Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 15 August 2022 - 14587
Extindere... in folosul cui?

O adevarata frenezie in prezent mai potolita se intampla in orasele patriei. Intravilanul inghite sute de mii de hectare acceptat de un urbanism haotic. Omul se catara peste tot, ocupa litiere de paduri, pajisti si campuri manoase. In Bucuresti, vestita padure Baneasa face cu ochii dezvoltatorilor imobiliari care dupa aceea vor ramane cu 70% din imobile pe cap. Ca ecologist nu pot fi incantat avand in vedere impactul major care va pune presiune pe mediu. Ma intreb, ca dupa toate aceste eforturi cine va beneficia cu adevarat de binefacerile capitalismului agresiv. Pronosticurile sunt sumbre: in 2025-2030 Romania va avea 15 milioane de cetateni, iar in 2100 se estimeaza 7-8 milioane. 70% din tineri vor sa plece din tara. S-au instrainat terenuri agricole si forestiere de aproximativ 250.000-300.000 hectare. Am creat deja conditii perfecte pentru instalarea altor neamuri. Dusmanul numarul 1 al omenirii nu mai este terorismul, ci foametea care se instaleaza incet si sigur. Cine va mai avea pamant in batatura isi va salva familia. "Occidentul este senil, limbile natiunilor se amesteca, gesturile publice sunt prea anglo-saxone, credinta se dizolva si se consuma in superstitii, valorile s-au dat peste cap. De prea multa aroganta Europa va avea soarta Imperiului Roman." Asa descrie Neagu Djuvara, marele diplomat, journalist, istoric si filosof, situatia continentului nostru.

            Vin sarbatorile: mult mai frumoase la noi ca la altii. Macar in perioada aceasta europenii sa ne mai lase in pace sa ne pregatim de Ignat si nu de asomarea porcului pe muzica de Vivaldi, sa ne mancam in pace carnatii de Plescoi si tibri de Topoloveni fara buletin de inregistrare UE. Cine are si poate, sa bea si un pahar de horinca pentru ca si ea asteapta sa fie inregistrata precum vestita Palinka pe care ungurii si-au inregistrat-o in mare graba.

            Aceste randuri pot fi privite si citite doar ca o analiza personala asa cum o simt eu.

 

Marius Balan - Cetatean UE refuzat in Schengen.

1 comentariu2471 vizualizări18 decembrie 2011
rss 2.0
rss 2.0