Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Marti 09 August 2022 - 14587
Toti ofiterii anti-KGB...au fost impuscati in cap !

Cui foloseste decredibilizarea armatei? S-a lucrat intens in ultima vreme la decredibilizarea armatei. Si e firesc sa se nasca cateva intrebari;  cui foloseste, prin cine si de ce o face? Este lesne de inteles ca un stat ca Romania are si dusmani. Este bogata si frumoasa, primitoare si toleranta, crestina si mai ales ortodoxa. Fara o armata bine structurata Romania ar fi fost mai usor abordabila la capitolele ce tin de siguranta nationala. Aceasta lupta uneori este ascunsa, alteori este la vedere si  observam cu ochiul liber de unde vin loviturile. Unele lovituri vin din colturi mai putin banuite de catre noi. Spre exemplu o uniune democratica, culturala de o anumita etnie, nu va iesi niciodata sa atace direct armata statala dar va sprijinii intodeauna tot ce se va face impotriva ei. Exista stofa suficienta pentru a imbraca orice actiune subversiva, ori demers care sa loveasca in stabilitatea ei. Cu sprijinul acestor parlamentari care transpira pentru culturalizarea etniei lor, precum si aportului adus de cei 18 parlamentari minoritari au putut trece in parlament o lege imorala si-o ordonanta aberanta care au distrus scara valorica si ierarhica in armata precum si principii consacrate. Deci se observa cu ochiul liber cum un minoritar decide soarta Armatei Romaniei. E bine? E rau ? E democratic.  Cine l-a trimis in parlament ? Etnia lui sa le apere interesele. Care interese? De a slabii unitatea armatei? Pai daca asta-i democratie, atunci dictatura cum se manifesta ?

          Cine n-au avut parinti n-au fost invatati sa respecte lucruri sfinte. Armata este un organism viu. Ea are trecut, prezent si viitor. Cine nu-si cunoaste istoria nu va putea spune copiilor lui de unde vine, unde se afla si incotro se duce. Astora nu le-a spus nimeni de unde vin pe ce creaca stau si incotro va trebui sa zboare. Dar cineva va trebui sa le-o spuna. Alo ! pana aici votati. Peste armata nu se trece.

       Alte lovituri vin direct de la anumiti frustrati pentru care fenomenul militar a lasat urme adanci, neplacute. Exemplu, LUTE a fost respins la vizita medicala pentru admiterea la Scoala Militara de Marina pe atunci, de catre un medic militar ofiter, de unde si simpatia lui pentru aceasta categorie de militari. Ofiterul isi facuse datoria examinandul,  numai ca el lasa sa se inteleaga ca se uita in alta parte. Istoria consemneaza faptul ca oamenii insemnati au o memorie foarte dezvoltata, nu uita dar nici nu iarta. Atacul sau la corpul ofiteresc este un atac la fundamentul armatei. Faptul ca a rostogolit vorbe, precum ca in lupta mor subofiteri si nu ofiteri iar pentru acest fapt cladesti un fundament, denota perfidia demersului si gandiri bolnave  a politicianului limitat. Ce sa inteleg din vorbele lui ca regreta ca nu s-a facut subofiter. Ce poti cere de la un LUTE care pune in fruntea ostiri un sef de mafie personala? Si ca paharul sa dea pe dinafara ii mai tintuieste inca doua stele pe umar pe langa alte doua, pentru ca ofensa la adresa armatei sa fie mai profunda.

       Observam in istoria Romaniei ca astfel de avansari cu stele de paie au fost facute in special sub dictaturi. Si tot sub dictaturi a fost distrusa si floarea armatei Romaniei. De ce se introduce in ecuatie stuletii de porumb cand vine vorba despre fosta armata? Doreste cineva sa-i pateze sau sa-i umbreasca imaginea? Nu va reusii niciodata pentru ca stau marturie sutele de obiective de interes national la care armata a participat. Cine se refera la armata trebuie sa priceapa ca istoria legata de armata trebuie in primul rand bine studiata si aprofundata, si nu in cele din urma corect interpretata, inteleasa in profunzimea ei ca entitate pentru popor. De aceea ii reamintim lui LUTE ca potrivit prevederilor constitutionale armata este in slujba suverana a poporului. O armata nationala nu se subordoneaza niciunui politician vremelnic la putere. Ea apara interesele poporului asa cum a facut-o si in 89, cand s-a strigat "Armata e cu noi"  si "Libertate te iubim, ori invingem ori murim".

Nu putem sa stam  pasivi cand vedem asemenea diversionisti care arunca cu noroi in ofiterii Armatei Romaniei. Acesti ofiteri sunt cei care au costruit Transfagaraseanul, Canalul Dunarea -Marea Neagra, Metroul, Casa Poporului,  hidrocentrale, cai ferate, poduri , canale de irigat, impadurii , extractii in subteran. Armata a participat la inlaturarea dezastrelor naturale, cum au fost inundatiile din 70 si 75,  cele  recente si la cutremurul din 77.

         Armata Romaniei a constituit un factor salvator a natiei in august 1968. Multi analisti politici interni si internationali a pus pe seama instinctului politic de geniu a lui Ceusescu, salvarea Romaniei de invazia sovietica. Lucrurile au stat chiar altfel, fapt recunoscut imediat, dar foarte timid de unii si ferm de catre lucratorii de la externe precum si de ofiterii atasati. Demersul a fost un dezastru diplomatic. O iesire in decor fara o evaluare prealabila. Cuvantarea tinuta  de Ceausescu pe 15 august la Praga cu ocazia vizitei facuta la invitatia lui Dubcek putea avea consecinte dezastroase pentru popor si natiune. Multi din ofiterii in misiune s-au simtit terminati ei si familiile lor dupa acest demers. Acest lucru l-am cunoscut  din relatarile personale ale unor tineri ofiteri prin anul 1972, pe care i-am cunoscut   prin intermediul cumnatului meu col. Florin Calapod, ofiterul care a infiintat unitatea doi si-un sfert. Acestia au trait acel eveniment, unii aflandu-se la Praga iar altii in alte capitale ale statelor din blocul sovietic. Au fost pusi in situatia sa dispara din peisaj ei si familiile lor intr-un timp record. Ar fi avut soarta ofiterilor cehi anti-KGB. Personal am trait acele evenimente intr-o unitate militara  si am simtit ce inseamna sa te treaca fiorii la gandul ca esti amenintat sa fii ocupat de o mare putere straina.

         Din postura de superputere suparata, Kremlinul a hotarat pedepsirea celor doi prin invadarea in forta a Cehoslovaciei si a Romaniei. La baza operatiunilor privind invazia au stat si informatiile plecate spre Kremlin despre Armata Romaniei, care scoteau in evidenta faptul ca aceasta are o reactie de mobilizare rapida iar planurile de lupta sunt bine structurate pentru o riposta de lunga durata. Acest fapt a determinat anularea invaziei in Romania intrucat sovieticii nu  doreau implicarea intr-un conflict de lunga durata, ci operatiunea trebuia sa fie un succes imediat si sa constituie o lectie pentru celelalte state din blocul sovietic. Atunci s-a recurs numai la atacarea Cehoslovaciei a carei armata era bine dotata din punct de vedere tehnic dar mai putin instruita, ceea ce s-a si dovedit fiindca reactia a fost aproape zero din partea acesteia in momentul interventiei armatelor fratesti si dupa. In numai trei ore, de la 3,oo pana la 6,oo dimineata Praga a fost ocupata. Populatia s-a trezit in zori cu mirosul de cizma sovietica venit din strada.  Ceausescu a aflat abia pe 24 ca nu vom fi atacati de sovietici. Erau informatii ca trupele sovietice se masasera la granita de est pe Prut, dar nu se cunostea dispunerea lor. Fotografiile din satelid inmanate de ambasadorul americii la Bucuresti lui George Macovescu, pe atunci subsecretar la externe, evidentia dispunerea trupelor sovietice de-a lungul Prutului si nu in adancime ceea ce lasa sa se inteleaga ca aveau drept scop descurajarea si nu invadarea. Mitingul organizat de Ceausescu pe 21 august la pranz, i-a adus un capital politic de care a profitat in anii urmatori, dar nu a contribuit cu nimic pentru a opri interventia armata, hotararea in acest sens fusese luata de Moscova cu o saptamana inainte, pe motivele aratate mai sus si anume, ca sovieticii ar fi primit o riposta pe termen lung din partea armatei, ceea ce evident nu era de dorit. De aceea armata este pretuita, iubita si respectata de popor.

       Presa occidentala precum si guvernele din zona a avut interesul lor sa incurajeze politica lui Ceausescu, insa demersul sau instinctiv a pus in pericol siguranta nationala, fapt taxat de specialistii in materie ca fiind un demers necugetat aproape sinucigas. S-ar fi prabusit in cateva zile  munca titanica a acestui popor de ani grei pentru scoaterea din tara a cizmei sovietice. Un intreg aparat de informatii  din armata ar fi fost executat si ma refer la intrega armata a Romaniei indiferent de minister sau servicii. Sa nu se uite faptul ca dupa invazia Cehoslovaciei toti ofiterii anti-KGB au primit comanda stanga imprejur si au fost impuscati in cap.

        LUTE ! aceasta este armata care a aparat fiinta nationala in decursul istoriei noastre, nu aceea care a fost inghemuita in capul acela plin cu stiuleti. Si spune-i si lui MARCU ca astazi nu mai luptam cu arcul. Dechide-i lui o scoala de partid unde sa-i predea lui FRATIA  arta comunicarii, ca tu nu vei mai avea timp. Te vor duce la o facultate unde se preda de secole arta spalatului pe dinti.

              Sa dea Dumnezeu o armata puternica si unita.

                                                        Traiasca Armata Romaniei !

 

                                                Col.(r) Nour Constantin

0 comentarii2506 vizualizări21 martie 2012
rss 2.0
rss 2.0