Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 15 August 2022 - 14587
LA GAZ ... CA LA TEATRU !

Ca timpul este ireversibil si extrem de pretios, am constatat pe propria nostra piele. Un motiv foarte serios de a ne chibzui existenta noastra, secunda cu secunda. Atunci insa, cand de timpul nostru profita unii, adrenalina creste si de aici si complicatiile. In loc sa-ti vezi de minutele programate pentru coafor si  ai nenorocul  sa gasesti o groapa in drum care iti rupe pivotul drept, se face ca ai pierdut timpul programat.

                      Cand iti sacrifici un ceas din existenta cotidiana, in scopul platirii unor taxe prevazute de legislatiile in vigoare, sau cand iti programezi o vizita la un agent economic pentru obtinerea unor clarificari vis-a-vis de relatia cu respectivul agent si aici esti pus in situatia de a astepta ca dupa acceleratul de Iasi-Timisoara, problemele devin belicoase de-a dreptul.

                       Cu cateva zile in urma, pasii m-au condus spre zona industriala, unde urma sa fac o documentare jurnalistica. Problemele de serviciu odata rezolvate, as spune chiar in timp record, mi-am permis cu aprobarea sefului de la ziar sa incerc lamurirea unor probleme personale. Asa am ajuns la sediul de pe centura a ceea ce in limbaj cotidian se cheama "la gaz"!  Vroiam doar sa aflu daca pot schimba contractul in ceea ce priveste repartitia cotei anuale de gaz. Mi s-a parut o chestiune simpla si usor de aflat, mai ales ca biroul de informatii al institutiei trebuia sa fie as in asemenea probleme.

                        Mare mi-a fost surprinderea sa constat ca, in sala de asteptare a firmei, pe 14 scaune, apropo de o veche piesa de teatru, stateau cuminti tot atatia clienti, care fie vorba intre noi, au prins un loc confortabil. Cei mai putin norocosi, au ales varianta statului in picioare, comentand intru trecerea timpului,  pe varii teme.

                         M-am interesat despre cum ar trebui sa procedez pentru a afla ceea ce vroiam si mare imi fu mirarea, afland ca birou de informatii NU EXISTA, iar pentru orice problema, esti obligat sa stai pana cand unul din cele trei ghisee se elibereaza. Evident, cand iti vine randul dupa o asteptare de 14 scaune (in caz fericit).

                        Lumea care doreste incheierea de contracte, altii care vor lamuriri privind modul de plata, sau unii care doresc eliberarea unei dubluri a facturii curente pentru a plati in numele unor persoane aflate la strans capsuni prin te miri care Spanie, au o singura alegere: 14 scaune, plus cateva locuri in picioare.

Mi se pare injust, ca la un asemenea volum de munca, doar trei ghisee sa deserveasca posibilii clienti ai gazului. Poate ar fi mai bine, ca la aglomerarea scaunelor de....asteptare, conducerea sa mai disloce personal (provizoriu), in scopul decongestionarii acelei sali si reducerii pe aceasta cale a nemultumirilor celor pusi sa astepte ore in sir.

Am constatat ca printre cei care isi supuneau nervii la incercare, se aflau profesori, elevi, fotbalisti mai vechi si noi ai Gloriei, pensionari, etc. a caror  timp  bine dramuit, era scurtcircuitat la gaz. Aspect generator de discutii, nervi, multi decibeli lansati in eter, cu influente negative asupra sarii de sanatate a tuturor competitorilor.

                       Pentru  evitarea inconvenientelor semnalate, consider de bun augur, infintarea  de urgenta a unui punct informational, un BIROU DE INFORMATII  care sa ofere raspunsuri celor care solicita serviciile institutiei.

 

               P. Sangeorzan.

 

0 comentarii2471 vizualizări14 martie 2017
rss 2.0
rss 2.0