Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Marti 09 August 2022 - 14587
ROMANIA - POLIGON DE TESTARE A ARMELOR NECONVENTIONALE

Momentele de inceput ale Revolutiei romane din Decembrie 1989,(lovitura de stat) precum si a evenimentelor ulterioare, ridica nenumarate intrebari. Multe dintre aceste evenimente au fost permanent marcate de unele fapte care, indubitabil, te trimit cu gandul spre actiunea premeditata a unor "regizori" dinafara maselor populare revoltate si spontan iesite in strada. Unele elemente pledeaza pentru faptul ca, pe timpul desfasurarii evenimentelor din decembrie 1989, asupra Romaniei s-a desfasurat un adevarat razboi parapsihologic, in cadrul careia au fost folosite toate "armele" neconventionale ale razboiului psihologic, psihic si psihotronic.
Detin nenumarate informatii, multe dintre ele inedite, insa nu am avut posibilitatea de a le verifica din mai multe surse (o regula de aur a unui lucrator din domeniul informativ-operativ). Tocmai pentru a nu dezinforma, voi prezenta doar acele fapte si evenimente care oricand pot fi verificate si asupra carora imi asum intreaga raspundere.

IN DECEMBRIE ’89, SECURITATEA STIA CE VA URMA…

Si se mai cuvine sa fac o precizare. In 1989, Romania ramasese singura tara din Europa de sud-est care se opunea transformarilor pe care le infaptuia Gorbaciov. Polonia, Ungaria, Cehoslovacia si Bulgaria declansasera mai inainte procesul reformator, democratic. Adica, s-o spunem pe aia dreapta, revenirea la capitalism. Iar daramarea zidului Berlinului s-a facut cu ajutorul lui Gorby, care a garantat ca Uniunea Sovietica isi va retrage trupele stationate in Germania de Est. Toate aceste transformari erau sprijinite direct de catre Statele Unite si Occident. 
Dupa cel de-al XIV-lea Congres al P.C.R., fortele ostile din exterior si-au dat seama ca   nu-l vor putea inlatura pe Nicolae Ceausescu decat daca isi vor concentra eforturile. In cadrul dialogurilor purtate intre sefii de state ale Marilor Puteri, "tema romaneasca" nu a scapat a nu fi dezbatuta. Si aceasta inca inainte de desfasurarea evenimentelor din decembrie 1989. Prin metodele specifice activitatii, serviciile noastre de informatii erau la curent cu toate acestea. Astfel, in Nota nr. 0275 din 1 decembrie 1989 a D.S.S. si D.I.E., se arata: "Raportam urmatoarele informatii obtinute pe mai multe linii cu privire la intalnirea dintre Bush si Gorbaciov: in cadrul noilor convorbiri la nivel inalt dintre S.U.A. si U.R.S.S., organizate la initiativa sovieticilor, cele doua parti vor aborda cu prioritate problemele privind redefinirea sferelor de influenta si elaborarea unor strategii comune, care sa le asigure in continuare un rol determinant in toate problemele internationale…Sunt semne ca U.R.S.S. va face concesii americanilor in schimbul obtinerii de ajutoare economice si financiare.. .Din datele de care dispunem rezulta ca la intalnirea dintre Bush si Gorbaciov ar urma sa se discute si problema exercitarii de noi presiuni coordonate asupra unor tari socialiste care nu au trecut la aplicarea de "reforme reale", fiind avute in vedere R.P. Chineza, Cuba si Romania. Cu privire la tara noastra, Bush va releva ca statele membre ale N.A.T.O. vor continua aplicarea de restrictii in relatiile lor cu Romania si va solicita ca si U.R.S.S. sa procedeze in mod similar, mai ales prin reducerea livrarilor sovietice de titei, gaz metan si minereu de fier".    

In legatura cu cele relatate mai sus trebuie facuta referire si la Nota nr. 00282 din 5 decembrie 1989 a D.S.S. si S.I.E. In ea se fac referiri cu privire la reuniunea la nivel inalt a tarilor membre ale Pietei Comune, convocata din initiativa presedintelui Mitterrand, la care presedintele S.U.A. , in discutiile purtate cu sefii de state si guvern al tarilor N.A.T.O., arata ca: "Pozitia pe care s-a situat Gorbaciov atesta ca U.R.S.S. este dispusa sa faca in continuare concesii substantiale in majoritatea problemelor de interes pentru Occident. Ca urmare, statele N.A.T.O.  trebuie sa faca uz de toate posibilitatile si parghiile de care dispun pentru a determina accelerarea procesului de reforme in Europa de Est."
Analizand cele doua Note, mi se pare interesant sa subliniez doua aspecte. In primul rand, faptul ca S.U.A. cauta sa-si asume rolul determinant in accelerarea procesului de evolutie in Estul Europei. Si al doilea aspect, legat in mod nemijlocit de primul: tonul aproape ultimativ prin care presedintele american solicita statelor membre al N.A.T.O. si U.R.S.S.-ului de a exercita presiuni coordonate si initierea unui embargo economic partial (altfel nu-l pot denumi) asupra Romaniei. Oare ma hazardez cand fac aceasta afirmatie? Deoarece am impresia ca suferintele poporului roman (foame, frig, lipsa drepturilor omului etc.) nu prea contau in jocul de interese al Marilor Puteri. Esentialul era ca un om - Nicolae Ceausescu - si regimul sau sa fie inlaturat. Prin reducerea livrarilor sovietice de titei, gaz metan si minereuri de fier - deci instituirea unui embargo economic partial, nu conta ca situatia natiunii romane se inrautatea. Prin aceasta se urmarea, de fapt cresterea nemultumirilor maselor populare, care sa-l inlature pe Ceausescu si regimul sau, deoarece oameni politici de anvergura unui Bush sau Raymond  Seitz, adjunctul secretarului de stat al S.U.A. pentru problemele Europei si Canada, nu si-au recunoscut neputinta diplomatica in a determina Romania sa se alinieze "noului curs" al tarilor socialiste. Acest lucru reiese clar din Nota nr. 227 din 2 decembrie 1989 al D.S.S. si D.I.E., care prezinta interviul acordat unor ziaristi de presedintele Bush si care-si exprima limpede dorinta de a vedea lucrurile "miscandu-se" si in Romania si pentru care Casa Alba era dispusa "sa execute toate presiunile necesare": "As dori sa vad unele actiuni si in aceasta tara…Nu stiu cand se va intampla acest lucru. Am trimis in Romania un nou ambasador, Alan Green, care imi este prieten. L-am trimis in Romania tocmai pentru ca este un om ferm si intransigent, ce cunoaste bine parerile mele despre democratie si libertate. Cred ca Alan Green a plecat la 29.11.1989 spre Romania si el va prezenta punctul nostru de vedere, al meu personal, presedintelui Nicolae Ceasusescu. In orice caz, vom incerca dar va fi greu".
Conform notei citate mai sus, la o conferinta de presa la Washington, Raymond Seizt declara urmatoarele: "Nu pot sa anticipez ce se va intampla in Romania. Este o tara instabila sau imuna la toate schimbarile care au loc in Europa rasariteana. Ea are unele particularitati proprii. Situatia drepturilor omului este de-a dreptul deprimanta. Pentru moment, nu exista nici un indiciu ca ceea ce s-a intamplat in mod atat de fericit si salutar in majoritatea altor regiuni din Europa rasariteana se va intampla si in Romania. Dar, in orice caz, ii tinem pumnii."
Faptul ca Romania era caracterizata ca o "tara instabila sau imuna" la toate schimbarile, denota tonul oarecum fatalist al acelor doi oameni politici, ca si recunoasterea ca Romania este "altceva", a carei evolutie nu o pot prevedea nici expertii politici occidentali in analizele lor…
Nu mi-am propus sa fac o evaluare a situatiei politico-militare din tarile vecine, dinaintea evenimentelor din decembrie 1989. Aceasta au facut-o specialistii in domeniu. Totusi, un lucru trebuie scos in evidenta.  

ARMA PSIHOLOGICA SI MITINGUL DIN CAPITALA

Statele occidentale, in special Statele Unite, au fabricat, in ultimii ani, armament modern, tehnica de lupta si de telecomunicatii foarte sofisticate. Au fost puse la punct tehnici de dezinformare deosebite. Din razboiul psihologic au facut o adevarata arta. Nu este lipsit de importanta sa prezint, in acest sens, declaratia profesorului universitar Ioan Totu - fost ministru de externe al Romaniei, schimbat din functie in preajma Congresului al XIV-lea: "(…) In S.U.A. si in unele tari din Europa (in primul rand, Anglia) s-au infiintat, inca cu multi ani in urma, cercuri speciale de spionaj si destabilizare a Romaniei sub conducerea C.I.A., persoane imputernicite sa actioneze conform intereselor americane, fiind  ca Silviu Brucan."
Unele dintre "armele neconventionale", mijloacele si tehnicile folosite au fost testate in laboratoare. Dar, pentru verificarea eficientei lor, era necesara testarea in conditii de razboi. Deci, in conditii reale. O parte au fost testate cu ocazia invaziei din Panama. O alta parte, in  timpul Razboiului din Golf. Iar cand a aparut momentul favorabil - ajutat fiind a se produce - au fost testate in Romania. Testarea lor este rezultatul intelegerilor de la Malta, a iredentismului si revizionismului emigratiei maghiare din strainatate, iar peste ani, cand arhivele C.I.A., Mossad-ului, K.G.B.-ului vor fi accesibile cercetatorilor, ele isi vor dezvalui enigmele. 
Pentru a avea suport in afirmatia ca pe timpul evenimentelor din decembrie 1989 in Romania  au fost folosite armele neconventionale, voi exemplifica.
Pe timpul desfasurarii mitingului din Capitala a fost folosita arma psihologica. Atat persoanele participante la miting, cat si unele aflate la o oarecare departare, au relatat un fapt deosebit de straniu: starea de panica care a pus stapanire pe ei.  Aceasta a avut doua origini. Pe de o parte, vacarmul sonor provenit dintr-o sursa de amplificare. Acesta era asemanator celui produs de "formatii de avioane sau elicoptere in zbor", dupa cum au declarat unii, ori de "o coloana de tancuri in mars", dupa cum declara altii. Pe langa aceasta, mai multe persoane au declarat ca "a fost vorba de o senzatie fizica de spaima, resimtita sub forma unei nelinisti atat de puternice incat aproape ca nu te mai puteai tine pe picioare, iar in urechi iti rasuna un uruit insuportabil". Aceste lucruri au fost prezentate si in raportul d-lui Virgil Magureanu, prezentat in plenul Parlamentului, in toamna anului 1994, in urma caruia, deoarece nu a exclus folosirea acestor "arme" in timpul evenimentelor din decembrie 1989, a fost taxat drept "diletant in probleme de psihologie."
Ulterior, specialistii consultati au afirmat ca o atare stare este provocata, de regula, prin emiterea la mare intensitate, a unor unde de joasa frecventa, sub pragul audibilului.  Cat priveste sursa de emitere a fost vorba de Hotelul Intercontinental, "dinspre care a venit o unda care a provocat un zgomot indefinit si nelinistea multimii." 
Tot specialistii in domeniu au afirmat ca senzatiile de furnicaturi, de intepaturi, pe care  le-au simtit participantii la miting, sunt resimtite de majoritatea persoanelor care se supun tratamentelor bioenergetice, realizate de "iluminatii" cu biocamp puternic.


ARMA HALOTRONICA, UNGURII SI BIBLIOTECA CENTRALA.

Un loc aparte in cadrul razboiului psihotronic il ocupa armele HALOTRONICE. Inca din 1949 (!), Statele Unite, prin C.I.A., au initiat si promovat mai multe programe, cum ar fi MK- ULTRA si HAOS, prin care o interventie militara ar fi capabila sa utilizeze sisteme, substante, dispozitive si metodologii "non-letale" (L.C.D.M. - N.L.W.S.). Acest lucru a fost sustinut foarte argumentat de inginerul Gheorghe N. Popescu, participant la mitingul din 21 decembrie 1989, intr-un interviu publicat in "Cronica Romana" din 9.08.1994: "O asemenea "arma" determina o emisie coerenta de radiatii electromagnetice, care genereaza, la o distanta data, un camp foarte precis, a carui actiune consta - functie de structura, configuratie si specificitatea sa - in producerea de efecte ce ocupa un spectru larg de manifestare, intins de la stimularea reactivitatii umane, la efecte psiho-fizice si extrasenzoriale, la inflamarea si distructia/dezagregarea materialelor fizice (lemn, piatra, metal, sticla)…". Iar in cartea "Intraterestrii si Noua Ordine Mondiala", dr. Cristian Negureanu scrie despre aceeasi "arma": "Actiunea este explicata prin efectele transparentei autoinduse, produsa prin realizarea unor conditii speciale de camp, datorita carora armaturile constructiilor respective - care, in mod normal indeplinesc rolul de ecran al "custii Faraday", in loc sa actioneze ca un ecran de protectie, se transforma intr-o antena repetitoare, focalizand in interiorul sau semnalul de referinta, conduce, in final, la supraincalzirea si la declansarea unor incendii pustiitoare. La cladirile prevazute cu armaturi metalice "semintele focului" asigura condensarea si amplificarea campului localizat, pana la producerea incendiului."
Pentru faptul ca, in timpul evenimentelor din decembrie 1989, in Romania a fost folosita aceasta "arma" pledeaza incendiile devastatoare (inexplicabile atunci) care au distrus Biblioteca Universitara, Muzeul de Arta, incaperi apartinand fostului Consiliu de Stat, fosta sala mica a Palatului, spatii interioare din restaurantul "Cina" si blocul "Romarta". Exceptand ultimele doua, restul au fost complet distruse, complet calcinate, arse pana la fier beton, in unele locuri contorsionat sau topit si acesta. Nici o substanta cunoscuta nu poate produce un incendiu cu urmari atat de devastatoare. Nici un ziarist, moderator, care i-au intervievat pe "emanatii" ajunsi in functii inalte in societatea romaneasca, nu le-a pus una din intrebarile:
- Cine erau "strainii" intrati in holul Muzeului de Arta catre ora 17.00 si in ce scop au intrat acolo? Pentru ca iata ce declara, printre altele, lucratorii Muzeului: "(…) si care aveau arme, dar nu ca soldatii, altfel, cum n-am mai vazut." Ce fel de arme aveau?
- De ce toate marturiile de la fata locului au indicat acelasi gen de "sursa" la declansarea incendiilor respective?
- Care au fost unitatile Armatei plasate in zona?  Cine au fost persoanele care au pus pistolul la tampla militarilor si i-au obligat sa deschida focul cu tunurile si mitralierele grele asupra Bibliotecii Universitare? Dupa declansarea focului, au izbucnit incendiile devastatoare.
- Cine a permis si a dat aprobarea crainicilor Televiziunii sa transmita dezinformarile care au bulversat natiunea romana, incepand cu dupa-amiaza zilei de 22 decembrie?  Aceste dezinformari au incitat la omor deosebit de grav. 
- Ce rol a avut comando-ul format din 60 de membri ai Legiunii straine franceze, stationate la granita cu Romania (Oradea) ? Dar atasatul militar francez si secretarul acestuia, arestati de Militie la Intercontinental, in seara zilei de 21 decembrie?
- Al cui a fost camionul si cine l-a trimis, in seara zilei de 21 decembrie, pentru a imparti tinerilor din zona baricadei de la Intercontinental sticle cu bauturi alcoolice? In urma cercetarilor continutului acelor sticle, s-a constatat ca in ele s-au introdus substante halucinogene…
As mai avea inca foarte multe intrebari de pus, stimati cititori. Unii dintre dvs. le-ar putea considera retorice. Dar nu sunt. Ele sunt de actualitate. In acest context, cei care, in decembrie 1989, au murit pentru libertate si democratie au fost niste romantici.
Mai trebuie precizat ca analizele fizico-chimice si spectroscopice ale unor esantioane (fier, caramida, piatra, lemn, sticla), culese din locuri distruse prin aceste incendii, au demonstrat interactiunea complexa a substantei cu radiatia (electromagnetica). Parametrii tehnici au fost complet modificati in sensul de la interior spre exterior.
Dar, vizavi de problema tratata mai sus, extrem de interesanta este nota de mai jos, aparuta si in cartile "Cucuveaua cu pene rosii" - de Ion Costin Grigore, si "Intraterestrii si Noua Ordine Mondiala" - de Cristian Negureanu. Deoarece sunt convins  ca multi cititori nu au luat cunostinta cu ea, voi prezenta cateva fragmente ce intereseaza, cu mentiunea ca este vorba de un dialog inregistrat de un post de ascultare aflat in conservare, instalat de U.M. 0225, si scos de sub observare ca ineficient, iar Nota T.O. a fost trimisa, imediat spre redare, generalului Stamatoiu:
"Strict secret. Nota T.O. nr. 004129 din 13 decembrie a.c. De ascultarea, prin sondaj, a posturilor ICDT aflate in conservare, a rezultat ca pe postul 544/A.T.17, mai multe persoane necunoscute au purtat discutii interesante privind securitatea statului. Initial, in perimetrul ascultat, s-au aflat doua persoane necunoscute (care au discutat in limba rusa si limba engleza, numite in text Baza Unu si Baza Doi), dupa care au intervenit alte trei persoane, marcate disctinct, care au folosit accidental si limbile germana si idis(israeleana)".
Redau, in continuare, cateva fragmente din convorbirile respective, cu specificatia ca ele au avut loc in intervalul 10 decembrie 1989, orele 18.30 - 11 decembrie, orele 3.14:
"BAZA DOI: - Fiti fara grija! Acum va curge mult sange! Macelul va fi pornit de rusi! Altfel, de ce ar fi carat atatea lazi cu armament si munitie in Romania? Ca sa se joace de-a hotii si vardistii?
BERLIN: - Indiferent de orientarea noii Puteri, SECURITATEA TREBUIE PARALIZATA (majusculele apartin subsemnatului - n.a.).
BAZA UNU: - E rezolvata!...ARMATA E PREGATITA SA O COMPROMITA SI SA-I INCENDIEZE ARHIVELE SECRETE!
Praga: - Apropo de incendiere…AVO (serviciul maghiar de informatii -n.a.) este dispus sa ne cedeze bazele ei si logistica daca le promitem ca se va ARDE COMPLET UN ANUMIT PUNCT!...Este un fix al lor!...NU STIU DE CE SE TEM ATAT DE HARTIILE ADUNATE AICI!...Niste hartii!...
BAZA DOI: - Unde?
PRAGA: - NISTE INCUNABULE (EXEMPLARE DE CARTI TIPARITE IN PRIMII ANI AI INTRODUCERII TIPARULUI, INAINTE DE ANUL 1500 - N.A.)…BIBLIOTECA CENTRALA UNIVERSITARA!...Ei ii ziceau Fundatia Carol I.
BAZA DOI: - Ne-au dat planurile?
PRAGA: - Nu inca!...Documentele sunt pe drum.
BAZA DOI: - De unde?PRAGA: - De la Biblioteca universitara din Cluj…Cred ca au ajuns…Au organizat transportul la Bucuresti prin oamenii lor…O lista lunga!
BAZA UNU: - Ceva important pentru noi?
PRAGA: - Nu!...IN TOATE ASTEA, PE EI II FRIGE CEVA!...Uite: ANEXE LA "APROBATAE CONSTITUTIONAE REGBI TRANSILVANIAE ET PARTTIUM HUNGARIE", FOND CU FILE DIN MEMORIILE LUI KOSSUTH LUDOVIC, ANEXE LA "TRIPARTITUL DE LA  WERBOCZI", STAMPE, MANUSCRISE, EXTRASE DIN FONDUL ANGY IMRE. Multe!...N-am reusit sa aflu de ce au pus atata suflet
In niste hartii!
BAZA DOI: - Vor sa le care?
PRAGA: - Nu!...SA ARDA TOT!...
BAZA UNU: - Se rezolva!...Totdeauna , maghiarii mi s-au parut prea sentimentali!...O GRUPA DE-A LOR SA ADUCA TREI DOZE DE NAPALM…Ajunge pentru un hotel de 20 de etaje!..."
Grija maghiarilor era faptul ca documentele respective demonstrau continuitatea dacilor pe teritoriul Transilvaniei, faptul ca ei s-au stabilit in Campia Panonica peste locuitorii autohtoni, si multe altele din istoria adevarata a poporului roman. 
Pe baza celor prezentate as putea face nenumarate comentarii, bazate pe fapte reale. Dar in contextul problemei pe care o tratez, vreau sa scot in evidenta ca subunitatile militare din Piata Palatului (actuala Piata a Revolutiei) au fost provocate si obligate sa traga asupra Bibliotecii Universitare si asupra Muzeului de Arta. Sub aceasta diversiune, fortele oculte, implicate in mod cert in cadrul evenimentelor din decembrie’89, au savarsit GENOCIDUL CULTURAL, folosind arma psihotronica pentru distrugerea valorilor noastre nationale.


ROMANIA - POLIGON DE TESTARE A ARMELOR NECONVENTIONALE 

In cadrul unor cercetari parapsihologice cu caracter aplicativ-militar, atentia a fost indreptata si asupra utilizarii undelor electromagnetice de extrem de joasa frecventa (E.L.F.). Anumite frecvente ale radiatiei electromagnetice sunt folosite in domeniul radar-ului, pentru descoperirea tintelor aeriene. Dar s-a reusit utilizarea radiatilor de asemenea frecventa in "mixaj" cu proceduri paranormale. Se pare, si lucrul acesta este aproape sigur, ca in perioada evenimentelor din  decembrie 1989, in special intre 22 si 27, Romania a fost supusa unor exercitii de asemenea natura, cerul tarii noastre devenind "poligon de testare", directionate spre doua scopuri: crearea tintelor aeriene false si un trafic radio, care nu a fost legat de transmiterea unor mesaje, ci a fost legat de utilizari in domeniul paranormalitatii.
Dupa decembrie ’89, mai multe comisii, formate din ofiteri de artilerie antiaeriana, ofiteri de aviatie, analisti militari, specialisti in aparatura electronica folosita in aviatie, precum si o Comisie senatoriala numita in acest scop, au facut cercetari intense pentru elucidarea evenimentelor si pentru a da un raspuns la intrebarea: a fost sau nu interventie straina in Romania? S-au purtat discutii cu sute de martori oculari, au fost studiate ramasite ale tintelor aeriene doborate de artileria aeriana, au fost cercetate in amanuntime categorii de armament si tehnica de lupta capturate, care aveau inscriptii in diferite limbi si prezentau calitati balistice specifice armelor folosite de sovietici, unguri si israelieni.  Prin aceasta ultima remarca am dat si un prim raspuns: in Romania au actionat si comando-uri straine. Parca pentru a-mi da dreptate, Gelu V. Voiculescu, omul care din primele momente a fost in centrul principalelor evenimente, cel care are obiceiul ca anual sa faca cel putin doua declaratii fulminante, a declarat:"Centrele de coordonare informatica si-au  vazut compromisa intreaga operatiune Valahia ’89, pentru care se cheltuisera vreo 60 milioane dolari."
In decembrie 1989, in Romania a avut loc un adevarat razboi psihologic, cu mijloace si metode ultramoderne, ajutati din plin de cozi de topor din interior.  Scopul: timorarea populatiei, a Armatei, a Securitatii, ceea ce facilita reusita instalarii noii Puteri. Care se temea de nereusita si a fost sprijinita. Actele desfasurate impotriva Romaniei se pot imparti in doua: terestre si aeriene. Ele au inceput, unitar, pe intreg teritoriul tarii, pe data de 22 decembrie, in jurul orei 17.30 si au durat pana in ziua de 28 decembrie.
Cele aeriene au cuprins diversiunea radioelectronica si cea psihologica, iar concluzia unanima a specialistilor a fost ca ele au fost concepute, organizate si conduse de un Comandament militar strain. Scopul acestora:
- antrenarea echipajelor aeriene ale statelor implicate si a unor comando-uri de lupta angrenate in ducerea unor actiuni de lupta in totala izolare fata de trupele proprii;
- testarea unui modern sistem care sa dezorganizeze si, in final, sa duca la blocarea apararii antiaeriene a tarii.
Acest Comandament este exclus a fi folosit pe teritoriul Romaniei. Pe de o parte, risca sa fie descoperit. Apoi, trebuie avuta in vedere tehnologia zilelor noastre. Satelitii - spion asigura transmiterea convorbirilor pe nenumarate frecvente, in conditii de siguranta maximala, de la o centrala situata oriunde pe glob la "executantii" din alta parte o globului. Analistii militari romani au emis o parere: directia de invazie a aeronavelor care au actionat in spatiul aerian al Romaniei era dinspre Marea Neagra, Ianca, Baragan. Iar jurnalista, reportera, apoi scriitoarea Angela Bacescu pune punctul pe i :"lovitura principala asupra Romaniei a fost de undeva dinspre Turcia."
Aviatia Romaniei s-a confruntat cu un inamic necunoscut. Aviatorii militari au executat misiuni de lupta: interceptarea de tinte aeriene, trageri reale, misiuni de cercetare aeriana si terestra, misiuni de transport, trageri antiaeriene. Dar inamicul nu era cunoscut! In eter, erau transmise impulsuri care apareau clar pe ecranele radarelor ca fiind tinte aeriene. Curios, foarte curios, era faptul ca unele dintre ele se puteau vedea cu ochiul liber, dar nu aveau zgomotul caracteristic al motoarelor de avioane sau elicoptere. Toate acestea denota ca s-a folosit o tehnica electronica de ultima ora. Razboiul radioelectronic, purtat cu  mijloace tehnico-stiintifice foarte bine puse la punct, aduceau in spatiul aerian al Romaniei, mai ales deasupra aeroporturilor militare, tinte care au "intoxicat" ecranele radarelor. Era foarte greu de determinat daca aceste tinte erau reale sau false. In acest sens, iata cateva marturii ale unor piloti din Aviatia de vanatoare, inserate in lucrarea "Dupa Revolutie, tarziu…", de Radu Ciobotea.

Maior Stelian Bouleanu (pilot in Aviatia de vanatoare, aerodromul Timisoara): "Seara a inceput circul…In 22 decembrie, la ora 19.00, am primit ordin de decolare. Eram inarmat cu rachete aer-aer si cu proiectile de razboi. Pe radiolocatoare aparusera o serie de tinte. Misiunea mea era sa le depistez si, la ordin, sa le nimicesc…Pilotul de vanatoare este ghidat numai prin radio…Ma aflu undeva deasupra Muresului. Patrulez aproximativ intre Lipova si Savarsin. Nici un elicopter. Radioul imi indica alte coordonate.  Zbor spre Caransebes. Nimic. Ma plimb prin vestul tarii, cautand elicoptere invizibile.  Un lucru imi e clar acum. Nu ne ataca o forta aeropurtata. Dar radiolocatoarele au innebunit., inventand flotile intregi care desanteaza, bombardeaza si dracu stie ce mai fac. In aer e liniste. Zbor inapoi spre aeroport…"
In cadrul acestui "joc de-a razboiul" au fost folosite miniavioane si minielicoptere teleghidate de la distanta, avand la bord incarcatura exploziva pentru a se autodistrugea la terminarea combustibilului. 50 astfel de tinte au fost doborate de Aviatia militara si antiaeriana de la sol. In urma cercetarilor, a rezultat ca, in constructia lor, aveau un material imbibat cu magneziu, care aprinzandu-se, ardea foarte repede, transformand totul in pulbere. Minielicoptere de acest tip, denumite RPH, vinde numai o firma americana. Interesant este faptul ca le-a pus in vanzare numai in iunie 1989. Iar directiile de zbor ale acestor tinte "mini" au fost: sud, sud-est, in special dinspre Calarasi, Harsova, Faurei. Specialistii romani au ajuns la concluzia ca o parte dintre ele au fost lansate de pe slepurile ce urmau cursul Dunarii. Din aceste directii, tintele se deplasau spre Bucuresti, Craiova si Resita. In acest sens a existat chiar o convorbire telefonica intre seful Marelui Stat Major si Comandamentul Apararii Antiaeriene a teritoriului, data si pe postul national de televiziune. 
Dar, iata o alta marturie, pe care o consider deosebit de relevanta, data de maiorul Vasile Marcu (pilot de elicopter): " Din noaptea de 22 decembrie,  am inceput sa hartuim un dusman inexistent care, culme, ne si ataca. Eu am decolat primul, la ora 22.00 Intr-adevar, pe coordonatele indicate prin radio existau tinte cu sisteme de lumini si semnalizare asemanatoare unor elicoptere. 

 

ROMANIA - POLIGON DE TESTARE A ARMELOR NECONVENTIONALE  II

Scris de Teodor FILIP   

 

REALITATEA UNOR "MINUNI"

Voi prezenta, in continuare, cateva aspecte mai putin cunoscute, care vin in sprijinul celor afirmate mai sus. Adica folosirea armelor neconventionale pe teritoriul Romaniei (cer, pamant) in decembrie ’89. 
Pe timpul Administratiei Nixon, Casa Alba, impreuna cu factorii de decizie din armata, a elaborat un plan de invadare a Cubei cu ajutorul unui submarin echipat cu lasere. Se stie ca majoritatea populatiei Cubei este de religie catolica. Si atunci, americanii au elaborat un plan diabolic, in cadrul caruia laserele de pe submarinul respectiv trebuiau sa "picteze" pe cerul Cubei imaginea lui Christos pentru a "prevesti" Revenirea Sa pe Pamant.

Se sconta ca aceasta "minune" va tulbura populatia catolica, carte, in credinta Revenirii lui Iisus, nu va opune rezistenta, fortele armate cubaneze vor fi dezorganizate, timp in care comando-urile americane, special antrenate, vor ocupa pozitiile strategice. Nu s-a reusit.
Acelasi lucru s-a intamplat si in Coreea de Nord, cand pe cerul capitalei a fost "pictata" imaginea marelui conducator si alte "minuni", actionandu-se astfel asupra psihicului populatiei. La vremea respectiva, mijloacele mass-media din Romania au prezentat cu mare tam-tam "minunile" din Coreea de Nord, fara a oferi o explicatie stiintifica fenomenului respectiv. Dupa cate cunosc, s-ar putea sa gresesc, dar singurul care a oferit o explicatie veridica acestor "minuni" a fost amicul meu, dr. Cristian Negureanu.
Ti-ai dat vreodata seama, cititorule, cat de diferite sunt uneori reactiile noastre in fata unor "minuni", fie chiar faurite de mana omului, dar pe care nu ni le putem explica, iar oamenii de stiinta tac? Uneori intentionat, alteori de teama de a nu cadea in ridicol. Este firesc sa fie asa: cel care apreciaza o face in functie de pregatirea sa, de conceptia sa. Cand vedem o "minune", asistam la un eveniment care ni se pare lipsit de orice logica, dar pe care unii banuiesc ca are o origine sau o semnificatie dar nu o pot explica. Totusi, un inteles trebuie sa aiba, caci altfel ce rost ar fi avut sa se produca?
Si atunci, iata care este realitatea "minunilor" respective! Cine crede ca pe cer, zidurile cladirilor, sau pe norii de joasa altitudine apar "minunile" - chipul lui Christos sau a altor sfinti, ori lideri politici -  se inseala. Toate acestea fac parte din scenariul razboiului psihologic, in care sunt folosite arme psihologice extrem de sofisticate si bine puse la punct, despre care opinia publica nu cunoaste absolut nimic. Spre exemplificare, ofer doua informatii.
Cercetatorii militari americani au construit un  proiector de imagini, denumit MITRALUX, care, folosind dispozitive de 85 milimetri si un bec de 1000 W, este capabil sa proiecteze pe zidurile cladirilor, pe peretii muntilor si pe nori, diferite figuri. Cu acest dispozitiv a fost dotata unitatea militara "The 4th Pysop Group", care l-a folosit in timpul razboiului din Vietnam.
Recent, psihologul Peter Watron, expert in razboiul psihologic, a sustinut ca "exista echipamente perfectionate ce utilizeaza norii de joasa altitudine ca un  ecran, din spatele caruia sa fie lansate uriase "spectacole" de propaganda. Au fost pregatite benzi ce urmeaza sa fie manevrate din elicoptere." Mai precizez ca purtatorul de cuvant al retelei de televiziune "Sky" (Marea Britanie) - care se receptioneaza si in Romania -  a anuntat ca britanicii vor lansa un  satelit geostationar care se va plasa pe o robita la circa 200-300 km si care va lansa texte publicitare. Prin urmare, oamenii de pe Pamant vor putea citi aceste reclame prin simpla ridicare a capului si privind cerul.
In contextul celor prezentate mai sus, deci in cunostinta de cauza, de data aceasta, cititorului nu i se mai pare o "minune" - sau un eveniment inexplicabil - relatarea colonelului Stancu, expert in probleme de actiuni psihologice la o unitate militara de elita din Ardeal, aparuta in "Monitorul expres" nr. 84/1994, referitoare la unele evenimente din decembrie 1989, si pe care o redau mai jos:
"Era in seara zilei de 24 decembrie. Reusisem sa evitam atacul electromagnetic (bruiajele care fac inutilizabile instalatiile radar - n.a.).Deodata, in curtea unitatii, un sergent incepe sa tipe: "Parasutisti! Parasutisti!". Pe radar nu se inregistrase nimic. De unde sa fi fost lansati? Am, iesit afara. Toti au vazut: cerul era alb de parasute. Au fost puse in functiune instalatiile M-4 (mitraliere antiaeriene cu patru tevi). S-a tras pana la inrosirea tevilor. Nu a cazut nimic. Dupa cateva minute, masa de parasute a disparut ca prin farmec, asa cum aparuse. Ne uitam buimaciti unii la altii. S-a consumat foarte multa munitie, dar cel mai puternic a fost socul datorat faptului ca nu intelegeam ce s-a intamplat."
Parerea colonelului Stanca este ca in acest caz s-a produs o stare de halucinatie colectiva. Personal, nu pot fi de acord cu ea. Tocmai pentru motivul ca s-a constatat ca, in cadrul inducerii unei stari de halucinatie colectiva - care aproape intotdeauna are loc in sali, aproape intotdeauna se gaseste cel putin o persoana care sa nu reactioneze la aceasta stare. Apoi, evenimentul relatat a avut loc intr-un spatiu deschis, de dimensiuni relativ mari, iar persoanele care au asistat la el erau afara ori in birouri, in spatele geamurilor. Mai degraba, inclin sa cred ca fortele care au actionat au folosit arme psihologice extrem de sofisticate si bine puse la punct. Referitor la acest caz, intr-o discutie avuta cu dl. Cristian Negureanu, acesta mi-a sugerat mai multe variante, pe care le-a trecut si in cartea "Tainele religiilor si populatiile Universului" : "(…) sugerez ca in cazul unitatii militare din Ardeal s-a folosit una din variantele urmatoare - proiector de imagini aflat la sol; - imagini proiectate pe nori, din elicoptere (aflate in afara zonei in care apareau "parasutistii", pentru a nu fi descoperite); - imagini proiectate din satelit. Disparitia "ca prin farmec" a imaginii (intreruperea proiectoarelor) confirma oricare dintre aceste trei posibilitati."
Este pacat ca mijloacele mass-media din Romania nu au mediatizat intens aceste evenimente, ca oamenii de stiinta nu si-au spus cuvantul, ca expertii in psihologie, parapsihologie si in fenomene paranormale nu au oferit si nu ofera explicatii publicului larg (cu cateva exceptii izolate), iar cei care au trait astfel de evenimente, memorandu-le acum si facand o analiza a conditiilor in care au aparut, nu vorbesc. Oare nu au voie?  


PERFIDUL RAZBOI PSIHOLOGIC

Din cele relatate pana acum, reiese ca, in decembrie 1989, asupra ostirii romane, asupra natiunii romane, au fost folosite tehnicile de influentare a subconstientului, din care nu au lipsit armele psihotronice, razboiul psihologic/psihic si imaginile false. In ciuda faptelor evidente, apare de neinteles, si nu prea, atitudinea unor intelectuali romani, a unor specialisti, care m-au etichetat in fel si chip pentru ca le-am prezentat in lucrarea "Razboiul parapsihologic impotriva Romaniei". In acest timp, spre surprinderea mea placuta, parte din articolele mele au fost traduse in limba engleza si apreciate de specialisti de marca din Marea Britanie si Statele Unite. Apare de neinteles, si nu prea, atitudinea mass-mediei romanesti, care a cautat sa respinga ideea folosirii acestor tehnici. Elocventa este atitudinea "Evenimentului zilei" din 10.08.1994, in care Ion Cristoiu il acuza pe Virgil Magureanu de "infantilism in materie de psihologie", deoarece in Raportul prezentat in plenul Parlamentului nu a exclus folosirea acestor "arme" pe timpul evenimentelor din decembrie 1989. Am impresia ca toti cei care s-au situat pe aceasta pozitie slujesc interesele celor care doresc (ca sunt din interior, ca sunt din exterior, nu conteaza) ca natiunea romana sa nu cunoasca nimic despre acest perfid razboi si despre armele neconventionale folosite in cadrul sau. Care doresc ca poporul roman sa fie un popor de ignoranti. Adica, mai laic spus, sa fie in continuare lipsit de aparare in cazul folosirii din nou a acestor arme (Doamne, fereste!). Rezultatele dezinformarii, tot componenta a acestui razboi, s-au vazut in timpul evenimentelor din decembrie 1989: natiunea romana nu era pregatita pentru razboiul psihologic (razboiul nervilor) si era sa iasa o "frumusete" de varsare de sange in Romania. Iar cand unii specialisti au sustinut unele ipoteze privind folosirea tehnicilor de lupta parapsihologice in decembrie ’89 si dupa, marii specialisti din Romania i-au criticat si au asmutit presa impotriva lor. Cazul d-lui Cristian Negureanu este elocvent in acest caz. Prin cartile sale a reusit sa trezeasca interesul cititorilor, sa destrame valuri, sa prezinte unele scenarii diabolice. 
Le prezint tuturor persoanelor spusele profesorului Vlail Kazhatcheev, membru al Academiei de Stiinte din fosta Uniune Sovietica care, intr-un interviu acordat revistei "Paris Match", in ianuarie 1990, avertiza asupra pericolului unei noi arme, cea psihica, constand in undele emise de creier.  Iata ce consecinte poate avea aceasta arma: dereglarea ordinatoarelor, paralizia vointei oamenilor, limitarea capacitatii de lupta a armatei, reducerea populatiei la o totala pasivitate , sustragerea secretelor si informatiilor din sistemele de cercetare. Atragand atentia asupra folosirii gandului, profesorul Kazhatcheev exemplifica acest lucru printr-o serie de experiente facute intr-un laborator din Siberia, din care, prin forta gandului, s-au modificat temperaturile unor procese tehnologice si s-a influentat cresterea celulara. Iar cercetarile nu stagneaza, domnilor!
Mai reamintesc persoanelor neincrezatoare ca razboiul psihologic, in care prima victima este adevarul, este cel mai perfid. In cadrul lui, dezinformarea si minciuna merg mana-n mana, iar zvonurile si "informatiile" din "surse sigure" au o eficacitate mai mare in demolarea inamicului si a natiunii vizate decat o lovitura nucleara. Desi exemplele pe care le voi oferi sunt mai vechi, sunt pline de invataminte. De luat aminte, domnilor!
In articolul "Razboiul psihologic", aparut in "Exclusiv magazin" nr. 3/1994, Val Valcu furnizeaza niste informatii deosebite si oricine le poate compara cu perioada pre si postdecembrista din Romania. Iata mai jos, cateva dintre acestea:
"Pentru o tara care se pregateste sa declanseze un conflict este esential sa nu apara in postura de agresor (la noi au fost inventati "teroristii" - n.a.). Solutia este la indemana specialistilor in dezinformare (la noi au folosit Studioul 4 - n.a.). Prin folosirea unor grupari politice sau de alta natura, infiltrate in structurile de putere ale tarii vizate (va vine sa credeti ca, pe data de 20 decembrie a.c., pe banda de jos a unor posturi de televiziune am citit stirea conform careia Consiliul European doreste sa aiba un ministru in guvernul Boc!!! - n.a.), se intentioneaza actiuni extremiste sau cu conotatii agresive la adresa unor state, etnii sau rase. Aceste actiuni sunt intens mediatizate (conflictele interetnice de la Targu Mures - n.a.), la o scara mult mai mare decat impactul lor real. Se infiltreaza apoi arme, se sponsorizeaza grupari teroriste si se initiaza miscari de strada sau revolte. Ziaristii straini sunt convinsi, prin mijloace mai mult sau mai putin ortodoxe, sa prezinte doar aspecte negative din tara contra careia se desfasoara razboiul psihologic. In cazul Irakului, care a atacat brusc, nu a fost timp pentru pregatirea unor astfel de actiuni. Opinia publica (in special cea americana - n.a.), dupa ce vazuse, mult timp, in Irak un aliat impotriva fundamentalismului iranian, nu s-a grabit sa ceara o interventie ferma. Procentul de americani favorabili razboiului (impotriva Irakului, dupa ce atacase Kuweit-ul . n.a.) era, la inceputul confruntarilor, de 25%. Dar, iata ca unul din canalele americane de stiri difuzeaza chipul unei tinere, cu un balon electronic in dreptul fetei, ca sa nu poata fi recunoscuta de Politia secreta irakiana. Printre lacrimi, ea relateaza o poveste de un rar dramatism: s-a refugiat in ultima clipa din Kuweit-ul ocupat, unde era asistenta medicala. Ultimele imagini pe care le-a retinut erau cadavrele copiilor nou-nascuti kuweitieni, aruncati din incubatoare de catre soldatii lui Saddam si zdrobiti cu patul pustii. Preluata de toate canalele de stiri, aceasta informatie a produs intr-o singura zi, o rasturnare spectaculoasa a sondajelor: erau favorabili interventiei 85% (!!) dintre americani.
Dupa terminarea razboiului, un ziarist francez a demonstrat ca fata nu era asistenta, ci fiica ambasadorului kuweitian la Washington. 
La fel s-au petrecut lucrurile si inaintea interventiei militare la sol impotriva irakienilor. Opinia publica americana nu dorea ca soldatii americani sa lupte direct - imaginile transmise din timpul razboiului din Vietnam nu puteau fi uitate. Difuzarea insistenta a imaginilor unui pescarus mort datorita mareei negre, declansata de Saddam, a fost suficienta pentru ca un confortabil procent de 80% sa ceara razboiul pe uscat, pentru prevenirea distrugerilor provocate mediului de un dictator dement. Mult mai tarziu, naturalistii canadieni au demonstrat ca specia din care facea parte pescarusul traia doar dincolo ce Cercul Polar, deci imaginea fusese filmata cu ani in urma, dupa catastrofala scufundare a petrolierului "Esson Valdez". Dar nu mai avea nici o importanta. "Razboiul imaginii fusese castigat la propriu"" accentueaza Val Valcu. 
In cadrul acestui perfid razboi nu-ti cunosti dusmanul, stimati cititori. El poate fi cel mai bun "prieten" al tau, iti zambeste permanent (nu-mi permit aluzii). Iar tu nu-ti cunosti dusmanul. Te uiti in ochii lui, dar nu-l descoperi. Pentru a supravietui, ai o singura sansa: sa evaluezi corect informatia care si se da/strecoara. 


VIATA GENERALULUI-EROU STEFAN GUSE, CURMATA PRIN RAZBOI PSIHOLOGIC

Oricate zvonuri au fost vehiculate prin mijloacele mass-media, oricat de rau au vorbit unele persoane, afirm cu toata convingerea ca generalii Stefan Guse - seful Marelui Stat Major al Ministerului Apararii Nationale, si Iulian Vlad - seful fostului Departament al Securitatii Statului, sunt Eroi ai Neamului Romanesc. Cel mai mare rezultat al activitatii lor este trecerea Armatei si a Securitatii de partea poporului revoltat, prin aceasta dejucand diabolicul scenariu al celor care  urmareau dezbinarea lor, asmutirea uneia impotriva celeilalte si de aici inevitabilul razboi civil. Generalul Guse nu a permis intrarea trupelor sovietice in tara. In acest sens, ordinul pe care l-a dat unui ofiter de pe granita de vest a fost: "Muriti pe brazda, dar nu intra nimeni" (citat din memorie).
Intr-o rezerva a Spitalului Militar Central, pe patul de moarte, in ziua de 28 martie 1994, ora 10.30, ultimele cuvinte ale generalului STEFAN GUSE au fost: "Sa nu acceptati niciodata aplicatii militare cu trupe straine pe teritoriul patriei noastre."  Aceste cuvinte pot fi considerate Testamentul sau catre Tara.
Prin moartea lui, Tara a pierdut un ostean de exceptie, iar Ostirea Romana un general patriot. Este si va fi EROU si MARTIR AL NEAMULUI ROMANESC.  
Cele de mai jos nu sunt scrise sub stare emotiva. Tocmai din aceasta cauza nu voi arata cum    l-am cunoscut pe generalul-colonel Iulian Vlad, discutiile purtate cu dansul la iesirea din puscarie, cand mi s-a adresat cu apelativul "camarade", cum a fost alaturi de uslasi in cadrul misiunilor, cum s-a comportat fata de subordonati, cum ne-a imbarbatat.
Toate actiunile noastre din viata de zi cu zi sunt insotite de argumente personale. Dar apar si regrete. Din realitatile dure ale vietii. Care regrete ne insotesc permanent.  Dar, viata merge inainte. Si important este cum receptionam aceste regrete. Cel mai usor este a le nega. A le accepta este trist. Iar a minti este dramatic. Si atunci? Am hotarat sa introduc acest subcapitol in prezentul articol, tocmai pentru ca foarte multe persoane cu care am stat de vorba si-au manifestat regretul ca nu au tratat cu toata seriozitatea evenimentele din decembrie 1989, ca nu le-au disecat si ca nu au cautat sa le inteleaga. Regretele multor persoane au venit din neintelegere. Si multe persoane, subofiteri si ofiteri de toate gradele, dar si civili cu care am discutat, din peste opt judete, si-au manifestat regretul sincer ca nu i-au inteles pe cei doi generali.
Un lucru foarte curios s-a petrecut cu generalul-colonel Iulian Vlad. In momentul in care a raportat generalului Militaru ca subordonatii sai ii cunosc pe teroristi si va organiza capturarea sau anihilarea acestora, a fost arestat imediat. Ceea ce denota foarte clar ca nu se dorea acest lucru.
Aduc vina generalului Stefan Guse ca nu a ordonat ca cele doua obiective strategice - Televiziunea si radioul - sa fie luate in subordinea Armatei, nu a ordonat evacuarea tuturor din Studioul 4, nu a pus specialisti militari sa filtreze, sa analizeze "informatiile" sosite cu gramada, apoi sa le dea pe post.  Nu a pus sa fie arestati pe loc cei care ii sabotau sau contramandau ordinele: generalul-pensionar Nicolae Militaru, colonelul Parcalabescu, Dumitru Mazilu, "marinarul" Cico Dumitrescu, V.A.Stanculescu s.a. Inteleg haosul care se crease si era intretinut, inteles stresul in care a condus Ostirea Tarii, dar cred ca putea gasi ofiteri loiali si capabili pentru aceste ordine.  Adevarat: "Dupa razboi multi viteji se arata" - repros la care pot fi supus, dar aceasta este parerea mea.
Generalul STEFAN GUSE  a murit. Generalul IULIAN VLAD a facut 4 ani de puscarie. PENTRU CA AU SALVAT ROMANIA!
In cadrul razboiului parapsihologic exista mai multe metode diabolice. Ma voi opri asupra uneia dintre ele, si anume influentarea psihica negativa, in scop politic sau mistic. Si voi exemplifica cu tragicul caz al generalului - erou Stefan Guse, care, in noaptea de 22/23 decembrie ’89, se afla in sediul C.C. Din  relatarile dansului - detaliate pe larg in cartile lui Pavel Corut - am aflat ca in noaptea respectiva a primit o ceasca de cafea de la o persoana necunoscuta (precis ca si-a zis revolutionar). Imediat dupa ce a consumat-o, in zona inimii a simtit parca o lovitura de pumn, concomitent cu instalarea in intregul organism a unei slabiciuni generale. Si-a continuat activitatea, cunoscuta acum. Se stie ca, apoi, din ordinul gen. Nicolae Militaru, cu aprobarea lui Ion Iliescu a fost schimbat din functie, pe motiv ca nu a facut esalon Armata (motivul real se cunoaste). Acum intervine elementul psihic: fiind schimbat din functie, a  avut un soc, combinat si cu sentimentul ca este parasit - cadrele din Marele Stat Major nu au protestat si nu au luat atitudine fata de aceasta masura arbitrara (au facut-o abia in ianuarie 1990).
Dupa ce a fost schimbat din functie, generalul Stefan Guse a fost trimis la Armata din Transilvania. Iar Nicolae Militaru (Lepadat) a ordonat ca impotriva lui sa se deschida o ancheta. Cititorii, publicul larg, natiunea romana trebuie sa cunoasca ca, atunci cand a inceput ancheta, Armata a dispus inconjurarea cladirii Procuraturii Militare din Cluj Napoca cu tancuri si s-a dat un ultimatum pentru eliberarea generalului Stefan Guse. Concomitent, Aviatia militara a amenintat ca-si ridica aparatele. In acest timp, la Bucuresti, era pregatit un avion cu generalul pensionar Vasile Ionel la bord, care urma sa vina la Cluj Napoca pentru a-l prelua pe generalul Stefan Guse. Dar Armata din Transilvania l-a aparat. L-ar fi aparat pana la ultimul om. Dar atunci si poporul ar fi fosta laturi de ea, asa cum Armata a fost alaturi de popor in timpul evenimentelor din decembrie 1989. Toate acestea pentru ca A SALVAT ROMANIA.
Concomitent, mai multi jurnalisti si revolutionari l-au acuzat de evenimentele de la Timisoara, a fost amenintat voalat. Ion Iliescu a declarat ca generalul Stefan Guse a fost un tradator si a dorit sa faca o lovitura militara!!! V. Stanculescu a declarat si el: "Mi s-a parut foarte ciudat de unde Guse si Vlad au gasit un operator care sa-i filmeze doar pe ei timp de 10 ore. Poate s-au gandit la un alibi, ca sa fie filmata activitatea lor vazuta. Stiu ca Guse si Vlad erau prieteni foarte buni de familie." Total fals!
Normal, in asemenea situatii, starea sanatatii generalului Stefan Guse a inceput sa se inrautateasca: psihicul sau, solicitat in mod repetat, prin efecte negative, s-a uzat. Iar trupul l-a urmat. Si pentru a pune capac la toate, Evenimentul zilei a publicat un articol intitulat "Zilele generalului Guse sunt numarate". Cine a fost criminalul (sau criminalii) care au stat in spatele acestei stiri, nu se stie. Dar a reprezentat o sugestie negativa pentru psihicul si asa slabit al generalului. A mai fost acuzat chiar ca s-a dat de partea securitatii!
Si, vine luna decembrie 1993, cand, in cadrul unei sedinte la Consiliul Militar, generalul Stefan Guse a avut o discutie contradictorie cu Ion Iliescu. La aceasta discutie au fost de fata generali cu functii de mare raspundere in Armata Romaniei. Din nou, generalul-erou si-a pastrat verticalitatea, dar discutia i-a marcat din nou psihicul si i-a inrautatit starea sanatatii. Iar dupa cateva luni a decedat.    
Cele prezentate fac si ele parte din razboiul psihic. 
Denigrarea celor doi generali au facut-o si multi jurnalisti si reporteri de doi bani. Dar, indiferent de aceasta, ei sunt Eroi ai Neamului Romanesc. In conditiile deosebite ale acelui decembrie insangerat, atat de controversat si in zilele noastre, in conditiile celui mai perfid si periculos razboi desfasurat impotriva Romaniei, ale dezinformarii natiunii, cei doi generali au asigurat unitatea dintre Armata, Securitate si intregul Minister de Interne.

  Scris de Teodor FILIP   

 

 

 

 

Material primit pe e-mail.

0 comentarii2520 vizualizări02 august 2011
rss 2.0
rss 2.0