Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Marti 09 August 2022 - 14587
FRICA - baza "comportamentului civilizat" din occident.

 Comportamentul diriguitorilor statului nu se va schimba niciodata, nici macar atunci cand nu va mai fi "nimic de vandut". E o problema de apartenentza la o anumita zona a Europei vreme de 2000 de ani (cauza problemelor Greciei este tocmai aceasta). Statele "occidentale" s-au format pe scheletul unor societatzi medievale dominate de o biserica catolica deosebit de intransigenta (foarte usor puteai fi ars pe rug sau intemnizat pe veci daca te abateai de la "program"). Deci, pe ce s-a bazat functzionarea societatzii medievale occidentale ? Eu afirm fara teama de a gresi ca s-a bazat pe FRICA, pe frica de a incalca "normele de conduita" (bune sau rele, nu conteaza). Iar aceasta FRICA s-a transmis din generatzie in generatzie sub forma de "comportament civilizat" pana in ziua de azi. Grecia, Romania, Bulgaria si alte state din Rasarit inca neinglobate in UE au facut parte din Imperiul Bizantin a carui biserica ortodoxa a fost mult mai permisiva decat biserica catolica. Caderea Imperiului Bizantin sub loviturile otomanilor in 1453 a facut ca biserica ortodoxa sa nu mai poata exercita cine stie ce influentza constrangatoare asupra propriilor enoriasi. Iar pe cuceritorul otoman nu l-a interesat decat "incasarea taxelor", motiv pentru care a impus domni compatibili cu interesele lor. Acest tip de "domn" s-a perpetuat in Muntenia si Moldova pana la eliberarea de sub turci, dar modul de a privi viatza a ramas intiparita in mintea oamenilor pana in ziua de azi (desi au fost si catziva ani buni in vremea regilor Carol I si Ferdinand). Acum cand suntem inglobatzi in zona occidentala a Europei si am fi putut schimba fatza Romaniei am fi avut nevoie de "conducatori luminatzi", dar i-ai de unde nu-i ?

Acest comportament ne este bine intiparit in Singe in ADN , si asta explica diferentza dintre unii si altii si felul de comportament , insa dupa parerea mea chiar la aceste probleme se lucreaza acum prin dorintza schimbarii legilor in unele mai stricte si mai dure, care sa disciplineze Romanul, nu stiu insa pina unde se va putea asta, sau in ce masura , dar evident ca ceva trebuie facut-schimbat, ca altfel nu se mai poate, si banuiesc ca si guvernanti si-au dat seama de asta si ca daca nu vor stimula legea si munca in Romania, pe  viitor se  alege praful de  tot, pentru  ca vor urma vremuri  si mai grele si de  unde  sa  mai iei daca  Romanul  nu are de  unde sa-ti dea ??

 

 

Adrian R.V.

0 comentarii2471 vizualizări22 iunie 2011
rss 2.0
rss 2.0