Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 15 August 2022 - 14587
Gest uman facut in campanie electorala.

Romanii s-au obisnuit de 22 de ani ca in anii electorali, in special in ultimele luni inainte de alegeri, toti politicienii sa devina marinimosi, sufletisti si cu fata umana. Situatiile recente din tara si de la Bistrita dovedesc inca odata perfidia unor oameni politici la nivel central si local care fac orice pentru a mai aduna cateva voturi in special de la cetatenii mai sensibili inclinati sa uite de necazurile avute de la ultimele alegeri, in fata unor gesturi umane facute de politicieni dar clar cu tenta politica. Aici trebuie sa amintesc fatarnicia guvernul Ungureanu-PDL-UDMR-UNPR care in vadita pierdere a electoratului si o scadere masiva in sondaje a inceput sa promita prin vocea liderului absolut Traian Basescu, marirea salariilor la bugetari  si a pensiilor. Evident ca majoritatea romanilor nu vor uita suferinta din ultimii ani pricinuita de micsorarea salariilor, in unele cazuri veniturile fiind scazute chiar cu 50%, taierea unor indemnizatii la mame, la copiii, eliminarea unor ajutoare sociale si a altor drepturi banesti care i-au adus pe romani in pragul falimentului. Pentru acestea, cu siguranta ca PDL va platii alaturi de ceilalti guvernanti prin faptul ca la viitoarele alegeri locale si parlamentare vor obtine rezultate scazute, evident daca nu va fi reactivate masina de fraudare a alegerilor. Din nefericire, pe acelasi sistem dar la o scara mult mai redusa se actioneaza si la Bistrita unde secretarul general al PDL Ioan Oltean promite cate in luna si in stele, promisiuni care sunt clar electorale, pe care nu le mai cred nici copiii. Tot din nefericire si liderii opozitiei locale in speta deputatii Radu Moldovan si Ioan Tintean fac la fel. In cadrul unei conferinte de presa acestia au oferit un adevarat spectacol mediatic, aplaudat la scena deschisa de tinerii din presa sau de unii jurnalistii mai vechi care pe moment n-au facut analogie intre actiunile propagandistice ale puterii si ale opozitiei.

In fapt, deputatul Ioan Tintean de la PNL-BN a cumparat o vioara cu 18 milioane de lei vechi si a decontat alte cheltuieli pentru un tanar foarte talentat din zona Ilvelor, Madalin Rostas, tanar care s-a dovedit un violonist de exceptie la o varsta frageda. Gestul deputatului Tintean este frumos dar nu mai impresioneaza acum pe nimeni deoarece este facut in campanie electorala, in cadrul unei conferinte de presa unde s-au anuntat candidatii USL la alegerile locale si astfel o actiune care putea fi perfecta acum 2  sau 3 ani are doar caracterul pur de propaganda electorala facuta si de liderii locali ai opozitiei dupa un model clar relansat la nivel national de PDL.

 

Marius Chiuzan

 

 

www.bistritanews.ro

bistritanews@yahoo.com

2 commentarii2499 vizualizări16 martie 2012
rss 2.0
rss 2.0