Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Marti 09 August 2022 - 14587
USL BN incepe sa stranga randurile???
Este foarte clar: Uniunea Social Liberala BN incepe sa stranga rindurile chiar daca, si o spun cu toata raspunderea, presiunile interne din PSD si PNL, orgoliile unor lider, au un impact cu efect de bumerang asupra stabilitatii Uniunii.
Mesajul lui Radu Moldovan de joi a fost unul cat se poate de pacifist- Flower-power, liderul pesedist a pus batista pe un tambal dezacordat in multe comune si in orasele judetului " de munte".
BISTRITA
Obiectul scandalului in familie este inlocuirea lui Florin Gaurean cu Andrei Rusu, o miscare care isi propune sa-l aduca in fata pe Rusu mai aproape de presa si de electorul simplu, cel din cartierele Bistritei, acolo unde, inca se respira aer de tara.
Logica normala s-ar putea opune unei asemenea decizii, doar ca logica politica spune cu totul altceva: nu e pentru cine se pregateste, ci pentru cine trebuieste. Mirosind ca alegerile locale nu vor fi doar un simplu galop de sanatate, liderii PSD se vad obligati sa traga de USL si sa munceasca cot la cot cu liberalii, chiar daca factiunile dure din cele doua formatiuni politice nu au inghitit broscoiul. Fara doar si poate, Cretu va merge in tandem cu Andrei Rusu pentru un nou mandat la primaria Bistrita, iar asta in lipsa unui contracandidat viabil si functionabil al PDL.
Candidatul PDL la primaria Bistrita
Cert, in absentia lui Botis, Oltean va anunta imediat dupa Conventia Nationala numele candidatului PDL la fotoliul de primar al Bistritei. Numele cele mai vehiculate sunt multe, dar viabile sunt doar doua: Ioan Turc si Lucian Ungur. Personal cred ca Eugen Curtean sau Cristian Florian nu vor candida decat in conditiile in care Ioan Turc il va refuza pe Oltean. Spun de Turc, deoarece, ex-liberalul este cel care poate da peste cap calculele USL, cel putin pentru voturile unora dintre liberali, nemultumiti de modul cum este condusa la ora actuala organizatia.
Numele lui Lucian Ungur ar putea veni oricarui partid ca o manusa: e ambitios, se poate bate cu Cretu si, deloc lipsit de interes, are si bani. Face cani si cumpara inghetata, vorbeste cu oamenii, dar nu are o culoare  politica certa. Mai asteptam cateva informatii, dupa care vom incepe analiza asupra strategiilor electorale pe care le vor folosi politicienii pentru cucerirea celei mai mari redute a alegerilor locale, imobilul din Piata Centrala nr. 6.
Chestii, socoteli, vorba lui Bachus.
 Nasaud: ramane portocaliu
Orasul Nasaud, supranumit si "orasul academicienilor" ar mai putea trece printr-un mandat al actualului primar, Dumitru Muresan. Ales pe listele PDL, Muresan este in pol-positions, candidatul USL nefiind inca cunoscut la aceasta ora, in timp ce alti candidati nu conteaza, cel putin deocamdata.
Beclean: ramane rosu
Fief al PSD, mai precis al primarului Nicolae Moldovan, Becleanul isi va pastra culoarea partidului din care provine Moldovan, asta, in lipsa unui candidat cat de cat viabil al celor de la PDL si care sa aiba notorietatea lui Nicu Moldovan.
Sangeorz-Bai: ????
Oras unde sunt deja probleme de comunicare si intre PSD si PNL, candidatura lui Roland Venig depinzand de procentele pe care actualul viceprimar Maxim Pop le va primi de la repondenti. Exista semnale ca liberalul Maxim Pop l-ar putea depasi pe Venig in sondajele liberale. Faptul ca Maxim Pop este neoprotestant  ar putea conta foarte mult pentru cei aproximativ 7000 de ortodocsi din orasul-statiune. De asemenea, PDL ar putea iesi cu un candidat surpriza, asta, dupa demisia din partid a lui Traian Ogagau, desi, acesta nu va putea umbri inca buna imagine a lui Roland Venig.
Alin Cordos.
http://politicabn.blogspot.com/
0 comentarii2422 vizualizări13 mai 2011
rss 2.0
rss 2.0