Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Material interzis pana acum minorilor si reamintit adultilor. Sa nu uitati.

Ca sa scape de comunisti, romanii au votat PSD-ul; ca sa scape de hotii din PSD au votat PNL-ul; ca sa scape de hotii din PNL au votat PDL-ul. Si acum, ziceti voi, ca sa scape de hotii din PDL trebuie sa voteze inapoi cu hotii din PSD + PNL? Asta credeti voi ca este alternativa cautata de romanii iesiti in Piata Universitatii? Va inselati amarnic!

Oamenii adunati in piata reprezinta, pentru clasa politica inceputul sfarsitului, si pentru tara, sfarsitul inceputului!

  Sa ne amintim...

 PSD a insemnat inchiderea prin falimentare si ulterior vanzarea pe nimic (Marea Privatizare) a fabricilor si uzinelor pentru teren sau fier vechi; a fermelor agricole; a spatiilor comerciale; a bancilor - falimentul Bancorex; instrainarea prin acte, fara plata, a hotelurilor si restaurantelor (Lido, Intercontinental, de pe litoral etc. )

In principiu, PSD a realizat distrugerea avutiei supraterane a intregii tari.

Numai lupi batrani! Unul si unul...

PSD inseamna Octav Cosmanca, Viorel Hrebenciuc, Michi Spaga, Miron Mitrea, Vanghelie, Nastase, Nica, Catalin Voicu, baronii Oprisan, Sechelariu si Mazare care a pavat judetul Constanta cu pavelele fratelui sau, Necolaiciuc care a devalizat CFR-ul de cateva sute de milioane de euro si bineinteles, ultimul pe lista, Ion Iliescu, omul care a facut posibil toate acestea..

 PNL a insemnat vanzarea pe nimic a resurselor tarii: rezervele de gaz, rezervele de petrol, insula Serpilor (recastigata in urma unui proces costisitor platit din taxele si impozitele noastre, ofertata cu 2-3 miliarde euro insa cumparata din timp si in secret de membrul PNL Dinu Patriciu, pentru suma de 1000 de euro, drept litigios). Acelasi Patriciu care a vandut si rafinaria construita de parintii nostri cu 2,5 miliarde de euro, devenind cel mai bogat roman.... Au infiintat agentiile care trebuiau sa 'lupte' pentru cele mai scumpe utilitati cumparate de tara, fiind platiti pentru tradare cu salarii de peste 50.000 euro/luna. Amintim de Geica Florea, directorul de aeroport uns de Urban, care, desi nu mai avea dreptul sa zboare, a distrus si al doilea Boening din cariera sa (platite de noi toti cu sute de milioane de dolari bucata) a fost pensionat cu 350 milioane lei/luna si primea in acelasi timp si salariu de la acelasi stat corupt.

 Numai lupi tineri! Unul si unul...

PNL inseamna Tariceanu, Patriciu, Ludovic Orban, Rusanu care defriseaza mii de hectare de padure in Arges si Brasov, Catarama, Paul Pacuraru si altii, consemnati cu totii in memoria colectiva.

PDL, cand a venit la putere, a gasit bogatiile solului rase, bogatiile subsolului rase, neramanandu-le decat cele ale viitorului. Asa ca s-a pus pe imprumutat bani de la FMI (140 de miliarde de euro!), platind - printre altele - 24 de milioane de euro pe kilometrul de autostrada neconstruita. In principiu, toti banii au fost directionati catre firmele acolitilor lor si consumati pentru proiecte imaginare. Practic, singurele dovezi vizibile ca acesti bani au circulat sunt documentele de angajare a imprumuturilor ce va trebui sa le rambursam noi, si conturile din afara tarii pline ochi cu bani furati, deschise pe numele noii caste de printi si printese.

 Iar daca te intrebi cum de s-au acordat aceste imprumuturi desi se vede de pe Luna cum sunt indesati in buzunarele politicienilor, raspunsul este acela ca cele 140 de mld reprezinta plata cozilor de topor care au exterminat scolile, spitalele, fabricile, resursele, au alungat doctorii si forta de munca dincolo de granite, indeplinindu-si programul asumat de de-populare si dezmembrare a tarii...

 Puteau accesa aceeasi suma, nerambursabila de la UE, insa ei au imprumutat cu dobanda de la FMI.

Numai cozi de topor! Unul si unul...

Fratii Basescu, Elena Udrea, Ioan Oltean, Videanu, Blaga, Flutur, Berceanu, Cezar Preda, Mircea Toader, primarul Sorin Apostu care nu se dadea jos din pat pentru mai putin de 100 000 de euro spaga, asfaltatorii care au flotile de elicoptere si avioane, colectie de palate - Marcel Butuza - ori cumpara copiilor lor masini de 1.500.000 euro bucata - Costel Casuneanu - si multi, foarte multi, mult prea multi altii care impreuna cu familiile lor, au un comportament de-a dreptul aristocratic, nobiliar, deviat probabil din titlurile de 'baroni', si care traiesc undeva acolo, sus, de unde privesc cu dispret la 'omul simplu', omul de jos, de pe strada....

 In concluzie, PSD-ul a furat tot ce exista la suprafata, PNL-ul tot ce exista in subteran, iar PDL-ul ne-a amanetat viitorul FMI-ului, totul putand fi regasit in buzunarele lor ori in conturile de unde toate aceste valori vor fi repatriate tarii de indata ce actuala clasa politica va cadea, fiind consemnate in arhive si in memoria colectiva.

 Tuturor acestor dusmani ai propriei tari si ai propriului popor le-au placut sa fie inalti oameni de stat, inalti demnitari, asa ca vina cu care ii condamna oamenii din Piata Universitatii nu poate fi alta decat: Inalta tradare!

 Si vor apuca sa traiasca ziua in care vor plati pentru fiecare loc de munca pierdut din fabricile si uzinele distruse, pentru fiecare roman 'deportat' de nevoi, pentru fiecare dolar sau euro luat spaga, pentru fiecare telefon dat pentru a face trafic de influenta, pentru fiecare euro imprumutat in numele nostru, pentru fiecare euro depozitat in conturi secrete, pentru fiecare litru de petrol si metru cub de gaz din rezervele tarii oferite ilegal firmelor straine prin luarea de foloase necuvenite, pentru fiecare copac taiat ilegal, pentru fiecare metru patrat al Insulei Serpilor, pentru fiecare masa sarita de un copil sarac, pentru fiecare pastila pe care batranii nu si-au permis-o, pentru fiecare lacrima stoarsa din nevoi si picatura de sudoare stoarsa printre straini, pentru fiecare metru patrat din spatiile verzi si parcurile ce azi nu mai sunt, pentru fiecare metru patrat de autostrada platita fara a fi construita, pentru fiecare minciuna spusa, pentru tot ce se putea face si nu s-a facut, pentru tot ce s-a promis si nu s-a facut si pentru fiecare minut din viata noastra furata din raiul ce putea fi construit in acesti peste douazeci de ani!

 Veti cadea si veti plati cu totii la timpul stabilit, asa ca asteptati, nu va deranjati sa veniti in Piata sa degustati din furia romanilor, trecand inaintea cozii, cum ati fost obisnuiti!

 Piata negociaza azi doar cu idealuri si principii si asteapta un partid alb, curat, construit dintr-un material anti-murdarire. Piata vrea ca buletinul de vot sa contina nu doar numele candidatilor, ci si un loc unde, daca este stampilat, sa insemne: "Afara din politica" cu cel/cei de pe Buletinul de vot! Ca sa nu trebuiasca sa iesim iarasi si iarasi in strada...

 Si pentru actuala clasa politica care se considera unica si de neinlocuit, inducandu-ne intrebarea "pe cine sa pui in loc" altii decat ei, cei care au tot fost, le reamintim ca in ultimii douazeci de ani politica nu a rulat decat cateva sute de mii (de ticalosi) din 23 de milioane de romani (inca neverificati).

 

 1/23.000.000  - Piata Universitatii.

 

  

Material primit pe e-mail.

 

 

 

 

 

 

6 commentarii2996 vizualizări02 martie 2012




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Marius Chiuzan
02 Martie 2012 - 23:29

Draga Marius N. Iti cunosc si iti respect opinia dar este o mare problema cu votul. Cu el ne-au pacalit de 22 de ani si asa si-au legitimat hotiile. Da, majoritatea politicienilor sunt hoti, cel putin la nivel central, acolo unde s-a decis politica de jefuire a tarii. Asa ca singura solutie e boicotul, neprezentarea la vot, protest prin neprezentare la vot pentru a nu le mai legitima porcariile. Daca votam in alb sau cu vot nul, tot ei castiga spunand cat de mare a fost prezenta la vot. Orice facem tot hotii vor castiga pt nu conteaza cine si cati au fost la vot, conteza cine numara votul - asa spunea Stalin. Si ai dreptate, si reprezentantii minoritatiilor, in special sefii din UDMR si Partida Romilor sunt partasi la hotii, la fel de vinovatii ca si cei din conducerea FSN-PSD, PDL, PNL si UDMR, dar la minoritati sa nu facem confuzii intre o clica de banditi cu functii si membrii unor minoritati care nu au nici o vina pt ce au facut sefii lor.

marius
02 Martie 2012 - 13:43

Poate, cei care au scris acest text, sunt prea vehementi si considera ca toti politicienii merita sa fie taxati, drept ticalosi ! Cred, ca nu e asa ! De aceea gandim si avem discernamant, sa putem face comparatii, evaluari, diferente, analize. Altfel, putem sa creem grave confuzii in societate, care sa aduca deservicii democratiei romanesti atata cat este ! Fiecare dintre noi, ar trebui sa mearga la vot, sa-si exprime crezul si sa dea o sansa celor care doresc sa faca un alt gen de politica ! Eu, sunt dispus, sa mai acord o singura data in aceasta viata, o astfel de sansa ! A propos, de UDMR si de celelalte minoritati nu aveti nimic de spus ?

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0