Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Marti 09 August 2022 - 14587
CHIAR VOR SA NE ASASINEZE ? (pamflet ucigator !)

Iata, dragilor ca, dupa o lunga perioada de absenteism din paginile ziarelor, mi-am propus de aceasta data sa am o aparitie, mai mult sau mai putin, fantomatica. Pai cum si de ce "fantomatica" - va veti intreba, "ca doara nu ati disparutara", va veti zice. Pai sigur ca da, n-am disparut dupa dorinta si vointa bocbasestilor. Inca mai traiesc, spre marea lor nedumerire, cu atat mai mult cu cat acestia, adica bocbasestii au facut, fac si vor face TOTUL ( va aduceti aminte "vremurili" ?) pentru a ajunge la visul lor de aur: "pensionarii sa moara cat mai multi ca sa putem fura noi la fel de mult, sau chiar mai mult decat atat" - evident - doar ce credeati !

Circula niste chestii pe Internet, chestii de pe "SURSE", cica. Sigur ca avand la baza "SURSELE", poti crede orice. Citesc, evident cu stupoare, in ziarul "SURSE" on - line, din 11 mai 2011: "Surse bine informate au comunicat informatia ca Traian Basescu a indicat, intr-un mediu restrans, in anul 2010, intr-o intalnire secreta cu Boc si consilieri sai, la vila Lac 1: «... o Romanie moderna nu trebuie sa mai aiba peste 1,6 milioane pensionari ! Statul nostru nu ii poate sustine fara a intra in incapacitate de plata, iar imprumuturile nu-s deloc o solutie pe termen mediu. Reforma mea prevede IESIREA DIN SISTEM, prin liberalizari de utilitati, incat tiptil-tiptil, se reduc pe cale naturala, cca 380.000 pensionari/an…». Am incheiat citatul.

Cu alte cuvinte, in zece ani trebuie sa dispara "pe cale naturala" circa 3.800.000 de pensionari. E de pamflet, nu-i asa ? S-o credeti voi ca-i de pamflet !

Va aduc aminte ca, mai pe la inceputul anului, s-a sistat ("programat", de !) Programul pentru bolnavii de cancer, program prin care li se asigurau o serie de medicamente deosebit de scumpe, pentru a mai trai un timp sau chiar pentru o vindecare relativa. A durat cam o luna de zile sistarea platilor pentru acest program. Cati bolnavi de cancer credeti ca au iesit astfel din SISTEM pe cale naturala ? A facut cineva calculul acesta ? Bocbasestii nu au avut nici-un interes sa-l faca, iar opozitia "doarme in cizmele statului" cum zicea un vechi proverb militar !

Iata acum o situatie de-a dreptul dramatica, ba chiar tragica in esenta ei. Exista un Program National pentru bolnavii de diabet. Prin acest program, atat medicamentele orale pentru bolnavii de diabet de tip II (care nu sunt dependenti de insulina), cat si insulina pentru cei de tip I (adica dependenti de insulina), sunt gratuite si se stabileste o suma, anual prin bugetul de stat, pentru Ministerul Sanatatii, pentru decontarea acestora. Si ce sa vezi, minunea-minunilor ! De cum incepe luna, iulie, spre exemplu, medicamentele ajung doar cel mult o saptamana ! Ce conteaza faptul ca un bolnav de diabet care este dependent de insulina poate trai fara aceasta doar cateva

zile ! Sa iasa din SISTEM, proclama in mod criminal bocbasestii ! Ba chiar mai mult decat atat: medicamentele pentru diabetici nu sunt eliberate decat de doar doua farmacii in Bistrita, una in Nasaud si una in Beclean. Si asta la un numar de peste sase mii de bolnavi de diabet din judetul nostru !

Mai acum un an sau doi, scriam ca Boc a emis o Hotarare de Guvern prin care, la articolul 1 se stipula ca pensionarii pot sa treaca pe culoarea rosie a semaforului, fara a fi amendati. La articolul 2 se stipula ca, incepand cu 1 iulie a acelui an, pensionarii sunt obligati sa treaca pe culoarea rosie a semaforului !

Iata, asadar, ca chiar daca s-a trecut la executarea acelei Hotarari de Guvern, numarul pensionarilor nu vrea sa scada ! Ba as zice ca, chiar dimpotriva: creste in mod alarmant ! Mai ales prin disponibilizarile fortate, prin REFORMA reformatoare a reformatilor bocbasescieni !

Mare mirare mare, atunci cand punem o intrebare simpla: de foarte multi ani TOTI contribuim la asigurarile de sanatate. Mai mult decat atat: sistemul de taxe si impozite imbogateste Bugetul de stat. Unde sunt banii acestia, multi, chiar foarte

multi ? Unde au disparut banii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si din Bugetul de Stat pentru sanatate daca la jumatatea anului 2011 NU MAI SUNT BANI pentru Programele Nationale ?

Toti ii plang pe greci. Fratilor si cumnatilor, dati-mi si mie o pensie medie de 2.500 de euro, adica noua mii de lei (nouazeci de milioane in bani vechi) - cam atata au pensionarii greci ! - si, va rog sa ma credeti ca voi ceda, de bunavoie si nesilit de nimeni, 10 - 15 % din aceasta pensie pentru a scoate statul roman din rahatul in care bocbasescu l-a azvarlit !

 

Presedintele Asociatiei Judetene a Diabeticilor din Judetul Bistrita-Nasaud

 Dorin Filip

 

1 comentariu2450 vizualizări07 iulie 2011
rss 2.0
rss 2.0