Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 15 August 2022 - 14587
Adevaruri care te ingrozesc.

Dupa 21 de ani de la lovitura de stat, un colonel cere, din moarte: Reinviati indicativul "Z"! Puneti "tunurile" pe Rusia! Recuperati arhivele UM 0110! Opriti asasinatele! "Pana la reinceperea din plin a activitatii UM 0110, cu tinta pe Rusia, nu se va face curatenie in tara asta. Lucru care se poate face. Il voi face!" - sunt cuvintele unui roman, cu o zi inainte sa moara asasinat de catre cei pe
care, timp de un deceniu, inainte de lovitura de stat din decembrie ’89, ii urmarise. Numele lui este Ioan TECSA, gradul: colonel, locuri de munca inainte de ’89: UM 0110 si USLA, in ambele institutii ocupandu-se de Departamentul Anti-KGB. Nici macar Iulian VLAD, seful Securitatii in acea perioada, nu stia ca TECSA era cel mai important om al indicativului "Z", el fiind comandantul conspirat al UM 0110. Tecsa a scapat ca prin minune, la Revolutie, de mania sefului Directiei a IX-A a KGB, Dmitri FONAREFF, si de cea a lui Nicolae Militaru, dar a sfarsit intr-un accident rutier cel putin dubios la Tamna - Mehedinti, alaturi de el aflandu-se si ginerele ex-generalului Mihai Chitac.

 

CITESTE MAI MULT:
Inainte de Revolutie, Ioan Tecsa a activat, oficial, la Unitatea Speciala de Lupta Antitero (USLA), fiind unul dintre cei trei ofiteri ai Departamentului Anti-KGB care l-au filat si deconspirat pe Nicolae Militaru, proband ca acesta este agent sovietic. Deplin conspirat, el a indeplinit insa functia de sef al temutei DIRECTII "Z". Poet, prozator si publicist, prieten cu celebrul colonel craiovean Nicolae Vaduva, pe atunci sef al Politiei TF, Ioan Tecsa a scapat ca prin minune, la Revolutie, de mania sefului Directiei a IX-A a KGB, Dmitri FONAREFF, si de cea a lui Nicolae Militaru, dar a sfarsit intr-un accident rutier cel putin dubios la Tamna - Mehedinti, alaturi de el
aflandu-se si ginerele ex-generalului Mihai Chitac. Nici in moarte n-a fost lasat sa stea departe de Nicolae Militaru (ex-ministru al  Apararii Nationale), la Cimitirul "Ghencea-Militar" fiind inmormantat pe aceeasi alee cu Militaru, iar la cateva zile dupa ceremonialul religios, mormantul si crucea i-au fost profanate. In momentul producerii evenimentului rutier, detinea functia de sef al Grupului de Presa al ministrului Constantin Dudu Ionescu. 
Iata, pe scurt, "filmul" mortii lui Ioan Tecsa, martor incomod al evenimentelor din decembrie '89, considerat o adevarata "banca de date" despre cei ce aveau sa vina la putere. Cu putin timp inainte de a muri, fostul uslas a scris o tulburatoare poezie premonitorie, pe care a si publicat-o in revista "Pentru Patrie".  Pe 22 iunie 1999, in urma unei misiuni importante la Drobeta Turnu Severin, unde s-a intalnit cu mai multi prieteni, dintre care il amintim pe Gheorghe Simion (locotenent-colonel al Serviciului "Arme, Munitii, Explozivi" din cadrul IJP Mehedinti), Ioan Tecsa a vrut sa se intoarca la Bucuresti. Pe pasarela de cale ferata de la Tamna, autoturismul BMW (B-17-VCW), la al carui volan se afla Florea Razniceanu (27 de ani, din Capitala), a intrat in coliziune cu autotirul bulgaresc (C-4027-TP), condus de Alexandrov Dimitrov (31 de ani), cauzele nefiind cunoscute nici pana astazi.
In urma impactului, Ioan Tecsa (47 de ani, colonel, sef al Grupului de Presa al MI), Florea Razniceanu (27 de ani) si Stelian Iordache (39 de ani), toti din Bucuresti, pasageri ai autoturismului BMW, si-au pierdut viata. Ca o ironie a sortii, in aceeasi zi, considerata "martea neagra" a politistilor, chiar masina comandantului IJP Mehedinti, Marian Tutilescu (viitor director general al Politiei Capitalei) a fost implicata intr-un accident, in urma caruia o fetita s-a ales cu mai multe fracturi.
Tot pe 22 iunie 1999, la putin timp dupa ce s-a despartit de prietenul sau Ioan Tecsa, locotenent-colonelul Gheorghe Simion, in timp ce se deplasa spre Orsova, la volanul autoturismului Dacia (MH-11-MSC), s-a tamponat frontal cu un ARO, cu numarul de inmatriculare DJ-03-RPW, condus de Ion Patru, de 23 de ani, din comuna Ciupercenii Noi, judetul Dolj. Si Gheorghe Simion, ca si Ioan Tecsa, si-a pierdut viata.
Tot in aceeasi zi, tot in urma unui accident rutier. In imprejurari stranii, care nu vor fi elucidate niciodata. Ofiteri MI in rezerva, ce vor sa-si pastreze anonimatul, sustin ca atat Gheorghe Simion, cat si Ioan Tecsa, Florea Razniceanu si Stelian Iordache au servit, inaintea nenorocirii, masa la un local din Drobeta Turnu Severin, in cafeaua consumata fiind strecurata - spune raportul medico-legal - o substanta cu efecte halucinogene...
Dupa zece ani de la accidentele dubioase in care si-au pierdut viata ofiteri superiori ai Internelor, fostul colonel de politie doljean Vaduva sparge tacerea si dezvaluie un adevar tulburator: "Am fost cel mai bun prieten al lui Ionel (Tecsa, n.r.). In momentul accidentului, am ajuns primul la fata locului si am participat efectiv la inventarierea bunurilor gasite in autoturismul avariat. A fost un soc si pentru mine cand am vazut ce s-a gasit in portbagaj.
Sute de legitimatii, unele cu insemne ale unor servicii secrete speciale romane, toate pe numele prietenului meu. Plus buletine de identitate si pasapoarte cu fotografia lui, dar cu alte date de identificare. S-a mai gasit o
geanta diplomat, cu documente strict secrete. Am certitudinea - si am avut-o si atunci - ca Ionel nu era un simplu lucrator, ca sa zic asa, al Internelor. Era cu mult mai mult, iar accidentul a fost un asasinat! Curios a fost si faptul ca soferului bulgar vinovat nu numai ca nu i s-a luat nicio declaratie, dar a fost trimis rapid de la fata locului. In plus, de ancheta, ca si in cazul celuilalt accident rutier in care si-a mai pierdut viata, in aceeasi zi, un alt ofiter, prieten si el cu Tecsa, nu s-a ocupat politia, ci… altii. M-am interesat ulerior de mersul anchetei si, stupoare!, mi s-a spus ca dosarul face parte din categoria informatiilor clasificate!".
Ulterior, un alt prieten de mare calibru al colonelului asasinat, a fost de acord sa imprimam pe suport magnetic o declaratie de arhiva: "Ion a fost adevaratul comadant al UM 0110". 
Disparitia fulgeratoare a lui Ioan Tecsa s-a produs (stranie coincidenta!) la numai o saptamana dupa aparitia romanului "Purgatoriul", care cuprindea dezvaluiri senzationale despre "Primul lagar postdecembrist din Romania", "Butonii de aur ai lui Ceausescu", "Dosarul ultrasecret Corbii 2", "Directia a V-a in actiune", "Conturi secrete", "Spionaj in cabinetul prezidential", "Intalnirea cu Fidel Castro" si alte subiecte extrem de enigmatice si pline de suspans.
Chiar in ziua inmormantarii sale, cartea a fost INTERZISA si scoasa din librarii!

Indicativul "Z", de fapt UM 0110, a fost creata de catre Ceausescu personal si la nivelul ei au lucrat mari romani, putini, foarte putini dintre ei mai traiesc azi. Se ocupau de filarea ofiterilor DIE ori din serviciul secret al Armatei dar si de civili care, prin natura meseriilor lor fusesera racolati masivi de catre tenebroasa Directie a IX-a a KGB (CONDUSA, pana in anul 1990, de catre un oarecare Dmitri FONAREFF ce oficial se ocupa de protectia presedintilor Uniunii Sovietice, dar de fapt conducea aceasta hidra a KGB-ului. Directia in cauza se ocupa de diversiuni militare si de racolare pe teritoriile altor state. A participat activ la lovitura de stat din 1989, miza fiind distrugerea arhivelor UM0110, USLA si Departamenutui Zero. Acum, Fonareff circula nestingherit prin Romania, adus de lichelele ce si-au batut joc de haina militara si sunt complici la asasinarea, de catre rusii lui Dmitri, a celor 1050 de romani impuscati dupa 22 decembrie ‘89). In 1944, rusii au putut sa puna mana pe arhiva Sigurantei, apoi sa o trieze, distrugand documentele care vizau agentii NKVD care au operat pe teritoriul Romaniei, precum si toate operatiunile NKVD care vizau Romania. Adica toata arhiva cu informatiile despre activitatea seviciilor de informatii sovietice CK, OGPU, INO si NKVD. Arhiva perioadei 1917-1944 a fost triata de rusi pana in 1945. In 1968, dupa invazia Cehoslovaciei, rusii au patruns in birourile serviciului de contrainformatii cehoslovac anti-KGB, i-au fortat pe agenti sa le arate arhiva, i-au pus cu fata la fisete si i-au impuscat in ceafa. Arhiva a fost triata.
In 1989, KGB a venit in Bucuresti sa distruga dovezile. In 22 decembrie 1989, niste civili cu banderole tricolore de revolutionari au venit sa "protesteze" in fata DGDAL, pe strada Roma. Au intrat in sediu si s-au dus direct la UM 0110 (in acea cladire banala functiona, fara ca nimeni sa banuiasca, indicativul "Z"). Au gasit fisetele goale.
Invatand lectia din 1944 si din lectia cehoslovaca din 1968, agentii romani au fost gasiti fara arhiva.
Atentie, obiectivele principale ale UM 0110 din 1989 era urmarirea grupului "Corbii", din care faceau parte Nicolae Militaru si Ion Iliescu. Potrivit UNUIA DINTRE SUPRAVIETUTORII MACELULUI din UM 0110: "noi
aveam toata schema de spionaj sovietica din Romania si le stiam retelele. Ei nu puteau supravietui cu retelele in Romania democratica, infiltrate in viata politica, in stat si noi sa stim cine sunt. Au gasit fisetele goale. Unele informatii se gasesc si in alta parte, ei insa nu au stiut daca le-am distrus sau le-am dus in alta parte. Dosarele noastre contineau probe asupra legaturilor cu spionajul sovietic, asta era problema, nu numele spionilor romani, cat legaturile lor cu spionii sovietici, cu nume, functii, asta ii interesa cel mai mult. Rusii voiau sa ne termine".
Tinta atunci, de fapt, a fost seful unitatii - nimeni altul decat col. TECSA - care se afla in alta locatie, aflata pe o strada paralela (pe Londra). A fost evacuat in timp util, deoarece era urmarit pentru a fi ucis de agentii sovietici.
Ca sa vedeti ce ar fi patit, sa luam exemplul sefului trupelor USLA (Unitatea Speciala de Lupta Antiterorista), col. Gheorghe Trosca.
De precizat ca UM 0110 era in relatii excelente cu USLA, avand relativ acelasi fond. A fost executat in noaptea de Craciun a anului 1989, in fata Ministerului Apararii unde fusese atras intr-o ambuscada. Cadavrul colonelului si cele ale colegilor sai au stat zile intregi in strada. Fiindca erau prezentati drept teroristi, trupurile celor ucisi in fata MApN au fost batjocorite sub ochii militarilor.
Specialistii anti-KGB pun uciderea colonelului Trosca, fost sef al contrainformatiilor militare, pe seama agentilor rusi prezenti in numar mare la asa-zisa revolutie din decembrie 1989 si in fruntea structurilor de comanda ale Frontului Salvarii Nationale. Conform acestora, Trosca, impreuna cu Tecsa, documentasera indelungata activitate de spion al GRU a generalului Nicolae Militaru, care tocmai fusese instalat Ministru al Apararii de Ion Iliescu. Asadar, noua putere acuza faptul ca exista teroristi. In fapt, agentii sovietici se luptau cu agentii de contrainformatii. Un exemplu de polite vechi care au fost platite atunci este cea prin care agentul sovietic Nicolae Militaru il cheama la MApN pe Gheorghe Trosca... Apoi, cadavrul ii este expus cu titulatura de "terorist". Inamicii noului regim fidel Moscovei erau asadar trupele USLA si agentii UM 0110, care nu au tras un foc. Atunci cine a tras? Trupele de cercetare-diversiune ale armatei al caror istoric se poate urmari usor? Trupele de Securitate care primisera ordin sa stea? Sau armata, ai carei soldati trageau aiurea?
In fine... dupa cele 168 de victime de dinainte de 22 decembrie, au urmat alte 1.050 dupa 22 decembrie, cand deja se instalase noua putere.


   
 
UM 0110 (ce mai ramasese din ea), ce purta indicativul secret "Z" a fost desfiintata chiar la finele lunii decembrie 1989, de Virgil Magureanu, pe atunci doar asistent la "Stefan Gheorghiu". A fost reinfiintata in 1994 si i s-au restrans atributiile in 1998. Potrivit unui rezervist: "In 1998 a fost chemat activul unitatii succesoare 0110 si ni s-a ordonat scurt sa ridicam dispozitivul de pe maghiarii revizionisti si sa inchidem dosarele deschise.
Pentru ca, trebuie sa intelegeti, si noi, si fosta 0110, se ocupa atat de KGB si STASI cat si de AVO si urmasele lor. Am zis, bine-bine, dar avem spioni documentati, in lucru, oficiali - unul dintre ei este secretar de stat azi - ce
facem cu ei? Nimic, a fost raspunsul. E ordin de sus, de la Cotroceni. Unii au rabdat, altii au plecat. Cam asta cred ca e situatia si acum in SRI, in ceea ce priveste desfiintarea "Z"-etului. In 1989, Armata, sub conducerea cadrelor GRU si KGB reactivate de generalul Nicolae Militaru, a preluat o mare parte din DSS.
Multe dintre cartitele infiltrate atunci sunt si azi la putere".

 

Cateva dintre nume sonore romanesti ce erau spioni sovietici si se aflau, in ’89, in atentia lui Tecsa si Trosca:


Adrian Nastase, deputat PSD: fond informativ la nivelul UM 0625, UM 0195, UM 0544;
Teodor Melescanu, senator si prim-vicepresedinte al PNL: fond informativ la nivelul UM0544, UM 0195, UM 0625;
Mircea Cosea, deputat PNL: fond informativ la nivelul UM 0544, UM 0625, UM 0195;
Mircea Pascu, deputat PSD: fond informativ la nivelul UM 0544, UM 0195, UM 0110;
Radu Vasile, fost premier: fond informativ la nivelul UM 0610 si al Securitatii Municipiului Bucuresti;
Eugen Dijmarescu: fond informativ la nivelul UM 0544, UM 0195, UM 0625;
Alin Teodorescu, deputat PSD: fond informativ la nivelul Directiei a II-a, Securitatea Municipiului Bucuresti;
Viorel Hrebenciuc, deputat PSD: fond informativ la nivelul UM 0110, UM 0195;
Serban Mihailescu, senator PSD: fond informativ UM 0544, UM 0195;
Ilie Sarbu, senator PSD: fond informativ la UM 0610;


"Pana la reinceperea din plin a activitatii UM 0110, cu tinta pe Rusia, nu se va face curatenie in tara asta. Lucru care se poate face. Il voi face!". Ajuns, dupa revolutie, intr-o functie importanta in Ministerul de Interne, colonel Ioan TECSA inca mai spera sa isi poate reconstrui unitatea de elita a contraspionajului romanesc. A murit, in conditiile descrise mai sus…

 

 

 

Material primit pe e-mail.

 

 

 

n.r. - de ce ne-ati trimis materialul doar acum, are legatura cu noua "revolutie" din Bucuresti ?

1 comentariu2730 vizualizări16 ianuarie 2012
rss 2.0
rss 2.0