Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Miercuri 10 August 2022 - 14587
Romania intre cretinismul sau tradarea guvernantilor (I)

In debutul acestui demers jurnalistic, se cuvine a explica termenii din titlu. Vom face acest lucru, pentru a fi in afara oricarei banuieli de subiectivism, cu ajutorul Dictionarului explicativ al limbii romane. Astfel, CRETÍN ~i m.= Persoana lipsita de inteligenta; natarau; natang; neghiob; nerod; tamp; tont; nauc; prost. Termenul TRADÁ, tradez, vb. = A insela in mod voit si perfid increderea cuiva, savarsind acte care ii sunt potrivnice, pactizand cu dusmanul etc. A fi neloial fata de cineva sau de ceva. La finalul acestui articol, vom lasa in sarcina dumneavoastra stimati cititori, sa va pronuntati, care din cei doi termeni caracterizeaza cel mai bine, pe cei ce ne conduc acum. Un lucru este cert de pe acum, anume ca sleahta regimului Basescu, a ridicat hotia la rang de inalta maiestrie, de la parlament, pana la ultima privatizare. Abia daca s-a scris sau s-a vorbit zilele astea printre sinistratii de prin zapezi si discursuri populiste despre un subiect de o gravitate extrema - Regimul Basescu & Co. pregateste discret, dar cu mare iuteala de mana, lovitura de gratie pe care o vor aplica in urmatoarele luni poporului roman. Cu alte cuvinte vor sa dea aproape gratis unor "investitori strategici" toate companiile profitabile si/sau strategice aflate inca, dupa 22 de ani de jafuri sistematice, de stat, in portofoliile Ministerului Economiei si Ministerului Transporturilor.

Va prezentam mai jos lista intreprinderilor care vor fi date gratis ("cu discount semnificativ", potrivit formularii Ministerului Economiei) asasinilor economici din jurul clicii mafiote FMI-BM care a pus stapanire pe Romania prin intermediul cuplului Basescu-Isarescu si a acolitilor acestora. Va rugam sa remarcati termenele stranse pentru "privatizarea" perlelor coroanei, care va avea loc, hoteste, un fel de alba-neagra in ultimele luni de mandat. Cele privatizate integral vor fi oferite prin negociere directa, deci fara licitatie, unor "investitori" alesi pe spranceana.

Practic, toate intreprinderile profitabile construite de poporul roman in zeci de ani sunt date acum gratis unor asasini economici internationali de un presedinte, care nu reprezinta in niciun caz interesele poporului roman. Calendarul listarilor pe bursa a pachetelor de actiuni ale societatilor din portofoliul Ministerului Economiei: • OMV Petrom- Oferta Publica Secundara de vanzare de actiuni pentru un pachet de 9,84% pana la finele anului 2012 • Transelectrica - Oferta Publica Secundara de vanzare de actiuni pentru un pachet de 15% pana la finele lunii aprilie 2012 • Transgaz - Oferta Publica Secundara de vanzare de actiuni pentru un pachet de 15% pana la finele lunii aprilie 2012; • Romgaz - Oferta Publica Secundara de vanzare de actiuni pentru un pachet de 15% pana la finele lunii iunie 2012; • Nuclearelectrica- Oferta Publica Primara (IPO) in vederea majorarii de capital cu 10% in cursul anului 2012 • Hidroelectrica- Oferta Publica Primara (IPO) in vederea majorarii de capital cu 10% pana la sfarsitul lunii octombrie 2012. Calendarul vanzarii pachetelor majoritare ale societatilor din portofoliul Ministerului Economiei: • Oltchim S.A: vanzarea actiunilor publice catre un investitor strategic in prima parte a anului 2012 • CUPRU MIN: privatizare integrala in prima parte a anului 2012 • Electrica Serv: privatizare majoritara a tuturor companiilor regionale in curs de infiintare pana la finele anului 2012 • Electrica Furnizare: privatizare majoritara pana la finele luniioctombrie 2012 • Electrocentrale Bucuresti: privatizare majoritara pana la finele anului 2012 • Complexul Energetic Oltenia: privatizare majoritara pana la finele anului 2012 • Complexul Energetic Hunedoara: privatizare majoritara pana la finele anului 2012.

 O prezentare sintetica a acestor companii: Primul grup de companii gestioneaza resursele energetice ale Romaniei. Vorbim aici de resurse de petrol, de gaze si de energie electrica. Toate aceste companii sunt extrem de profitabile, mai ales in contextul crizei energetice care se prefigureaza in urmatorii ani. Sa pierzi controlul asupra resurselor energetice ale tarii in acest moment echivaleaza cu o crima in masa. Si acesta nu este un eufemism. Exista deja precedentul Petrom si instrainarea pe nimic a resurselor de petrol si capacitatilor de rafinare ale Romaniei, cu efecte dezastruoase asupra consumatorilor, soferilor in acest caz, care au putut vedea pe pielea si pe buzunarul lor ce inseamna monopolul asupra resurselor energetice. Pretul carburantilor in acest caz, a ajuns pana la cer fara ca cineva sa poata interveni in vreun fel. De ce? Pentru ca se poate, pur si simplu! Ce ni s-a intamplat cu carburantii ne asteapta cum cu gazele si cu energia electrica. Numai ca, de data asta, efectele vor fi mult mai profunde si mai grave pentru ca vor afecta mase mari de oameni adusi intre timp la sapa de lemn.

Aceste societati sunt falimentate in mod deliberat printr-un management defectuos si corupt din mai multe motive:

a)- pentru a se justifica privatizarea lor

b) - pentru a putea fi vandute ulterior pe nimic

c)- pentru a intretine mitul ultrademonetizat al "baietilor destepti"

d)- pentru a fi mulse de camarilla politica.

 In conditiile unui management independent de mocirla politica actuala aceste companii ar putea fi extrem de profitabile chiar si cu un management de nivelul aceluia al unui butic. Vorbim practic de companiile care exploateaza, produc si "transporta" energia electrica si gazele in acesta tara. Vorbim de Hidroelectrica si de Nuclearelectrica, care produc cea mai ieftina energie din tara din apa si energie nucleara si de o infrastructura construita in zeci de ani de poporul roman. Al doilea grup de companii reprezinta crema industriei chimice din Romania, cu aplicatii in numeroase domenii (Oltchim), cea mai mare exploatatie de cupru din Europa (Cupru Min), companii care produc si furnizeaza energie electrica, cum ar fi Electrocentrale Bucuresti pentru Capitala dar si complexele energetice Oltenia si Hunedoara care furnizeaza energie electrica produsa din carbune si care pot avea adevarate pozitii de monopol in conditii de seceta cand Hidroelectrica si chiar Nuclearelectrica isi reduc drastic acivitatea si cand multe unitati sunt oprite din cauza debitelor scazute ale raurilor. (va urma)

 

 

D.Pop.

2 commentarii2450 vizualizări18 februarie 2012
rss 2.0
rss 2.0