Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Marti 09 August 2022 - 14587
S-a intimplat in Romania intr-o primavara.

Stiri despre intimplari si evenimente,  mai mici sau mai mari, mai principale sau mai secundare s-au perindat cu ajutorul mijloacelor de informare in masa- pe scurt massmedia- prin mintile romanilor in ultima vreme: asasinarea lui Binladen considerata de multi americani si nu numai, drept o fericita victorie a binelui asupra raului; promisiunile americanilor facute romanilor ca le va aduce zimbetul pe fata la Deveselu instalind pe gratis, spre veselia tuturor, un scut de aparare a neamului romanesc si nu numai; milioane si zeci de milioane de euro  scurse dinspre Europa spre diverse judete, inlusiv Timisoara, apartinind unor Regiuni de Dezvoltare, prin virful pixului Elenei Turistice si Dezvoltatoare; infruntarea dintre  Blaga din Crisana, instruit de Frunzaverde si secondat de Videanu si Berceanu pedeoparte si pedealtaparte Elena lui Basescu, prin intermediul emilului Boc,  care  intre timp mai trebuie sa tina loc si unui Botis care a cazut si s-a lovit rau pe scarile Ministerului celor ce muncesc din cauza ca o nesimtita, declarata la ea acasa cea mai urit neimbracata onlineista, i-a pus piedica in mod nesportiv lasind sute de someri fara meritata lor sansa la demnitate in timp ce se ingesuiau la portile Eurocativului . Ca sa nu mai vorbim de victoria zdrobitoare de la Baia Mare a uslasilor ajutati de un independent impotriva hoardei portocalii care sfisie trupul tarii infingidu-si ghearele in micile pensii nesimtite si a salariilor si mai putin simtite. Dar portocalii contraataca si reusesc sa incheie intr-o saptamina atitea contracte de munca incit vor putea desface linistiti in urmatoarele saptamini de trei ori mai multe. Mai apoi Presedintele a inteles: Nu mai poate avea incredere in politicieni!! Nici nu cred ca a avut  vreodata. Nici nu  era asta treaba lui. Treaba lui era sa-i convinga pe romani sa aiba incredere in politicieni, inclusiv in el.

 Si toate astea s-au intimplat pina la 9 Mai, "Ziua Europei" sarbatorita cu entuziasm de micii elevi  infruntind ploaia pe pietonalul bistritean la fel de curajosi ca si Shakira la Bucuresti.

            Azi e 10 Mai, zi in care o mica intimplare, aparent fara semnificatie majora pentru tara, pare sa devina  cu adevarat un eveniment istoric: Regele Mihai anunta ruperea legaturilor istorice si dinastice cu Casa de Hohenzollern si renuntarea la titlurile "Hohenzollern-Sigmaringen", respectand astfel decizia din 1921 a Regelui Ferdinand I de a conferi un caracter national si independent Dinastiei si Casei Regale a Romaniei.

            Iata documentul:

 

Sursa: http://www.princeradu.ro/news/3558/17/Document-Regal---10-mai-2011/:

 

 

Mihai Fuca-Tomescu,

Bistrita, 10 Mai 2o11

0 comentarii2436 vizualizări10 mai 2011
rss 2.0
rss 2.0