Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 15 August 2022 - 14587
La vot nu se cere nimanui sa scrie dupa dictare fara greseli.

Vreau sa raspund in dimineata aceasta la intrebarea adresata de facebook. Ma gindesc la multe:

1) la scandalul creat in jurul calatoriei cu avionul al vicepremierului rus, raspunsul ministrului apararii roman si un posibil conflict care ar face sa sufere cei saraci nu politicienii.

2) la raspunsul intr-un fel ironic, la comentariul meu (este drept plin de greseli de tiparire, am scris pe telefon si nu am prea vazut) referitor la sesizarea facuta d-nei ministru DOINA PANA, deputat de Bistrita in ceea ce priveste biletele de odihna si tratament pentru pensionari in statiunea FELIX, dat de MURESAN ANCA NICOLETA, absolventa de liceu economic, scoala postliceala economica, UBB-sectia geografie, acum lucreaza la BUNATATI DE CASA CRISTINA, nu ca ar fi rusinos sa lucrezi acolo, bravo, dar cu asemenea studii, daca erau serios facute poate merita altceva.

D-na MURESAN ANCA NICOLETA, NU MI-E RUSINE DE STUDIILE MELE, NU MI-E RUSINE DE GRESELILE DE ORTOGRAFIE SAU DIN VIATA FACUTE, NU MI-E RUSINE DE REZULTATELE MUNCII DE 35 DE ANI, SINT MULTUMIT DE BINELE FACUT ALTORA, MAI NUMEROS SI MAI MARE DECIT RAUL, NU MI-E RUSINE DE O DISCUTIE CU MINISTRII ROMANIEI, AM CUNOSCUT CITIVA …OARE ASA SA FIE SI IN CAZUL DUMNEAVOASTRA? SINCER MA INDOIESC ... COMENTARII, MURESAN ANCA NICOLETA?

3) Am fost ieri la NUNTA ZAMFIREI, a 22 a editie, zau? D-le profesor doctor DOREL COSMA, in curind o sa comentez, despre spectacolele organizate de FUNDATIA NUNTA ZAMFIREI dar si despre FUNDATIA UNIVERSITATII BANATULUI, de la BISTRITA. Mie mi se pare ca trebuie sa stie bistritenii mai multe de la unul implicat cindva. L-am vazut pe AVRAM GEORGE, absolvent al UNIVERSITATII BANATULUI (LA CITE EXAMENE AI TREMURAT LA USA SALII DE EXAMEN INAINTE DE A TRAGE SUBIECTELE D-LE AVRAM GEORGE? ITI AMINTESTI D-LE AVRAM CIND M-AI CHEMAT LA BIROUL VICEPRIMARULUI IN URMA UNUI REFERAT FACUT DE GALUSNEAK SA MA PEDEPSESTI SI AI RENUNTAT CIND TI-AM CERUT SA AVEM O DISCUTIE IN ALTA PARTE?), la spectacol, mai am citeva despre care bistritenii trebuie sa stie mai multe. Sint cu totii foarte vizibili, cu tupeu fara rusine sau respect.

4) sigur trebuie neaparat sa adaug in ceea ce voi scrie si datele pe care le detin despre revolutionarii din Bistrita, terenurile primite de la primarie si alte avantaje pe care unii si le-au creat. Ma surprinde curajul unora, tupeul lor si mai ales modul in care ii trateaza pe cei multi carora le cer votul. Voi face probabil greseli de scriere sau ortografie ANCA NICOLETA MURESAN, ma consider si eu amic cu FELICIA SZUCS, cel putin cindva era, am scris lucruri bune despre unii, sa stii insa ca la vot nu se cere nimanui sa scrie dupa dictare fara greseli. Unele greseli gramaticale sau de scriere nu dau dreptul celor alesi sa ne trateze cu indiferenta atunci cind au piinea si cutitul oferit de noi in mina... Sint multe de spus, sint multe de demonstrat, unele sint citite si schimba cite ceva in mintea oamenilor, altele nu, trebuie insa ca cineva sa le spuna, sa aminteasca din cind in cind marimilor ca marirea este vremelnica si trebuie sa faci si lucruri bune atunci cind esti sus. Exista legi care trebuie respectate, ar trebui sa existe si rusine, altfel va fi foarte greu cindva....

 

Ioan Georgiu.  

0 comentarii2506 vizualizări31 iulie 2017
rss 2.0
rss 2.0