Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Marti 09 August 2022 - 14587
Romania - Rusia - OMV PETROM - GAZPROM.

La incheierea mandatelor sale de cancelar federal, Gerhard Schröder a devenit angajatul Gazprom. La ultimul summit NATO, Trump a criticat dependenta energetica a Germaniei fata de Rusia. Germania primeste intre 60 si 70% energie din Rusia prin conducta Nord Stream 2, o afacere de 11 miliarde de dolari pusa la cale de fostul cancelar german "cumparat" de Gazprom (Gerhard Schroeder). Presedintele american a denuntat faptul ca Germania este controlata astfel de Rusia, si ca Merkel nu misca niciun deget sa investeasca in NATO, preferand sa importe securitate de la americani pe banii americanilor. Pe langa asta OMV-ul are in spate multi bani rusesti. 

Campul petrolier de la Suplacu de Barcau (jud. Bihor) concensionat pe 99 ani de catre OMV trebuia sa intre inca din anul 2010 in exploatarea Gazprom, din cauza tensiunilor politice s-a tergiversat semnarea contractului, insa rusii sunt interesati in continuare sa preia in administratie/ exploatare sub tutela OMV campul petrolier de la Suplacu de Barcau. OMV confirma ca mai devreme decat mai tarziu Gazprom trebuie sa inceapa operatiunile de exploatare a zacamintelor petroliere de la Suplacu de Barcau pe motiv ca rusii detin tehnologie si logistica mult mai avansata pentru forare si extractie de la mari adancimi.

In 2004, Romania a cedat 51% din cea mai valoroasa companie a statului catre grupul austriac OMV. Austriecii au platit pe pachetul majoritar de actiuni 668 milioane euro. Si atunci, si azi, valoarea Petrom depaseste 15 miliarde euro. In contul celor 600 milioane euro, OMV a preluat 306 zacaminte petrolifere, 1.450 puturi active de gaze, 13.856 puturi active de titei, 690 de benzintrii in toata tara, 15.000 km de conducte de transport titei si gaze, 145 de depozite petroliere si o concesiune pe 99 de ani a campului petrolier de la Suplacu de Barcau. In 2005, in primul an de la privatizare, OMV Petrom a raportat 700 milioane euro profit. Cu alte cuvinte, inca din primul an austriecii si-au scos banii. In zece ani, profitul declarat de catre OMV a fost de 7 miliarde euro, de 11 ori mai mult decat a platit pe pachetul de 51%. In realitate, profitul OMV Petrom, in perioada 2004 - 2017, a fost de peste 15 miliarde euro, doar ca jumatate a fost externalizat inainte de a fi declarat si impozitat in Romania.

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz cere ca tara sa sa sprijine proiectul Nord Stream 2, conducta submarina care ar urma sa transporte gaze naturale intre Rusia si Germania. Intalnirea de ieri dintre Vladimir Putin si Angela Merkel aprofundeaza relatiile reciproc avantajoase dintre Germania (Austria) si Rusia. Totul este simplu si natural: daca noi romanii dorim o relansare economica romaneasca de succes trebuie neaparat sa tinem cont si de PIATA RUSA. 

Reluarea si dezvoltarea exporturilor romanesti catre Rusia pot genera o adevarata si reala expansiune economica romaneasca pe plan extern care ar duce la dezvoltarea productiei interne, crestere economica reala si la crearea de noi locuri de munca stabile pt romani. Cunosc foarte bine Rusia si sunt zilnic in contact cu piata rusa, respectiv ex-URSS, fac afaceri cu rusii de 26 de ani, deci vorbesc din PRACTICA si nu teorii scrise pe garduri de asa zisii analisti.... In acelasi timp putem fi prieteni cu americanii si sa facem afaceri cu rusii pt care produsele "Made in Romania" (inca) reprezinta o carte de vizita serioasa care garanteaza calitatea. In pofida politicii galagioase si asa ziselor sanctiuni toate tarile UE si SUA fac afacerii profitabile cu rusii. Ca sa iasa din impas Romania are nevoie de exporturi ca de oxigen !!!!

Sunt un bun cunoscator al realitatilor economice, sociale si politice din Rusia, Ucraina, Kazahstan, Turkmenistan Uzbekistan, Azerbaidjan, Armenia, Georgia, Belarus, respectiv tot spatiul ex-sovietic, unde detin un portofoliu larg de relatii si un capital enorm de simpatie, pe care le cultiv in interesul economic si national al Romaniei. Nu intamplator rusii ma numesc "romanul cu suflet rusesc". Datorita relatiilor pe care le detin si le cultiv cu intensitate pot sa organizez/ sa obtin intalniri aproape la orice nivel atat in Federatia Rusa cat si in republicile ex-URSS.

Piata rusa este o alternativa de aur pentru Romania, in Rusia si spatiul ex-sovietic sintagma "marfuri romanesti" ("mobila romaneasca", "incaltaminte romaneasca", "textile romanesti", "vinuri romanesti", "medicamente romanesti" "produse alimentare/ legume/ fructe romanesti", "mecanica si utilaje romanesti" etc.) este inca foarte cunoscuta si apreciata la fel de bine ca sintagma "parfumuri frantuzesti" sau "blugi americani". Nicaieri pe fata pamantului PRODUSELE/ MARFURILE ROMANESTI nu sunt atat de apreciate, dorite si asociate intodeauna cu calitate asa cum sunt in Rusia si in fostele republici sovietice! Aici este loc pentru toti producatorii din Romania.

In calitate de cetatean roman si director comercial care aduce zilnic bani grei in Romania prin exporturi am o intrebare catre Presedintele Romaniei: Stimate domnule presedinte Klaus Iohannis dvs cu ce va ocupati ????

 

 

Cu stima,

Gabriel Antoniu Lavrincic 

Director comercial 

 

 

 

SC SIMEX SA 

Str. Cehei, Nr. 100 

Loc. Simleu Silvaniei - 455300 

Jud. Salaj - ROMANIA 

E-mail: gabriel.lavrincic@simex.ro 

Telefon mobil: +40 727 259 060 

Website: http://simex.ro/

 

0 comentarii2513 vizualizări19 august 2018
rss 2.0
rss 2.0