Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Marti 09 August 2022 - 14587
Azi totul s-a schimbat. Totul se intimpla pe dos.

Nici nu stiu la ce sa ma gandesc sa fiu si eu bucuros, vesel, bine dispus, atit este de complicata viata din jur. M-am nascut roman, in Romania, o tara pe care am invatat sa o iubesc cu trecerea anilor. Parintii mei romani, saracuti dar harnici m-au crescut nu usor, nu cu de toate, au facut tot ce au putut sa nu imi fie greu in cercurile in care am trait. Au renuntat la multe pentru mine, pentru fratele meu, am simtit aceasta, datorita varstei mici si situatiei respective poate uneori nu le-am multumit destul. Zic eu ca amandoi am crescut iubind Romania, crezand ca niciodata nimeni nu va folosi legi sau metode pentru a ne nedreptati. Vom munci, vom reusi sa ne rasplatim parintii si la randul nostru vom creste copii poate mai bine, mai usor, mai fericiti. Eram in Romania socialista, in tara pe care o iubeam, alaturi de parinti, rude, colegi in care credeam. Eu eram pregatit sa sacrific orice pentru familie, pentru tara. Nu a fost chiar usor, oamenii nu erau cum mi-am inchipuit dar am trecut relativ usor prin necazuri pentru ca erau reguli relativ bune. Erai condus profesional de persoane bine pregatite cu reguli clare. Politic nu conta prea mult. Cu totii ne prefaceam ca suntem comunisti, nu era nevoie sa si demonstram.

Aveam insa tinte profesionale pe care trebuia sa le atingem. Era clar, directorul sau conducatorul era cu studii superioare, pregatit profesional, stia meserie. Erau scoli profesionale unde invatai meserie, cei mai buni deveneau maistri, sefi de ateliere sectii etc. Vanzatorii vindeau marfa disponibila, ospatari serveau, educatorii predau, taranii lucrau ogoarele etc.

Azi totul s-a schimbat. Totul se intimpla pe dos. Se vorbea de nepotism, acum este in floare. Se vorbea de pile acum ai nevoie doar de bani si ai de toate. Diplome fara tremurat la usa salii de examen. Masini luxoase, fara munca daca ai pile la guvern, judet sau primarie. Nici macar nu trebuie sa ai electricieni angajati sa iei o lucrare pe linie electrica etc. Nu exista standarde de cost si calitate, poti cheltui banii publici dupa bunul plac. Poti sa-ti tragi un lac de peste, poti sa iti construiesti vile, castele, imperii, sa pleci in Brazilia sau Costa Rica daca ai acces la banul public sa traiesti boiereste chiar daca nu ai fost la scoala, nu ai prea muncit nici tu nici ai tai. Poti sa votezi legi daca esti in parlament sa scapi de necazuri, sa iti promovezi interesele de grup si familie, daca legile rezista trei zile beneficiezi de ele. Poti face referendum, poporul poate vota un parlament cu 300 de membri dar tu sa functionezi cu 450, daca ai prieteni care altfel nu pot ajunge acolo. Poti sa-ti dai apoi salarii de miliarde si pensii speciale in detrimentul prostimii care te-a votat pe doi mici.

 Se intimpla lucruri mai grave totusi. POTI MINTI 5 MILIOANE DE BATRANI PENSIONARI CARE AU CONSTRUIT ACEASTA TARA CA LE VEI CRESTE PENSIILE PENTRU A AVEA BANI DE MEDICAMENTE, FACTURI, HAINE, MINCARE SI SA NU O FACI. BATRINII POT SUFERII DE BOLI GRELE, DE LIPSURI MARI DE CE SA RESPECTI CE LE PROMITI, EI ORICUM NU AU ALTERNATIVA SI VOTEAZA SPERAND. NU ESTE ASA PSD-ISTILOR? NU ESTE ASA ALDE? (UNPR2). NU ESTE ASA DRAGNEA? NU ESTE ASA TARICEANU?

 SIGUR INTREBARILE SINT PENTRU TOTI DIN JURUL LOR... NU ESTE ASA CA CEI CU PENSII BABANE SPECIALE VA SINT MAI APROAPE DECIT BATRANII CARE AU CONSTRUIT ACEASTA TARA? NU ESTE ASA CA NU VA PASA? NU ESTE ASA CA NICI VOI DIN CELELALTE PARTIDE NU AVETI CURAJUL SA RENUNTATI LA PREVILEGII...

 NU ESTE ASA CA MAI IMPORTANTE SINT BANCILE STRAINE? IFN-URILE VOASTRE SAU MULTINATIONALELE?

OARE SE VA MAI INTIMPLA VREODATA CA OSPATARII SA FIE OSPATARI? TARANII SA FIE TARANI? ELECTRICIENII SA FIE ELECTRICIENI SI MATURATORII SA SE OCUPE DE CURATENIE?

MESERIASII BUNI SA AIBA SALARII MARI? DRUMURILE SA FIE FARA GROPI? SI CEI CARE EXTRAG NISIP SI PIETRIS SA PLATEASCA REDEVENTE? DAR CEI CARE FOLOSESC AVEREA POPORULUI ROMAN CIND VOR PLATI PENTRU ACEASTA? SINT MULTE DE SPUS. ESTE NEVOIE DE TREZIREA POPORULUI. ESTE NEVOIE DE TOLERANTA, DE INTELEGERE. ESTE NEVOIE CA CEI CARE SE CRED MAI PRESUS DE LEGE SA ISI REVINA. ESTE NEVOIE SA FIM CONDUSI DE PATRIOTI, DE OAMENI BINE PREGATITI SI CINSTITI. ....POATE FII SAU NEPOTII NOSTRI! !!

 

Ioan Georgiu.

 

0 comentarii2485 vizualizări07 mai 2018
rss 2.0
rss 2.0