Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Marti 09 August 2022 - 14587
Romaniei i sa furat istoria!?

Romania este vatra a ceea ce numim Vechea Europa, o entitate culturala cuprinsa intre 6500-3500 i.Hr. axata pe o societate matriarhala, teocratica, pasnica, iubitoare si creatoare de arta (.). Uluitoarele descoperiri facute in Romania si alte tari invecinate dupa al doilea razboi mondial, asociate datarilor cu radio-carbon, au facut posibila intelegerea importantei inceputurilor culturii «vechii Europe», o cultura a unei societati de agricultori. A devenit, de asemenea, evident ca aceasta straveche civilizatie europeana precede cu cateva milenii pe cea sumeriana"

Maria Gimbutas, - "Civilizatie si cultura"

DESCOPERIRI CARE II REDUC LA TACERE PE OCCIDENTALI

Si astazi se discuta in contradictoriu despre originea si civilizatia daco-romanilor. Chiar de catre istoricii si cercetatorii romani. Originea pura a stramosilor nostri este contestata. Insa, descoperirile arhelogice vin in ajutorul nostru. Paleontologii au stabilit ca omul de Neanderthal a trait in urma cu 100.000 de ani, iar cel de la Creo-Magnon cu circa 35.000. Fratele nostru oltean de la Buciulesti, comuna Tetoiu, jud. Valcea, pe Valea lui Grauceanu are o vechime de 1.900.000-2.000.000 ani!!! Descoperirea ii apartine savantului Dardu-Nicolaescu-Plopsor. Cum e posibil?!

Asa cum marile popoare ale lumii s-au format in bazinele hidrografice ale marilor fluvii si poporul nostru s-a format in bazinul hidrografic al Dunarii. "Este uimitoare coincidenta aproape perfecta intre teritoriul fostului regat al Daciei, atestat documentar, de pe vremea lui Burebista si conturul bazinului hidrografic al Dunarii, de la Viena si pana la varsarea in Marea Neagra. Aceasta coincidenta confirma faptul ca bazinul hidrografic al Dunarii a fost leaganul de formare si supravietuire multimilenara a poporului pelasgo-traco-geto-daco-valaho-roman" (1!).

Sapaturile arheologice facute sub auspiciile Academiei Romane in zona defileului Dunarii, cu ocazia deschiderii in 1964 a santierului "Portile de Fier", au scos la iveala vestigii de o importanta covarsitoare, care atesta existenta vietii in aceasta zona din cele mai vechi timpuri. Cercetatorul arheolog Vasile Boroneant (n.1930), membru al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, laureat al Academiei Romane, a lucrat pe acest santier impreuna cu cercetatorul arheolog Mihai Davidescu (n.1930), sub indrumarea Profesorului Constantin Nicolaiescu Plopsor (1901-1968), membru corespondent al Academiei Romane, director al Centrului Academiei Romane de la Craiova.

Lucrarile arheologice au acoperit o intindere de peste 180 de km din aval de Moldova Veche si pana la Ostrovul Mare. Cele mai vechi urme de viata din zona au fost datate cu 35.000 ani i.e.n, descoperite in pesterile Chindiei si Livadita de la Coronini, localitate situata la 7 km in aval de Moldova Noua. Urmeaza vestigiile descoperite la Cuina Turcului, de la Dubova, in Cazanele Mari la 17 km in amonte de Orsova, pe malul romanesc al Dunarii, datate cu 11.000 ani i.e.n. La Schela Cladovei s-au descoperit si una dintre cele mai vechi asezari dacice de pe Dunare din sec. IV i.e.n., cu vestigii ceramice specifice: ceasca dacica.

Mi-ar trebui mult spatiu tipografic pentru a prezenta toate descoperirile arheologice din aceasta zona, descoperiri care au facut obiectul unor numeroase comunicari stiintifice Intre 30 martie si 2 aprilie 2000 in Scotia, Universitatea din Edinburgh a organizat Conferinta Internationala "The Iron Gates in prehistory" (Preistoria Portilor de Fier) ca semn de pretuire acordat importantelor vestigii scoase la lumina in defileul Dunarii intre Carpati si Balcani.

"Nu sunt de neluat in seama nici informatiile pe care ni le transmite V. Flaccus (m.90 e.n.) care, referindu-se la drumul argonautilor (din sec. XIII i.e.n.), spune ca acestia au vazut pe portile templului Soarelui din cetatea lui Arietes: «reprezentarea infrangerii egiptenilor, condusi de Sesostris, de catre geti». Dar Diodor din Sicilia (c.80-c.21 i.e.n.), in istoria lumii antice de la origini si pana la razboiul lui Cezar in Galia din 58-51 i.e.n. intitulata «Biblioteca istorica», prezinta campania egipteana din Tracia condusa de Sesostris, se pare din timpul domniei faraonului Ramses al II-lea (1290-1224 i.e.n.)" (2).

Daca la toate acestea se mai adauga si informatiile recente, ale studiilor mineralogice de laborator, care au confirmat ca aurul din sarcofagele egiptene provine din Transilvania, inseamna ca istoria tarii noastre are radacini adanci prin vestigiile si documentele atestate din antichitate si pana in prezent, iar legenda se poate transforma in istorie veridica. In acest sens, o privire mai atenta asupra descrierii faptelor argonautilor din secolul XIII i.e.n. imbarcati pe nava "Argo" si plecati in cautarea lanii de aur spre tara denumita Colhida pare sa duca la concluzia ca acestia au trecut pe la "Portile de Fier". Scrierile din vechime ale lui Pindar (462 i.e.n.) si ale lui Apollonios din Rhodos (295-230 i.e.n.) ofera un numar impresionant de mare de coincidente intre denumirile mitice ale unor personaje si locuri din antichitate si denumirile de azi ale unor localitati situate pe teritoriul tarii noastre. Pe traseul de la varsarea Dunarii in Marea Neagra la punctul de confluenta al Tisei cu Dunarea si apoi al punctului de confluenta al Somesului cu Tisa, mergand spre amonte, se ajunge in zona Mediasului Aurit din nordul Muntilor Apuseni, pe cursul mijlociu al Somesului. Pe acest traseu se gasesc o seama de localitati ale caror denumiri de azi coincid in mod bizar cu titulaturile mitice care ne-au fost transmise din antichitate. Aceasta observatie l-a facut pe cercetatorul stiintific geolog Mircea Ticleanu sa adopte ipoteza si sa finalizeze un studiu in care a demonstrat ca drumul pe ape al argonautilor a urmat traseul pe Dunare. Apollonios, la vremea lui, a plasat destinatia finala a expeditiei in Caucaz. Dar informatiile de atunci se pare ca situau Caucazul la vestul Marii Negre dupa cum ne-o confirma atat scrierile lui Ammianus Marcellinus (330-c.400 e.n.), general roman si istoric, care aminteste in secolul IV e.n. de un tinut "Caucaland" situat pe malul stang al Dunarii la marginea bazinului Panonic, a carei descriere corespunde cu Muntii Apuseni de la vestul Marii Negre.

Cu toate acestea, pentru occidentali, Romania este tara romilor, a hotilor, cersetorilor. Acestia sa fie cel mai vechi popor din Europa? Nu se pupa cu orgoliul britanicilor, francezilor, germanilor etc. Romania este la mana unor "dizidenti de catifea", care, dupa decembrie 1989 nu au scris nimic. Dar se produc zilnic pe sticla televizoarelor, lucrand dupa "retete" stabilite in alta parte. Privitul spre Vest a devenit sport national.

In ziua de azi se duce o politica perfida pentru distrugerea acestui popor. Ce putem face? Noi, cei care mai cunoastem cate ceva, sa le popularizam. Voi? Sa nu uitati! Si sa cultivati aceste lucruri copiilor si nepotilor vostri. Si nu mai cautati mistere in afara tarii. Pentru ca exista nenumarate dovezi ale civilizatiei care ne-a precedat, dovezi care atesta ca pe aceste meleaguri au trait oamenii primordiali, care s-au raspandit in toata Europa si pe toate continentele, dand nastere civilizatiilor care acum ne ignora. Acestea sunt adevaratele mistere uitate.

"La Congresul Mondial de Istorie, care a avut loc la Montreal, in Canada, in septembrie 1995, la care istoricii romani nu au fost admisi, s-au emis o serie de teze, cel putin bizare, dupa care statul si natiunea etnica ar fi niste aberatii sangeroase, care au provocat in ultimele secole cele mai ingrozitoare tragedii, incat ele trebuie sa dispara, cedand locul «natiunii culturale». Prin «natiuni culturale» autorii tezelor respective inteleg religiile occidentale. Ca atare, frontierele trebuie modificate, pentru ca ele numai corespund «criteriilor culturale», dupa care ar urma «spiritualizarea» lor, cum le place unora sa spuna. Primele victime se cunosc: Jugoslavia si Cehoslovacia"(2).

Din pacate, aceste jalnice teze sunt promovate in paginile asa-ziselor manuale de istorie alternativa. De fapt o "Romanie suverana si independenta", cum suna si generosul crez politic al seniorului Coposu, nu cred ca mai este posibila. Am devenit un fatalist deoarece totul concura la recroirea geografiei politice europene. Subjugarea Romaniei a devenit totala. Acum se intentioneaza ca din guvernul Boc sa faca parte un ministru din C.E.

Daca chinezii ori japonezii ar avea o cetate ca Sarmisegetusa Regia, ar transforma-o in loc de pelerinaj.

DIN NEGURA TIMPULUI

Romania este leaganul tuturor civilizatiilor. Pamantul Ardealului este "Gradina Maicii Domnului" si locul de unde au plecat cele 12 triburi in lume. Dar noi, romanii, ramanem aceeasi ignoranti, carora nu le pasa de istoria neamului. In loc sa fim mandri ca suntem poporul primordial. De ce ne este frica de ceea ce am fost?

Descoperirile din perioada 1960-2000 in arhive si biblioteci din tara si din strainatate a sute de cuvinte romanesti, provenite din fondul autohton geto-dac in vocabularul popoarelor italian, francez, spaniol, englez, irlandez, grec etc. reprezinta adevarate piese de aur pentru cunoasterea istoriografiei romanesti. La neamurile celtice din regiunea Walace (Marea Britanie) a fost identificata rugaciunea Tatal Nostru, asa cum il rosteau romanii din Muntenia, Moldova si Transilvania. Filologii romani si straini au mai descoperit:

- in cea mai veche cronica turceasca, intitulata "Ogusnam", adusa in actualitate de istoricul roman de nationalitate turca Ali Ekrem, tiparita in germana, franceza si rusa, se mentioneaza existenta, in anul 839, a unei Tari a Romanilor la nord de Dunare, pana spre Nipru. Se mai mentioneaza ca "Tara Romanilor" s-a confruntat cu cumanii, deci tara avea o armata si o administratie bine pusa la punct. Despre aceasta cronica istoricii si specialistii nostri nu au aflat ca exista!;

- in Atlasul german din 1826, pe o harta care ilustreaza popoarele Europei din rasarit in anul 900, se specifica "Wahalen oder Rumumy", pe teritoriul ce se intindea din Panonia pana la Nipru. Totodata se mentioneaza si existenta a cinci voivodate romanesti, adica a unor tarisoare locale

- "descoperirea scrisorii unui conducator chazar, referitoare la secolul al VII-lea e.n. din care rezulta existenta in Transilvania a «Tarii Ardil», adica a tarii Ardealului, termen curat romanesc, aparut cu doua secole inainte de invazia triburilor migratoare razboinice ungare in Bazinul mijlociu al Dunarii, ceea ce dovedeste ca ungurii au fost aceia care au imprumutat termenul de Ardeal din limba romana, dupa topica limbii maghiare, Erdely" (3).

- descoperirea in Biblioteca nationala din Budapesta a lucrarii lui Lukacs Karoly, preot romano-catolic si arheolog, care a pastorit peste zece ani in regiunea Balatonului, unde a facut cercetari arheologice, identificand urme materiale ale unor castele, biserici si cetati voivodale romanesti in sec. al X-lea. Chiar de pe timpul invaziei triburilor migratoare ungare. Lucrarea a aparut in anul 1937 la Tipografia Episcopatului romano-catolic din Oradea, unde, preotul a fost mutat. Cartea respectiva nu a fost gasita in nici o biblioteca din Romania!

- a fost descoperita cronica imparatului german Friederic al II-lea Barbarossa. Pentru anul 1189 in ea se stipuleaza existenta unei tari romanesti numita "Walahia" intre Dunare si Muntii Carpati, condusa de un principe. Sunt descrise cu lux de amanunte granitele, iar principele tarii, intr-un dialog cu imparatul, si-a afirmat suveranitatea;

- au fost descoperite sursele documentare ale lucrarii "Cosmographie", scrisa in limba romana cu alfabet geto-dac, de catre Aeticus Dunareanu, ilustru carturar si explorator roman din sec. al IV-lea.

NE ESTE FURATA ISTORIA

La polul opus se situeaza evenimente pe care autorul le trece la capitolul "conspiratii": de-a lungul timpului, numeroase documente istorice cu privire la stramosii nostri s-au pierdut intr-un mod cu totul straniu. Astfel:

* "Dacia", jurnalul imparatului Caius Ulpius Traianus, s-a pierdut;

* "Getica", o lucrare scrisa de Criton, medicul personal al lui Traian, a avut aceeasi soarta;

* "Istoria getilor", scrisa de prelatul-filozof Dios Chrysostamos, s-a pierdut intr-un mod cu totul ilogic pentru un filozof de asemenea talie, numit si Ioan Gura de Aur.

* "Getica", o lucrare de sinteza a lui Dios Cassius Coceianus, nepotul filozofului mentionat mai sus, a avut aceeasi soarta.

* Alexandrianul Appianus, istoric grec, a scris o impresionanta lucrare in 24 de volume, numita "Istoria Romanilor". Un lucru foarte curios: s-a pierdut doar volumul al XIII-lea, in care se relata amanuntit chiar cuceririle romane in Dacia.

* Caninius a scris in versuri istoria expeditiei lui Traian. S-a pierdut!

* Plutarh a scris o biografie a lui Traian pierduta fara urma.

* Ammianus Marcellinus a scris 31 de carti in care trateaza istoria romana de la imparatul Nerva pana la Valens. Si din acestea au disparut doar primele 13, cele care tratau istoria cuprinsa intre anii 96 pana la 350. Tocmai cele care vorbeau despre Dacia.

* Apollodor din Damasc, celebrul arhitect, a descris detaliat constructia podului peste Dunare intr-o carte. A disparut. Opera marelui Ovidiu, exilat la Tomis, a ramas aproape intacta, cu exceptia poeziilor scrise in limba getilor. Care au disparut!

Sa mai spuna cineva ca toate acestea nu fac parte dintr-o "conspiratie" impotriva contemporanilor autohtoni. Pentru a nu cunoaste istoria stramosilor nostri! Lista nu se opreste aici. Martin Opitz, reprezentant al literaturii germane, numit de catre Mihai Ibascu "cel mai de seama poet al veacului sau", a sosit in Transilvania la invitatia principelui Gabriel Bethlen. Timp de 12 ani a adunat material pentru lucrarea "Dacia antiqua", inclusiv colindand tinuturile transilvane. In anul 1639 moare rapus de ciuma la Danzig, iar manuscrisul sau a disparut in conditii suspecte! Iata cateva nemuritoare versuri scrise de acest poet, necunoscute publicului din tara noastra:

"Calcand in goana gotii

Din departate Asii

Cu altii-n sir grabit grabit

Venind pe cai gonaci

Al Daciei si-al Romei

Pe greci sa ii rapuna

Pamant de mult ravnit

Pe Misii si pe Traci,

Nu sterg a voastre nume

Cu biciul nici Atilla

Cum nu v-au nici invins

Cu hoardele de sciti

De v-ati pastrat lumina

Nu pot frange neamul

Asa cum e inscris.

Nepieritoarei ginti.

Intr-un navalnic tropot

navala lor zoreste.

Iar slavii va-nconjoara

Ca marea intr-un cleste".

Despre limba stramosilor nostri, cu exceptia "Codex Rahonczy" (il voi prezenta in alt articol) si a unor inscriptii, nu ne-au parvenit date concrete. Dupa ce Bogdan Petriceicu Hasdeu a dovedit existenta unui substrat dacic al limbii romane, s-a incercat discreditarea sa morala si stiintifica. Chiar de catre latinistii romani. Pentru ca lucrarea sa "Mitologia dacilor", sa dispara.

Nici siturile nu au fost crutate. Muntii Orastie au fost sistematic pradati si jefuiti de tezaurele lor istorice, marturii ale unei civilizatii si culturi geto-dacice de nepretuit. Inceputul l-au facut romanii. "In Evul Mediu, Regii Ungariei si Austriei, Matei Corvin si Carol al VI-lea, au organizat pe Mures, si pe Dunare, interminabile convoaie de transport cu relicve arheologice destinate pierzarii spre Budapesta si Viena. In luna septembrie a anului 1832 arheologul J. Ackner a descoperit la Sarmisegetusa o foarte frumoasa, interesanta, dar si extrem de reprezentativa piesa arheologica: «Victoria dacica» inconjurata de genii, un mozaic care, printre altele, avea ornamente vegetale incrustate cu misterioase simboluri, care inconjurau un inscris tainic, ramas nedescifrat. Aceasta relicva, atat de pretioasa pentru neamul nostru, a disparut fara urma. Intrebat in epoca, arheologul maghiar E. Ballum a declarat ca stie unde se afla acest mozaic, dar "nu poate divulga adevarul din motive politice" (4).

In anul 1882, la un congres tinut in Sibiu, Gheorghe Baritiu a izbucnit in lacrimi marturisind public cele doua vise pe care nu le-a putut indeplini: salvarea Sarmisegetusei si deschiderea unei universitati romanesti in Ardeal.

Nu multe persoane cunosc ca pe Insula Serpilor, in secolul al XIX-lea, se gaseau ruinele unui imens templu antic inchinat lui Apollo. Practic, au fost demolate complet si transportate la Moscova, unde au disparut.

"Si geografiile care descriau teritoriile dacice au disparut. Marele Strabon a scris o carte despre Tracia si Dacia, care a disparut. "Marele geograf Marin din Tyr descrisese in amanuntime teritoriile locuite de geti si daci, dar lucrarea sa nu a ajuns pana la noi, decat intr-o palida masura, prin intermediul unei prezentari facute de Ptolemeu" (5).

Din hartile antice nu s-a pastrat nici una care sa infatiseze Dacia veche. In schimb, lucru foarte curios, s-au pastrat cele care reprezinta Dacia de dupa cucerire.

Chiar in mediile academice se vorbeste foarte putin despre stramosii nostri. De ce? Pentru ca sunt "barbari". Daca vrem in Europa trebuie sa sustinem ca "de la Ram ne tragem", trebuie sa ne uitam trecutul si traditiile. Toti guvernantii de dupa decembrie 1989 au lasat in paragina vestigii inestimabile ale trecutului!

In aceaste articole caut sa dovedesc originea nobila a poporului nostru, sa prezint personalitati ale stramosilor nostri care au facut Istorie si pentru alte natii. Si am tras o concluzie amara: CINEVA ne-a furat si ne fura Istoria.

 

Surse:

1. http://www.noidacii.ro/;

2. http://www.dacia.org/;

3. http://descopera.ro/;

4. http://www.yogaesoteric.net/;

5. http://ro.altermedia.info/

 

 

 

 

 

 

 

0 comentarii2450 vizualizări13 iunie 2011
rss 2.0
rss 2.0