Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Marti 09 August 2022 - 14587
Sandramaua portocalie scartae.

Fiind alcatuit din adunaturi care nu impartasesc o ideologie bine conturata, pe care orice partid ar trebui sa o aiba, nefiind animati de un anumit ideal care  sa-i uneasca, portocaliii se vad in situatia de a parasii corabia,  manati de instinctul pe care-l au si rozatoarele.Inainte de a prelua aceasta coloratura, partidul a avut o doctrina, a avut oameni de seama,  profesionisti de marca, specialisti cu o inalta pregatire si o educatie sanatoasa de talia lui Bogdan Baltazar,  Vatasescu, Dijmarescu, Sasu, Duvaz si multi altii. Acestia nu au impartasit ideologia de grup mafiot care se prefigura si au plecat, o parte inainte si alta dupa debarcarea lui Roman.

             La ideologia de grup mafiot au accesat in schimb toate lepadaturile din P.N.L. care s-au lepadat de doctrina liberala, imbratisand perspectiva comuna de praduire a tot ce mai era de jefuit din economia tarii. Portocaliii au preluat tot ce mai ramasese nepreluat din retelele informative ce au actionat in economie. Magureanu facuse si o informare intr-o conferinta de presa ca a preluat din fosta securitate numai 15% din ofiterii operativi, procent pe care si Dimofte il comunica dupa zece ani presei, ca si cum astia fusesera batuti in cuie la S.R.I in aceasta perioada. Nimeni nu se mai pensionase, nimeni n-a mai plecat pe cale naturala. Aceasta abordare superficiala a primului guvern de dupa 89, a fost speculata de cei care s-au si autointitulat speculanti de piata,  gen Vantu, etc. O parte din acesti detinatori de informatii au fost preluati de acesti indivizi care incepuse sa prinda chiag si rezultatele au fost pe masura,  intrucat informatia aduna banul. Restul capilor  retelelor de informatii au cautat sa-si puna in valoare  informatiile si au  venit catre portocalii, care isi deschisese portile. Sunt lepadaturi si astia pentru ca au tradat juramantul dat pentru apararea avutiei acestui neam si au trecut de cealalta parte a baricadei. Tranzitia ia ademenit. In securitate au fost profesionisti de o inalta tinuta morala, iubitori de neam, adevarati patrioti care si-au sacrificat familia si chiar viata. Unii desi au avut posibilitatea de imbogatire nu au focut-o si au terminat saraci. Adevaratii patrioti nu au timp de asa ceva si isi propun sa paraseasca aceasta lume cu fruntea sus. Si exemple pot da multe. Unul este al Colonelului  Florin Calapod pe care l-am cunoscut bine. A murit demn si sarac. Nu a lasat nimic altceva decat un copil. Si Iliescu va lasa casa pe care si-a cumparat-o. El a locuit la statul pe care l-a slujit. Si pentru cine nu cunoaste Col. Calopod a fost unul dintre ce doi ofiteri ai armatei Romaniei, impreuna cu Lt.col. Chelaru Mircea pe atunci, care au detensionat situatia foarte grava de la Targu Mures in martie 1990, operatiune cu grad mare de risc, condusa cu profesionalism, responsabilitate si dragoste de neam.

           Banuiesc ca si tu Lute stii cei aia dragoste de tara, dar nu te lipesti de ea, dar nici ea de tine. Si nu pot trece peste un aspect care ti-l reproseza intreg neamul Romanesc, ofensa adusa culturii acestui neam prin numirea la carma ministerului culturii,  un ministru al Hunora. Cu ce a gresit mai Lute acest neam fata de tine pentru ca tu sa-l umilesti in acest fel. Jura alt neam pentru propasirea neamului ramanesc cand ei gandesc la prabusirea lui. Si tu le stangi mana dupa ce-au jurat. Cat de mare poate fi pretul ca sa poti face asemenea numiri. Niciodata Romania nu a avut ministri mai incompetenti la aparare si interne. Ilegas a fost unitatea de masura a ministrilor portocalii. Personal l-ai categorisit pe "baiatul acesta" ca fiind cel mai bun din garnitura portocalie, asta care vroia sa vorbeasca cu masura dar scapa cuvintele din gura. Stii ce scrie in  dex despre "sandrama", ca fiind o constructie primitiva gata sa se prabuseasca, o sa cada peste vitele tale pe care le-ai adapostit, asa spune dex-ul.

         Pe scaunul  Presedintelui  Camerei ( Adunarii ) Deputatilor au stat I.C. Bratianu, N. Jorga, Sadoveanu, Diaconescu. Nu sunt misogin si cu nimic n-ar fi deranjat numirea unei doamne pe acest scaun, dar sa numesti o FuFa pe acel scaun, darama complet scara valorilor si sfidezi cumplit istoria acestui neam. Asta arata nivelul unde te situiezi Lute. Si mai e ceva, lumea nu a inteles de ce ai numit in fruntea guvernului, un Baci Ungurean fara mioarele lui. Saracul, de nervi ii fuge ochiul prin orbita,de parca s-ar praji pe plita. I-ai dat mioarele tale sa le poti mulge numai tu. Dar ce sa mai faci tu cu laptele? ca nu mai ai timp de nici-o branza. Procurorul de la U.S.L. a spus ca n-o sa ai timp sa predai nici la scoala de partid pe care vroiai s-o deschizi, pentru ca va trebui sa dai niste explicatii in  justitie.

        Lute se pare ca branza se-mpute.

 

                                                                  P.S.

                                                                         Mi-e dor de Jony Raducanu

                                                                         Si  de  zeroul  lui  barat

                                                                         Ce mare adevar graise

                                                                         Ca Lute se crede  Imparat   

 

              Col.(r) Nour Constantin

0 comentarii2485 vizualizări05 aprilie 2012
rss 2.0
rss 2.0