Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Marti 09 August 2022 - 14587
Imobiliare a la Bistrita, astazi Casa8tima.

Unul dintre cele mai fastuoase proiecte imobiliare din Bistrita avantului imobiliar din anii 2007-2008 este de aproape un an in faliment. Ce s-a ales din aroganta investitorilor de carton (Claudiu Gagea si Veres Adrian), plecati in strainatate si reantorsi pe plaiurile natale, pentru a ne invata pe noi prostii cum se fac afaceri!?.

 Umbla vorba prin targ ca, in zilele bune ale bulei imobiliare, oricine nu accepta sa lucreze gratuit pentru geniile occidentale, era un nerecunoscator.

Toti cei care au cazut in plasa, plang si azi dupa banii datorati, pe care nu i-au mai vazut. Vom reveni cu detalii intr-un serial viitor.

Mai greu cu naivii care au crezut ca au facut o mare afacere cumparand un apartament supraevaluat in cel mai occidental complex imobiliar din Bistrita, Fantanile arteziene sunt un vis, pavajul arata ca dupa razboi, garajele subterane sunt lacustre si altele.

Desi au platit zeci bune sau chiar sute de mii de euro pe apartamente, locatarii stau cu frica in san ca nu cumva sa ramana fara curent, intrucat reteaua de alimentare cu energie electrica nu a fost platita firmei care a efectuat lucrarile.

Despre modul in care au fost tratati, sa nu vorbim. Unii au avut "norocul" sa li se ramburseze o parte din TVA, beneficiind de posibilitatea de-a recupera diferenta dintre 19% si 5%. Desi statul a rambursat acesti bani, care au fost incasati efectiv de cei de la Casa8tima Imobiliare, o parte dintre cei care trebuiau sa-i primeasca, isi cauta si acum dreptatea in instanta, altii care au acceptat sa plateasca un comision gras au primit o parte din bani, semnand documente care sa ateste ca au incasat integral valorea.  Oare Garda Financiara nu are nimic de spus?

 

Analizand actele existente la dosarul de insolventa nr.2060/112/ 2011 si cele 11 dosare desprinse din acesta, exista o lista substntiala de creditori.  Valoarea creantelor conform tabelului publicat pe site-ul administratorului judiciar numit in acest proces Cziriac&Cziriac cabinete asociate de  practicieni in insolventa din Baia Mare, (www.cziriac.ro) valoarea creantelor este de peste 13 milioane de lei. In afara Alpha Bank, creditor principal, exista patru persoane fizice dintre cei care trebuiau sa-si recupereze TVA-ul.

La tribunalul Bistrita Nasaud, asa cum apare pe portalul instatelor  de judecata www.portal.just.ro, exista pe rol dosarul 2060/112/2011/a8 se judeca ridicarea dreptului de administrare a SC Casa8tima Imobiliare SRL, al carei Administrator Special este Gagea Samuel, tatal lui Claudiu Gagea, unul dintre investitori.

In dosarul cauzei, motivele pentru care se solicita ridicarea dreptului de administrare sunt imposibilitatea administratorului judiciar de a intra in posesia actelor contabile, pierderile inregistrate dupa intrarea in procedura insolventei. Instanta urmeaza sa prezinte o solutie in acest dosar in vinerea mare (13 aprilie 2012).

 Va urma:

 

 

 

Vasile Marian.

2 commentarii2583 vizualizări11 aprilie 2012
rss 2.0
rss 2.0