Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Marti 09 August 2022 - 14587
Un punct de vedere.(dupa materialul "Cruzime fata de animale ca si in evul mediu")

In urma unor articole in care Asociatia ANIMATERRA este acuzata ca ar publica materiale neadevarate despre acel adapost, dorim sa facem urmatoarele precizari:

 Istoricul evenimentelor: Volunarii de la ANIMATERRA mergeau de 4 ori pe saptamina sa hraneasca animalele flaminzite, iar o data pe saptamina doua doamne (mereu aceleasi) isi sacrificau cite o zi pentru curatirea custilor si hranirea animalelor. Cel putin pe aceste doua doamne nu le poti minti in privinta identitatii animalelor, iar daca ele spun ca lipsesc zeci de ciini, acest lucru este adeverat si chiar si documentat.

Se constata la data de 17.07.2011 ca din adapost au disparut citeva zeci de ciini, probabil in jur de 60. De unde avem cifra aceasta? Adapostul fusese suprapopulat si, dupa spusele ingrijitorilor, fusesera in adapost aproximativ 190 de ciini. La data controlului DSV din 19.07.2011 s-au gasit 130 ciini, care au fost predati medicului veterinar in aceeasi zi. Unde este diferenta?

 De ce revine mereu data de 19.07.2011 ? In ziua aceea o delegatie ANIMATERRA s-a prezentat in audienta la domnul prefect cu imagini din adapost. Imediat a fost convocat domnul director de la DSV care a facut un control la adapost in aceeasi zi. Rezultatele nu au fost prea magulitoare pentru cei de la adapost, dar in public s-a prezentat in asa fel incit domnul primar poate sa declare acum ca totul este in ordine.

 In parte are dreptate. Acum (cind se mai tem de unele controale) totul pare a fi in ordine, dar doresc ca domnul primar si ceilalti, care sustin ca ANIMATERRA duce o campanie de manipulare, sa demonstreze ca totul a fost asa si inainte de data de 24.07.2011. Pentru data de 24.11.2011 va pun la dispozitie imagini datate cu lada frigorifica si putregaiurile gasite in ea. De ce n-au iesit in public imediat cind am inceput sa sesizam neregulile de la adapost? Va dati seama cit au avut de lucru, daca abia in 05.08.2011 au putut iesi in public ca sa sustina ca in adapost totul este nemaipomenit?

 

In ce priveste hrana animalelor:

  1. Orice detinator de ciini stie, fara a fi medic veterinar, ca un ciine adult primeste hrana o data pe zi.
  2. Conform articolului, in care citati vorbele lui Miholca Marius si a lui Mihai Rusti, ciinii primesc 2.400 kg hrana cruda pe luna. Mie mi s-a bagat clar in cap de catre medici veterinari adevarati: organele de animale (aceea este carnea cruda, care se da ciinilor) trebuie fierte deosebit de bine pentru ca ele contin foarte multe toxine. S-o fi schimbat medicina veterinara dupa Miholca Marius citire.

 Evidenta animalelor: vorba lui Caragiale: este dar lipseste cu desavirsire.

Pe cine cred ei ca duc prezentind niste imagini luate de foarte departe, ca sa nu poata fi citit ce scrie acolo? Acele registre pot fi orice, pentru ca in adapost pina la 24.07.2011 nu exista o evidenta la zi a animalelor.

 In privinta stoparii inmultirii la care se pare ca face referire domnul primar: 

 Intr-adevar, problema ciinilor fara stapini nu se va solutiona decit prin stoparea inmultirii lor, care presupune sterilizarea in mod special a femelelor. Ori medicul nostru veterinare spune ca nu castreaza decit masculi!!! Asta este - pentru stoparea inmultirii ciinilor fara stapini - egal cu o frectie la un picior de lemn. Intotdeauna o femela in calduri va da de un mascul scapat lui Miholca Marius. De ce nu castreaza femele? Se pare ca este mult mai dificil.  

 Cel mai important insa mi se pare interpretarea cifrelor. Cind citesit cifrele puse la dispozitie de primar poti crede ca animalele din adapost ar duce-o ca dumnezeu in Franta. 

 Daca analizam fiecare cifra reiese urmatoarea situatie:

 48.000 lei hrana.  

Aceasta inseamna (daca luam in considerare capacitatea de 120 de animale) 1,10 lei pe zi de animal. Cam ce mincare se poate procura pentru suma aceasta? Ei, dar zice toata lumea ca animalele sint hranite de 3 (trei) ori pe zi!!

 46.300 lei medicamente, plata medicului si alte materiale

Tot ce pot sustine este ca animalele nu au fost tratate si nu au fost sterilizate. Pentru confirmare propun formarea unei comisii de medici veterinari, care sa verifice animalele zis sterilizate din adapost si din teren.

 75.000 salarii 6 persoane angajate

Pe langa medicul veterinar la adapost s-au mai aciuat:

-         3 ingrijitori, la care, pe linga salariul existent, ar trebui sa li se plateasca si un spor de pierdere de sprijin din partea ANIMATERRA. Daca ati sti cu cita nerabdare asteptau sa vina doamnele sa le faca treaba si ei nu faceau nimic!! Daca erau acolo! De foarte multe ori nu i-am gasit acolo desi programul lor de lucru nu se terminase. Pai, nu au avut ei dreptate sa se simta hartuiti ca de cind cu "nebunele" de la ANIMATERRA erau constrinsi sa stea la serviciu si sa mai faca si treaba?

 Daca vroiai sa vezi matura cu care fac curat: lipsea, ca doar cele doua maturatoare de lux veneau cu unelte cu tot. Nu puteau sa le lase acolo pentru ca le dispareau fara urma. 

 Programul ingrijitorilor era astfel incit o zi ar fi trebuit sa vina la serviciu si 2 libere. Liberele le-au onorat cu certitudine, in ce priveste serviciul....

 -         Un sofer si 2 persoane care prind ciinii. Chiar vreau un raspuns la aceasta intrebare: cum se face normarea acestor angajati? 3 oameni care primesc salarii, pentru ce? Citi ciini trebuie sa prinda aceasta echipa pentru ca sa-si merite salariul? Daca ar lucra 8 ore pe zi eu cred ca intr-o luna ar fi prinsi toti ciinii din judetul Bistrita-Nasaud, nu numai cei din municipiu.

 Intr-un an in care toata lumea stia de austeritate, de taiere de salarii la bugetari, etc. primaria Bistrita isi permite sa plateasca 75.000 lei (750.000.000 lei vechi) pentru salariul unor trintori?

 Adunind cifrele avansate pentru anul 2011 de reprezentantii primariei (inclusiv primarul) rezulta un total de 169.300 lei (adica 1.690.300 lei vechi), dar din care numai 48.000 lei sint alocati pentru animale. Rezulta ca animalele intretin adapostul. Fara ele adio salarii la 7 persoane, etc......

 

Hildegard Sacarea

Membru fondator ANIMATERRA

 

 

vedeti si : http://www.bistritanews.ro/index.php?mod=article&cat=27&article=2997

0 comentarii2485 vizualizări09 august 2011
rss 2.0
rss 2.0