Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 15 August 2022 - 14587
MINISTRUL BOTIS recruteaza muncitori pentru multinationale... INCLUSIV PENTRU LEONI.

Am tacut foarte mult timp. I-am ascultat pe unii din PSD, am ascultat asa zisa opozitie, am fost atent la dezbaterile politice si nu numai, ale posturilor de televiziune importante ca si audienta, nu ale subiectelor dezbatute. Sigur la fel ca toti cei care stiu un pic din interior, intentiile partidelor politice dar mai ales ale unor politicieni, mi-am facut o parere care poate fi impartasita pentru ca nu este partinica si nici in favoarea unor persoane politice sau nu pentru atentia lor. Dragi prieteni, pot sa va spun cu tarie un adevar stiut de multi, diferenta dintre partide si politicieni este numai de fatada si de cit de aproape sunt de bucate, in rest sunt amici. Mi-a placut modul in care a construit DRAGNEA bugetul si modul cum cerea tuturor sa-l respecte. Mi-au placut temele abordate, am considerat ca romanii au nevoie de el, de ceea ce a propus si implementeaza cu ajutorul guvernului "LUI". Imi displace azi faptul ca incet cedeaza in fata EUROPEI, ORGANISMELOR EUROPENE CARORA VREA SA LE EXPLICE DE CE CRESTE VENITURILE ROMANILOR. 

AR FI BINE DACA NU AR AJUNGE SA EXPLICE DE CE DRAPELUL NOSTRU E ROSU, GALBEN, ALBASTRU…. Nu imi place ca cedeaza in fata serviciilor si reprezentantiilor justitiei. Nu imi place ca ii da voie O. Vasilescu sa-i dicteze anumite masuri. Nu imi place ca a cedat si cedeaza cu totii, lasind primariile fara grile de salarizare. Cu scuzele de rigoare, in ROMANIA sint primari, alesi este adevarat intr-un tur de scrutin, care nu prea au fost pe la scoala, nu cred ca vor stii face salariile respectind totusi cit de cit realitatea. In ROMANIA la al doilea sau mai mute mandate, care vrand nevran au amici de mai multe feluri care vor fi privigeliati, si vor cistiga pe nemerit. Poate deputatii sa aiba mai multa minte.

 Sa revenim la oile noastre, nimic nou, RADU Moldovan a marit salariile in CJ, se pregateste pentru alegeri. Cretu nu o face, este sigur pe el, desi are salariati mai multi si buget infinit mai mare.

 

Am sa va aduc la cunostiinta citeva intimplari in legatura cu LEONI, pentru ca am fost orecum implicat, fiind in perioada respectiva in primarie. Am fost de fata la discutii, la decizii, desi nu votam in CL, eram viceprimar dar cu putere pentru ca inca Ioan Nelu BOTIS nu batuse palma cu Ioan OLTEAN SI VASILE MOLDOVAN. Primarul era plecat, a venit la mine, fiind inlocuitor la comanda, MARIUS BOR-marele consilier de azi, pe atunci ERA CONSILIER LA CAMERA DE COMERT, nu era director de banca, era respectuos si stia da buna ziua celor in virsta si mi-a spus despre LEONI care au vorbit cu primarul si au fost refuzati.

Am fost si atunci si sunt si acum de stinga, vroiam locuri de munca in BISTRITA PENTRU BISTRITENII, SI ERA O OPORTUNITATE. Stiam ca IPROEB-ul o duce rau si avea oameni calificati in domeniu si spatiile necesare, si ca Ioan Repede -(CETATEANUL DE ONOARE al Bistritei de azi cu fabrica in centrul orasului si program de 8 ore desi proiectul era pentru 6 ore de munca si maxim 10 ani in plumb,) cumparase teren in apropiere si mie mi se parea benefica o asociere cu nemtii. APROPOS, STIE PREFECTUL SI CEI DE LA ISU, MEDIU CA APA CARE IESE DIN ROMBAT TREBUIE MONITORIZATA ZILNIC. O DEVERSARE NECONTROLATA AR DUCE LA DEZASTRE TEHNOLOGICE  PE  LIMBAJ  ISU  SI  LA  NENOROCIRE PE  LIMBAJUL CELORLALTI.  ECOLOGISTII MAI VECHI SI SERIOSI AR LUA ATITUDINE.

Amindoi aveau ginduri de marire si probabil stiau ca nemtii vor dori sa conduca si au refuzat. L-am sunat pe prefect, era Viorel Pupeza, a luat problema in maini si a convocat o intilnire la CAMERA DE COMERT, cu nemtii si de acolo a pornit proiectul LEONII in BISTRITA. Primarul reintors nu a mai avut ce face si a intrat in negocieri crezind poate ca proiectul ANL, gindit acolo nu se va mai face de catre PSD. Nemtii au negociat la singe ... teren gratuit 6-7 ha, reducere de taxe, la autorizatia de constructie, la impozitele catre primarie, si cred ca si stat, construirea de drumuri in zona etc. Noi, reprezentantii PSD am cerut un numar de angajati, nerespectarea acestuia ducind la rezilierea a toate celorlalte intelegeri si avantaje. Cine citeste si este interesat poate deduce avantajele primite de nemti. PUPEZA era prefect, Vasile MOLDOVAN  PRIMAR, eu viceprimar cu Ioan Nelu Botis deja. Ovidiu CRETU ISI DADUSE atunci DEMISIA ca si viceprimar.


 Acum am inteles ca singurul politician care a incercat sa apere salariatii din greva a fost reprezentanta USR. Sunt surprins orecum pentru ca social democrati sunt PSD-istii care ar trebui sa fie alaturi de muncitori. Unde sunt sindicatele? Unde sunt muncitorii de la ROMBAT si celelalte intreprinderi, nu mai exista solidaritate? Nu se gindesc ca disponibilizare celor 80 de grevisti poate fi un inceput in lupta PATRON-SALARIAT peste tot in BISTRITA?

Nu ati vazut cu totii ca media salariului in Bistrita este cea mai mica din ROMANIA? Acest lucru binenteles datorita salariilor de mizerie de la LEONI.

Sigur trebuie sa reamintesc tuturor ca acest lucru este posibil datorita lui Ioan Nelu BOTIS, CARE S-A LASAT MANIPULAT DE Ioan OLTEAN SI IN SCHIMBUL UNUI MINISTERIAT A DISTRUS SINDICALISMUL IN ROMANIA, A SCHIMBAT LEGILE LASATE DE NASTASE, CODUL MUNCII A FOST REFACUT IN FAVOAREA MULTINATIONALELOR, CONTRACTELE DE MUNCA AU DISPARUT SI S-A USURAT DISPONIBILIZAREA IN MASA FARA MOTIV SERIOS.

APROPOS STITI CARE ESTE UNA DIN OCUPATIILE D-LUI fost MINISTRU BOTIS? Recruteaza muncitori pentru multinationale din tara si strainatate ... INCLUSIV PENTRU LEONI BISTRTA. AR FI BINE SA STIE CEI DATI AFARA DACA NU STIU INCA...

O SA IL ROG PE MARIUS CHIUZAN DIRECTORUL DE LA BISTRIANEWS SA-MI PUBLICE GINDURILE MAI ALES CA SUNT SI EU UN MARE PATRIOT SI AM MARI EMOTII CIND ASCULT IMNUL ROMANIEI, INDIFERENT DE SITUATIE.  POATE CA AR TREBUI SA ARBORAM STEAGUL PESTE TOT.  POATE CA AR FI BINE SA REFACEM PODUL DE FLORI SI SA-I AJUTAM PE FRATII DE DINCOLO DE PRUT SA INTELEAGA CA NUMAI UNITI PUTEM INVINGE.   DA MARIUS, A VENIT VREMEA PATRIOTISMULUI ADEVARAT,  A VENIT VREMEA CELOR CAPABILI SA SE SACRIFICE PENTRU NEPOTI, COPII SI BUNICI. HAI ROMANIA!

 

Ioan Georgiu. 

0 comentarii2478 vizualizări25 mai 2017
rss 2.0
rss 2.0