Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Vineri 22 Septembrie 2023 - 14587
Adio Transilvania.

Acum cand toata lumea vorbeste de impartirea administrativa a tarii, cand se vorbeste de regiuni in viziunea UDMR, PDL sau USL, la Bistrita s-a trecut deja la fapte. "Transilvania" nu mai este.

 

 

Nu este vorba de regiunea istorica Transilvania, leaganul civilizatiei geto-traco-dacice, nici a romanilor de sub ocupatia maghiara sau austro-ungara, nici patria actualilor secui, maghiari si a altor etnii stabilite de sute de ani in aceasta zona. E vorba de celebrul, batranul si cunoscutul restaurant Transilvania (Bret) de pe strada Ghe. Sincai, fosta Teilor, restaurant emblematic pentru viata sociala a vechii urbe - Bistrita. Dar vorba unui "consumator" mai hatru: "S-a inchis Transilvania ? Nu ii bai, mergem la Ciocarlia, Central sau la Bombardir !"

Din pacate actualul primar al Bistritei - O.T. Cretu  a propus si transpus in practica demolarea fostului restaurant si a complexului de cladiri din spatele localului, sub pretextul ca sunt vechi, in loc sa renoveze si sa conserve un asemenea monument istoric, o cladire veche, de patrimoniu.

Pacat ca un edil, adica cel care trebuie sa edifice-zideasca, isi mentine faima de demolator, de distrugator a lucrurilor bune din acest oras, doar pentru a se mai incasa ceva milioane de lei noi pentru niste lucrari cu dedicatie.

Adio Transilvania, localul intalnirilor de suflet al parintilor nostri si a tineretei noastre, nu o sa te uitam ca si simbol al vechii Bistrite, iar de fiecare data cand vom trece prin fata fostului restaurant o sa ne amintim cu groaza de demolatorul tau.

Macar asa o sa ne aminitm de O.T. Cretu - micutul demolator. 

 

 

 

 

Marius Chiuzan.

3 commentarii2821 vizualizări20 iunie 2011
rss 2.0
rss 2.0