Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Marti 09 August 2022 - 14587
CUM DISTRUGI SI VINZI O TARA IN 20 DE ANI

Imi amintesc, copil fiind, la scoala ne invatau sa fim mandri ca al nostru drag popor nu a fost un popor de cotropitori. Atunci ma chinuia o mandrie copilareasca, specifica fiintei inocente usor influentabila. Acum, la maturitate, nu pot spune ca situatia este la fel: nu mai am acea mandrie din copilarie, ci un necaz chinuitor; asta pentru ca am observat un lucru- cotropitorii (acei razboinici de ieri) sunt invadatorii economici de azi, iar acestia au un standard de viata pe care noi il invidiem; imperiile lor teritoriale de alta data sunt imperiile economice de azi- asupritii sunt aceiasi, adica noi- cu acelasi trai amarat, iar din cand in cand mai primim o ciosvarta sa ne astamparam o posibila sete de revolta!

Sincer, nu pot sa-i condamn pe acesti invadatori, cred ca e in natura biologica a oamenilor sa fie impartiti precum celelalte vietuitoare, in pradatori si rumegatori. Nu-mi place sa constat faptul ca, intradevar, avem comportamentul rumegatoarelor: speriati si dezbinati. Urasc scoala pentru faptul ca m-a invatat sa fiu mandru de statutul meu de necotropitor, urasc scoala pentru ca mi-a impus statutul de rumegator, dandu-mi drept exemplu intelepciunea ciobanului mioritic; sincer, omul asta, ciobanul mioritic, trebuie dat ca exemplu negativ in scoli, cum e posibil sa stii ca unii vin sa te omoare pentru a te talhari iar tu sa te apuci sa faci ordine in gospodarie, ca dupa episodul mortii gospodaria sa fie ordonata? Sa aiba aia ce sa fure mai bine? Preferam sa stiu ca ciobanul mioritic le-a luat-o alora inainte trimitandu-i el pe ei in mormant (parca unul din principiile romanesti spune ca paza buna trece primejdia rea).

Va amintiti episodul din anii ‘90, cand unii dintre ai nostri strigau "nu ne vindem tara!"? Au aparut apoi si sustinatori ai teoriilor conspirationiste care sustineau ca impotriva Romaniei exista un plan diabolic. Multi am ras, altii am spus raspicat: "ai dom’le ca n-are cum sa se intample asa ceva" (romanul in blandetea lui  nu concepe ca omul este predispus raului).

Iata ca dupa  douazeci de ani, invadatorii nu se mai ascund, unii dintre ei isi recunosc isprava pe fata:"Pe 10 octombrie 2007, la trei luni dupa ce a devenit presedinte al statului Israel, Shimon Peres producea o afirmatie naucitoare, la Hotelul Hilton din Tel-Aviv, in fata a sute de reprezentanti ai cercurilor diplomatice evreiesti: Israel a cumparat Romania!" Vom spune: ei, si ce daca ne-au cumparat! Numai ca nu ne-au cumparat spre binele nostru ci spre al lor. Avutia noastra au cumparat-o pe nimic (cateva zeci de miliarde de dolari a obtinut Romania pe o economie, fara a fi luate in calcul resursele solului si subsolului, echivalata in 1990 la 800 de miliarde de dolari!!!). Dar faptul ca ne-am vandut totul pe nimic nu este singura tristete, pentru ca cei care ne-au cumparat ne-au si indatorat- adica suntem si cu gospodaria vanduta si cu bani indatorati!!! Ce pot sa spun despre acesti baieti priceputi care ne-au cumparat?: bravo lor - rusine noua!!!
Rusine pentru ca nu am reactionat de fel si nu am aparat dreptul pe care l-am primit prin faptul ca ne-am nascut pe aceste meleaguri: acela de a fi stapani pe bogatia pamantului natal si pe frumusetea acestuia. Potentialii bogati sunt acum perceputi ca cersetori ai Europei (jignirea a fost difuzata recent pe toate canalele TV, cand un distins francez a prezentat salutul romanesc: o mana intinsa in semn de cerseala - asta in timp ce romanul intradevar se zbate in saracie, saracie cauzata de faptul ca si francezii sunt unii dintre cei care storc Romania de bogatie. Asta da batjocura: dupa ce ne saracesc mai si rad de noi).

Datori nu suntem numai noi, ci si generatiile care ne vor urma: adica copiilor nostri le-am pregatit un viitor de sclavi! Intradevar, noi generatia post-revolutie am distrus acest viitor, noi si stimabilii guvernanti de catre noi alesi: acesti sacali alesi drept pastori ai turmei, primind fraiele deciziei economice si politice, incepand cu Ion Iliescu, Petre Roman, Emil Constantinescu, Zoe Petre, Adrian Nastase, Mircea Geoana, Mugur Isarescu, Adrian Severin, Viorel Hrebenciuc, Calin Popescu Tariceanu, Traian Basescu, Emil Boc, s.a., au mizat pe lobby-ul evreiesc pentru a accede si a se mentine la Putere. Puterea a insemnat in schimb vanzarea bogatei gradini romanesti, cea care ne hranea. Principalii cumparatori ai Romaniei sunt cu adevarat afaceristi israelieni si tot ei sunt in spatele institutiilor financiare care ne-au impovarat cu datorii. Prim-ministrul Israelului a raportat in kneset (parlamentul israelian) ca misiunea de a cumpara Romania a fost indeplinita. Dupa ce politicienii israelieni recunosc faptul ca oamenii de afaceri israelieni au cumparat Romania, aflam si scopul final al acestei actiuni: actuala locatie a statului israelian este una nesigura pentru poporul evreu, peste tot sunt inconjurati de state neprietenoase si greu de stapanit economic, sunt o enclava intr-o lume islamica. Prin cumpararea Romaniei, israelienii pregatesc un teritoriu de rezerva pentru ei. Va mira acest aspect? Ganditi-va la faptul ca dintotdeauna aceste meleaguri au fost ravnite de toti. Sa nu va inchipuiti ca baietii astia sunt niste nestiutori si vor da buluc pe meleagurile romanesti, nu, se vor feri sa intampine opozitie din partea populatiei. Ei vin incet, unii ca oameni de afaceri, apoi altii ca angajati, adica incet si cu rabdare.

 

Pentru a pregati terenul propice mutarii populatiei israeliene pe teritoriul Romaniei se actioneaza, astfel:

 - in ultimul timp romanii sunt goniti din propria lor tara prin politici care descurajeaza institutia familiala, concomitent cu scaderea ratei natalitatii si implicit scaderea ratei demografice;

- crearea la nivel national a unei stari de sanatate precare a populatiei prin otravirea hranei din comert cu substante nocive corpului uman si slabirea pana la declin a sistemului de sanatate publica, cresterea ratei mortalitatii;

- indobitocirea populatiei, prin slabirea sistemului national de educatie, trecerea in umbra a valorilor umane si mediatizarea unor nonvalori umane ca modele de viata pentru toate segmentele de varsta;

- distrugerea coeziunii intre cetateni prin cultivarea dispretului fata de ceea ce inseamna romanesc;

- disolutia institutionala a statului prin reforme care au bulversat si distrug in

continuare esenta a ceea ce inseamna protectia unei natiuni: sistem judiciar, medicina, educatie, administrare teritoriala, arta, etc.; ultimele bastioane a ceea ce insemna siguranta nationala si patriotism (internele si apararea) au fost distruse prin aceleasi politici de proasta finantare a institutiilor si subsalarizarea personalului acestor institutii, fapt ce a cauzat plecarea personalului competent si angajarea unor persoane nepregatite in domeniu, incompetente si predispuse la coruptie - rezultatul s-a vazut!

Toate aceste actiuni se desfasoara sub directa indrumare a cumparatorilor acestei tari si sunt savarsite de ai nostri alesi, o sleahta de pungasi pusi pe jaf si distrugere, ca deh, popor, conducatorii cinstiti se pare ca nu iti plac si-ti tai singur crenguta de sub picioare.

In lipsa unitatii sociale nu ramane decat sa lansam o rugaciune catre ei, cumparatorii meleagurilor si bogatiilor noastre, cei catre care stam cu mana intinsa cerand bani pentru a supravietui:

Te rugam pe Tine, Prea Desteptule Israel, Te rugam pe Tine, Prea Descurcareata Franta (etc. ca sunteti multi) - fie-va mila, o Voua Preamaritilor acestei lumi, de o populatie nestiutoare dar si nepasatoare cu soarta ei, si dati-ne inapoi Preafrumoasa Gradina a Maicii Domnului si bogatiile ei, caci- pe principiul cade omul din pom si pacat sa nu traga un pui de somn - noi v-am dat voua aceasta Gradina pe degeaba iar acum suntem goi in toate! Iar de-o fi sa nu stim iarasi sa o gospodarim, s-o gospodariti voi pentru noi si sa ne culegeti si noua roadele!

 

Citeste , TRIMITE, TE ROG, si da MAI DEPARTE!

 Ovidiu Creanga.

 

 

 

Material primit pe e-mail.

0 comentarii2485 vizualizări26 iunie 2011
rss 2.0
rss 2.0