Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 15 August 2022 - 14587
La Rosia Montana este un element energetic, unic in lume.

Profesorul bistritean PUIU DUMITRU aflat momentan la Montreal, desi departe de casa, nu a uitat ca este un roman adevarat de pe Valea Sieului. Atent observator, in timpul liber  profesorul PUIU a luat "pulsul pietii" cum se spune si ne-a comunicat ultimele informatii care circula in Montreal vis a vis de Romania. La Montreal, discutiile zilnice se poarta pe marginea  localitatii  Rosia Montana, aflata la mii de kilometri de "epicentrul" discutiilor.

Canadienii sustin ca Rosia Montana este "ceva unic in lume" ne scrie profesorul PUIU si ca "nu aurul de aici este in obiectivul canadienilor ci un element energetic, unic in lume pe care l-ar dori exploatat. Acest element, ar permite navelor cosmice sa atinga in timpul zborului viteze  aproape de cea fotonica. Ca un argument forte al preocuparilor colaterale ale canadienilor, profesorul PUIU ne reaminteste faptul ca la Quebec exista atata aur si diamante la un loc cat in restul globului, un lucru care nu justifica  intentiile atat de "agasante " ale acestora la Rosia Montana.

"Povestea aurului din apuseni(Rosia Montana) este doar o acoperire" sutine romanul aflat la Montreal. De fapt (si acest lucru este dovedit ), compania australiana TransGold, la Baia Mare a procesat intregul steril acumulat de 2000 de ani cu scopul de a recupera acel material special si nicidecum aurul. O poveste pe cat de adevarata pe atat de tragica si ar trebui sa constituie un semnal serios la cei care au soarta Romaniei in maini. Nu-i vorba de cei care ne conduc, este vorba de POPORUL ROMAN care ar trebui sa-si spuna punctul de vedere  impotriva celor putini si  care pentru un galben primit de la o firma sau alta, apar pe sticla plangand ca ei vor sa lucreze la exploatarea aurului.

 

S.P.

14 commentarii2471 vizualizări05 ianuarie 2012
rss 2.0
rss 2.0