Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 15 August 2022 - 14587
Pensiile in tarile UE. Bancul care i-a scos din minti pe greci. Teme-te de greci chiar si atunci cind le faci daruri.

Pensiile in UE ... pentru luare la cunostiiintza, de ce le merge grecilor rau !!  Valoarea medie a pensiilor in Europa (in Euro).
  Luxemburg (3.000 Euro)
Norvegia (1760)
Grecia (1620)
  Danemarca (1411)
  Elvetia (1393)
Italia (1141)
Franta (1108)
  Islanda (1046)
  Suedia (1060)
  Finlanda (1050)
  Austria (1026)
  Spania (877)
Belgia (847)
  Germania (791)
  Malta (615)
  Slovenia (604)
  M. Britanie (460)
  Polonia (437)
  Cehia (390)
Portugalia (354)
  Ungaria (332)
  Croatia (321)
  Estonia (288)
  Letonia (258)
  Lituania (220)
  ROMANIA (177)
  Bosnia (171)
  Bulgaria (145)
  Albania (55)

Te mai miri ca nemtii sunt suparati pe greci, care au o pensie medie peste cea a elvetienilor, de doua ori mai mare decat a germanilor, sau de peste trei ori mai mare decat a britanicilor, etc?!

 

 

   Bancul care i-a scos din minti pe  greci,  dar la care rade tot restul Europei.... 

Noua initiativa  UE: Adopta un grec pentru doar 500 de euro! Pentru  aceasta suma, el va face tot ce n-ai tu timp  sa faci:
  - va dormi pana la amiaza,
- va citi  ziarele,
- va bea o cafea,
- discuta despre sport si  politica,
- trage un pui de somn dupa-masa,
- merge la  bar, la restaurant si la chefuri!

Bonus: Noua moneda  a Greciei se va numi "Zeuro".
 

 


            
  TRIST, DAR ADEVARAT! Sa te temi de greci, chiar si atunci cind le faci daruri . 
  Al Doilea Razboi a devenit Mondial intru apararea Poloniei, dar la Ialta, polonezii i-au fost dati lui Stalin. Biletelul lui Churchill ii cerea Tatucului 90% din Grecia. Acolo, in Grecia, populatia era majoritar comunista, dar Mediterana nu putea fi lasata la cheremul flotei sovietice.
Grecia a ramas in lumea asa-zis libera (libera, in orice caz, de comunism). Dar cum sa o faci sa-si uite poftele de comunizare? Facandu-i daruri. Bancile occidentale au inceput sa cumpere cate bonuri de tezaur au avut chef grecii sa vanda. Si au avut chef sa vanda in valoare de multe, multe miliarde de dolari (apoi, euro). Acum, iata, s-au acumulat 320 de miliarde de euro, care figureaza, desigur, ca datorie suverana: 30.000 de euroi pe cap de grec. Record mondial. Tot traind din daruri, grecii s-au invatat cu banul usor castigat. Si-au dat dar din dar: a 13-a si a 14-a pensie, al 13-lea si al 14-lea salariu. Trai, nineaca, pe banii occidentalilor, britanici si nemtesti, in principal. Asa era aranjamentul financiar supravegheat de NATO. Ca sa moara comunismul din capul grecului, hai sa-i dam un trai asa cum crede el ca l-ar avea daca ar da tara pe mana comunistilor! Guvernantii, dupa ce au plecat coloneii de la conducerea tarii, l-au mituit pe grec in fel si chip.
L-au iertat de taxe. L-au lasat sa faca evaziune fiscala. Si bugetul? Cu ce se umplea bugetul daca taxele erau o gluma? Cu daruri de la occidentali, care continuau sa cumpere bunuri grecesti de tezaur. Pana cand, dom'le? Pana la prima mare criza financiara. Si dupa aia? Austeritate?
Nu merge, caci grecul saracit o da inapoi spre comunism. Iertare de datorii?
Nu merge, caci bancile britanice si nemtesti ar da faliment. Munca (investitii)? Nu merge, caci grecul s-a invatat cu lenea bine platita, iar daca ii aduci muncitori straini iese pe strazi si da foc oraselor.

Asa a aparut in lume un experiment unic: stat supersocial pe banii altora.
Acestia, aia cu banii, nu prea mai au nici ei bani. Pot sa-i tipareasca!
Da, pot. Dar asta ar insemna inflatie pe euro.
Sa-i dam pe greci afara din zona euro ca sa-si produca ei propria lor inflatie, fara sa contamineze toata zona! Pai, nu merge nici asa. Ar fi un precedent care ar scoate tot sudul zonei euro din zona: Spania, Portugalia, Italia. Caci si aceste tari erau pofticioase de comunizare si au fost si ele mituite cu daruri otravite din aceleasi banci occidentale.
Sa le cumpere chinezii bonuri! Nu le vor cumpara, caci nu sunt atat de prosti. Chinezii vor sa cumpere euro-bonuri, garantate de Banca Centrala a UE, dar Germania nu vrea astfel de bonuri de tezaur care n-ar face decat sa se duca in dar catre aceeasi gaura neagra din Grecia, in loc sa se duca spre bunastarea neamtului, de zece ori mai harnic decat grecul.

Sa-si vanda grecul tot ce are: munti, temple, statui, zei, flota! Acolo se va ajunge. Dar lent, lent. Ca nu cumva grecul, bruscat prea tare, sa-i scoata pe comunisti din cimitire si sa-i puna in muzee. Nu vor aduce mai multi turisti, dar le vor da o lectie occidentalilor: sa te temi de greci si cand le faci daruri.

O zi buna.

0 comentarii2492 vizualizări22 decembrie 2011
rss 2.0
rss 2.0