Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Miercuri 10 August 2022 - 14587
Tradare sa fie, dar sa stim si noi !

 Acuzatiile lui Ulieru sunt reale, insa nimeni nu le ia in seama. Ipoteze sunt multiple dar cateva conteaza : 1- Basescu este, asa cum au aparut informatii in media, agent recrutat al unui serviciu secret extern (FSB, Mossad) si asigura continuitatea, chiar daca a dat-o in bara si l-a scos la lupta prea devreme pe T.R.Ungureanu, la randu-i clar recrutat pe baza de material compromitator(motive scabroase). 2- lupta in Romania se complica din cauza crizei politice starnita din neglijenta lui Basescu; actori FSB, Mossad, CIA. 3- pionul Basescu este pe cale de a fi sacrificat daca nu se reuseste reintroducerea in circuit normal, a opozitiei. 4- interesele mari se calca pe picioare si isi prafuiesc slugile, care pentru noi romanii sunt tradatori, ocazie unica pentru noi de a-i marginaliza macar. 5- relatie clara, cu motive subterane(din alea urate), intre T.R.U. si Adrian Nastase, ultimul anuntat, la intalnire de taina, de catre primul cand va fi desemnat. 6- suspiciuni de convingere a opozitiei pentru noncombat, prin folosirea agentilor din interior coordonati de aceeasi "mama". Miza = relaxarea situatiei explozive, protejarea  lui Basescu, finalizarea programului de spoliere a economiei nationale(vezi repetarea si in scurtul cuvant pt, desemnarea premierului, a ideii de minerit intensiv in scopul creerii de noi locuri de munca(!?)). Exista o mare intrebare: ce vor face americanii!? Sau, la fel ca in '45....

 

                     Mugur Preda

 

 inpolitics.ro in toamna lui 2009:

" Directorul numit de Traian Basescu la cirma SIE, Mihai Razvan Ungureanu, se vede confruntat cu o acuzatie de cea mai mare gravitate, formulata de fostul purtator de cuvint al SRI, lt.col.Nicolae Ulieru, anume ca ar fi agent al unei puteri straine(Mossad). Acuzatiea apare, interesant, exact cind se vehiculeaza tot mai tare informatia ca Ungureanu ar urma sa fie premier al unui guvern PDL-PNL, in cazul unei noi victorii a lui Traian Basescu.

Racolarea lui Ungureanu de catre SRI, blocata din afara tarii.

Nicolae Ulieru, cel care a avut cel mai lung mandat de purtator de cuvint al SRI, dupa revolutie, afirma ca actualul director al SIE, Mihai Razvan Ungureanu, este agent strain - practic, o acuzatie de tradare nationala - si spune ca e gata sa ofere probe in acest sens, daca va fi audiat de comisiile parlamentare de resort, de control al SRI si SIE. Prezent la Realitatea TV, lt.col. Ulieru a declarat ca seful SIE "a avut o ascensiune fulminanta pentru conditia lui de tanar istoric anonim de la Iasi. A fost adus de Plesu secretar de stat in Ministerul de Externe, a ramas secretar de stat si in Guvernul Nastase, apoi a fost numit ministru de externe de catre liberalul Calin Popescu Tariceanu, recuzat de acesta pentru ca nu i-a dat niste documente, si dupa ce a fost recuzat de premier, presedintele l-a numit seful SIE. Eu, cand am auzit numirea lui Mihai Razvan Ungureanu la SIE, am avut o tresarire. Am spus "oare presedintele chiar nu stie cine e omul asta, sau SRI nu l-a informat?" " a spus fostul aghiotant al lui Virgil Magureanu. El a adaugat: "inainte de a fi secretar de stat, Mihai Razvan Ungureanu a avut, ca istoric la Iasi, o poveste, un scandal care l-a scos din anonimat. El a facut o conferinta de presa in care a denuntat faptul ca un ofiter de la sectia judeteana al SRI a incercat sa il racoleze. Si ca urmare a acestei conferinte de presa s-a constituit o celula de criza in careul SRI, care a hotarat sa il demita pe ofiterul respectiv, iar purtatorul de cuvant din vremea aia, Nicolae Ulieru, sa dea un comunicat care sa condamne practicile nelegale ale acelui ofiter. Relevanta e urmatoarea, ca acel ofiter nu a fost un ageamiu. El a incercat recrutarea lui Mihai Razvan Ungureanu pe niste motive foarte intemeiate. Iar sacrificarea acelui ofiter a fost facut la dorinta expresa a unui serviciu strain si stat strain".

 

Seful SIE a tras sfori in cazul Hayssam

Ulieru a explicat, metaforic, mecanismul respectiv, prin care s-a blocat racolarea lui Ungureanu: "Daca eu, cetateanul Popescu, cad cu tronc unui serviciu strain pentru ca sunt simpatic si ma descurc bine in lume, cand eu patesc un asemenea necaz e normal ca acel serviciu sa intervina si la serviciul similar din Romania, respectiv la SRI". Ulieru a mai spus ca e gata sa furnizeze date concrete comisiilor parlamentare de resort: "Daca Comisia parlamentara de control a SRI sau SIE vrea sa ma asculte, as putea spune lucruri interesante". El a mai dezvaluit ca acelasi Mihai Razvan Ungureanu a facut interventii pentru ca un avocat, exponent al unui grup israelian de lobby, sa aiba acces de trei ori la Omar Hayssam in celula fara ca procurorul de caz sa ii dea aprobare, lucru care, in opinia lui Ulieru, nu face decit sa confirme apartenenta lui Ungureanu la un serviciu strain.

Ipoteza: SRI incearca sa blocheze numirea lui Ungureanu la sefia Guvernului

Acuzatiile lui Ulieru, un om care vine din sistemul serviciilor secrete si stie care este riscul declaratiilor tiribombistice in domeniu, sunt de o maxima gravitate, in conditiile in care Razvan Ungureanu a fost ministru de Externe in trecut, iar acum conduce al doilea mare serviciu secret al tarii. Care ar putea fi substratul acestui nou scandal? Foarte probabil, un nou episod al luptei intre servicii care a marcat pe de-a-ntregul acest an. Despre Mihai Razvan Ungureanu se vehiculeaza tot mai intens, in ultimele zile, ca va fi premierul desemnat de Traian Basescu in cazul unei victorii in alegeri si al constituirii unei aliante PNL-PDL, in legatura cu care seful statului a inceput, deja, sa dea anumite semne de deschidere. Ungureanu ar avea avantajul ca este un apropiat al lui Basescu, dar, in acelasi timp, provine din PNL, ceea ce ar avea ca rezultat o coagulare mai solida a gruparii de dreapta pe cale sa renasca la guvernare, in doua-trei saptamini. Pe de alta parte, s-ar putea ca SRI sa nu ii convina ca marele rival, SIE, sa obtina, peste noapte, o "pila" atit de puternica in conducerea statului, adica un premier, in pixul caruia stau atit bugetele serviciilor cit si alte posibilitati. Oricum ar fi, declaratiile lui Ulieru nu pot si nu trebuie sa ramina fara urmari, data fiind gravitatea lor exceptionala. " .

 

 

2 commentarii2464 vizualizări10 februarie 2012
rss 2.0
rss 2.0