia el cu fostii sefi sa scape de o corvoada. Asa a ramas bugetul fara redeventa si austriecii isi fac tara tot mai frumoasa din banii luati pe petrolul romanesc. Padurile lor sint mari si verzi, aerul curat pentru ca le taie pe ale noastre.

Oprea era pe cai mari, presedintale l-a rugat sa mareasca salariile celor mari, deputatii si senatorii lingai sau inscris in UNPR, acum nu stiu unde sa se ascunda pentru ca vin alegerile. Marele Oprea a comis-o si este in dizgratie. Oare?

Dragomir este cel care a distrus U CRAIOVA, fotbalul romanesc si s-a imbogatit dindu-ne lectii de morala pe la televiziuni, certind politicieni, procurori si judecatori dupa interese. Ginditi-va la o tara cu Giovani Becali presedinte, Dragomir prim-ministru, Gigi Becali ministru de externe dar si preot la guvern.

Despre Blaga pot sa spun ca pe cind era sef la vama veneam din Germania de unde am cumparat doua cauciucuri pe genti, in vama am vrut sa platesc vama, vamesii nu au vrut sa primeasca banii m-au trimis sa le las in Ungaria. Stie toata lumea ca a condus campaniile PD si PDL, dintodeuna si stie tot despre toti. Era si cred ca mai este prietenul PSD-ului.

Isarescu conduce cursul de referinta al leului, cind vrea il scade, cind vrea il creste, dupa lege binenteles, dar cel mai important este ca apara interesele bancilor straine si romanesti in defavoarea romanilor si isi da salarii cit de mari vrea , dupa lege binenteles.

Am ajuns la liderii de sindicat care ar trebui sa apere interesele grupurilor de salariati. Majoritatea insa sint putred de bogati au salarii foarte mari, munca lor este sa negocieze cu guvernantii pentru a obtine cite ceva pentru cei multi, dar din pacate in prejma alegerilor incearca afilierea la partide, eventual sa intre pe liste nu sa strige tare nevoile celor multi in calitatea conferita de munca de zi cu zi.

Noi cei multi si nereprezentati de nimeni ce vom face? Vin alegerile in decembrie, ii vom vota din nou oamenii lui DRAGNEA? Vom vota din nou oamenii lui BLAGA si OLTEAN?

Noi cei de la Bistrita ii vom vota din nou pe OLTEAN, DOBRA, DOLHA, SUCIU, PANA si DENES. Sint necesare multe decizii pentru a mai putea trai in tara noastra.

Este nevoie de pensii normale pentru cei care au construit Romania nu pentru cei care au distrus-o si o distrug in continuare.

Este nevoie de reorganizare administrativ teritoriala, reducerea numarului de comune si cheltuielilor cu administratia. Este nevoie de investitii corecte in infrastuctura sanatate, scoli, agricultura etc, dar pentru acest lucru trebuie legiferate standarde de cost si calitate. (spuneam mai demult si repet ca ar trebui sa verifice cineva preturile la un anumit produs in toate unitatile administrative si sa publice acest lucru, am vedea un pret la Bistrita, un pret la SIEU, unul la Beclean s.m.d. dar acelasi produs).

 

Ioan Georgiu.

0 comentarii2436 vizualizări25 septembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0