Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Marti 09 August 2022 - 14587
ESTE MOMENTUL SA "PROTESTEZE DIN NOU"...

AM ASCULTAT PRINTRE ALTELE DISCUTIA DINTRE GIDEA SI CONSILIERUL PRIMULUI MINISTRU DESTUL DE TARZIU. IMI PARE RAU CA NU IN TOTALITATE INSA. INCERC SA DAU NISTE CIFRE PENTRU REALITATEA TVR SI USR. POATE NU AU REUSIT SA O FACA SI CRED CA ESTE MOMENTUL SA "PROTESTEZE DIN NOU".

 1) REDUCEREA PRETULUI GAZULUI CU 20% DIN AUGUST...DOUA FIRME CARE VIND CARE GAZ ROMANIEI DIN RESURSELE NOASTRE, CU SEFI DIN ZONA SAU GANDIT SA VANDA GAZULUI IN TARA NOASTRA CU 300% PROFIT. FRUMOS, DAR GUVERNUL SE VA FOLOSI DE O PREROGATIVA PE CARE O ARE SI VA REDUCE PRETUL GAZULUI CU 20% PE O PERIOADA DE 3 ANI. SIGUR ESTE POSIBIL ACEST LUCRU SI DATORITA LEGII OFSHORE DE ACUM CATEVA ZILE... NU ESTE MOTIV DE IESIT IN STRADA ? DE CE SA PLATEASCA ROMANII MAI PUTIN? DE CE SA REDUCEM PRETURILE PE ORIZONTALA LA CEI CARE FOLOSESC GAZ SI (sa reducem) INFLATIA?

2)DATORITA PARTENERIATULUI PUBLIC PRIVAT, SOLICITARILOR EXISTENTE LA GUVERN IN ACEST AN SE VOR TINE LICITATII PENTRU INVESTITII IMPORTANTE...DRUMURI...SPITALE SI ALTELE. NU VREAU SA UIT DAR TREBUIE SA REAMINTESC FAPTUL CA S-A SPUS ASEARA DE EXISTENTA IN UNELE MINISTERE MAI ALES IN CEL AL TRANSPORTURILOR, DE PERSOANE PLATITE DIN BANI PUBLICI CARE PUN FRINA DEZVOLTARII ROMANIEI. CINE SI CUM I-A NUMIT ? . SINT ANGAJATI PE BAZA DE CONCURS? NU AR FI BINE DACA SUNT IDENTIFICATE SA FACA PARTIDELE DIN OPOZITIE PLANGERI PENALE IMPOTRIVA LOR? SIGUR SI CELE DE LA PUTERE BINEINTELES?  A SPUS ASEARA NUMELE UNEI FUNDATII STRAINE CU SUCURSALA IN ROMANIA CARE A OPRIT CONSTRUCTIA UNUI TRONSON DE AUTOSTRADA PENTRU PROTEJAREA URSILOR DIN ZONA. O ROMANCA INIMOASA INSA A DEMONSTRAT CA URSII DIN ZONA AU CAM DISPARUT DE VREO 40 DE ANI. APOI S-A INTAMPLAT LA FEL CU O BROASCA TESTOASA. LA FEL ACEA ROMANCA PATRIOT A DEMONSTRAT CONTRARIU. FELICITARI, PACAT CA NU I-AM RETINUT NUMELE.

3)DESPRE NOUA LEGE A PENSIILOR A LASAT-O PE DOAMNA OLGUTA VASILESCU SA ISI SPUNA PASURILE. A SPECIFICAT INSA INTENTIA GUVERNULUI DE A CRESTE ANUL VIITOR PUNCTUL DE PENSIE LA 1265 SI IN 2020 LA 1775. NU ESTE INSA TOCMAI CE AU PROMIS IN CAMPANIA ELECTORALA. MAI ERA PE ACOLO INCA O CRESTERE LA SFARSITUL LUI 2019 A PUNCTULUI DE PENSIE LA 1490. A UITAT SAU S-A RENUNTAT LA IDEE?...  A SPUS CA AZI SUNTEM LA APROXIMATIV 70% NIVEL DE TRAI SAU CASTIGURI FATA DE MEDIA DIN UE? NU AM TERMEN DE COMPARATIE.  AR FI BINE SA FIE ASA. SAU SPUS LUCRURI BUNE , IDEI NECESAR DE REALIZAT. SPER SA SE INTAMPLE.

4) FOARTE IMPORTANT S-A SPUS DESPRE ATRAGEREA DE FONDURI EUROPENE...6,5 MILIARDE DE EURO FATA DE 65O MILIOANE IN PERIOADA DE COMPARATIE.  FOARTE BINE. SUCCES IN CONTINUARE. UN LUCRU CARE MIE MI SE PARE IMPORTANT AR FI AMNISTIA FISCALA. SINT DATORII ALE FIRMELOR SI PERSOANELOR FIZICE CATRE STAT CARE NU POT FI RECUPERATE DAR CARE FAC CA ACESTEA SA NU AIBA ACCES LA FONDURI EUROPENE SI ALTE FACILITATI.  SIGUR ESTE FOARTE IMPORTANT CA SI CEI CARE AU PLATIT LA ZI SA SIMTA IN BUZUNAR ACEST LUCRU. IDEI BUNE. IDEI CARE AR CONTA IN ECONOMIA ROMANEASCA DAR SI IN VIATA ROMANILOR. SPER SA SE INDEPLINEASCA...

SPER CA S-A INTELES CA IDEEA CU IESITUL IN STRADA A FOST O GLUMA.

CRED CA USR-UL SI CEI DE LA REALITATEA SINT IN CONCEDIU. SINT REACTIVI LA TOT CE SE INTAMPLA IN ROMANIA CHIAR SI IN FAVOAREA ROMANILOR. ZILELE TRECUTE O DOAMNA DIN BISTRITA A SCRIS CHIAR CU ROSU PENTRU AS SUBLINIA CA PENSIONARII AR TREBUI SA FIE CONSTIENTI CA CEI CARE MUNCESC LE PLATESC AZI PENSIILE. D-NA A.C. LUCRATOR LA LIBRARIE SI ABSOLVENT DE 'GOLDIS' SPER CA NU TOTI COLEGII DUMNEAVOASTRA GANDESC ASA PENTRU CA NU ESTE ADEVARAT.  EU SINT PENSIONARI, NU SIMT ACEST LUCRU. LUCRURILE SINT UN PIC MAI COMPLICATE, TREBUIE STUDIATE SI INTELESE.  PENSIONARII, CEI 2.5 MILIOANE CARE ISI IAU PENSIA DUPA CONTRIBUTIVITATE AU MUNCIT CINSTIT, AU PLATIT CINSTIT CONTRIBUTIILE SOCIALE SI CASTIGA MAI PUTIN PENTRU CA NU TOATE CASTIGURILE SINT LUATE IN CALCUL DATORITA LEGILOR EXISTENTE. POATE UNELE FACUTE DE CATRE CEI CU STUDII PRECARE. AM CUNOSCUT IN BISTRITA LIBRARI CARE CITEAU MULT, CARE PREZENTAU CARTI SI AUTORI FRUMOS SI LA SUBIECT. TE CONVINGEAU SA CUMPERI CARTI BUNE. SPER CA FACETI ACELASI LUCRU.

 

Ioan Georgiu.

1 comentariu2492 vizualizări17 iulie 2018
rss 2.0
rss 2.0